Artikel top billede

Omstridt internet-skat bliver droppet i 11. time

Et omstridt forslag om betaling for brugen af internettet målt per gigabyte er blevet droppet i Ungarn efter et sandt folkeligt oprør med slagråb som "Free Wifi! Free Internet! Free Hungary"

Efter indbyggere i Budapest i titusindevis har marcheret i protest med deres smartphones hævet over hovedet, trækker den ungarske regering nu sit alternative forslag om indførelse af internet-skat tilbage.

Demonstranterne begyndte at marchere i søndags, og siden har slagsange som "Free Wifi! Free Internet! Free Hungary" gjaldet i gaderne, mens andre aktivister har smidt gamle computerdele mod det regeringsbærende Fidesz-partis hovedkvarter.

Ungarns premierminister Viktor Orban erkender ovenpå de heftige demonstrationer, at lovforslaget ikke kan gennemføres i sin nuværende form og trækker det tilbage.

Forslaget var ellers født med det formål, at Ungarns statskasse kunne fedes lidt op ved at opkræve en månedlige afgift for internetbrug på omkring tre kroner per forbrugte gigabyte med at maksimumloft på 17 kroner for privatpersoner og 120 kroner for virksomheder.

Ifølge BBC gik Viktor Orban på offentlig radio med følgende udmelding:

"Hvis folket ikke blot hader noget, men også anser det som urimeligt, så bør det ikke indføres."

EU advarede om skat

Glæden over tilbagetrækningen af det ungarske forslag vækker glæde i EU, som har kæmpet for at få den ungarske regering til at sløjfe forslaget.

Den afgående EU-kommissær for Europas digitalisering, Neelie Kroes, kaster armene i vejret på selve dagen, hvor hun takker farvel til sin kommissærtitel.

"Jeg er meget glad på det ungarske folks vegne. Deres stemmer blev hørt. Jeg er også stolt over, at EU-Kommissionen spillede en positiv rolle i at beskytte europæiske værdier og det digitale Europa," lyder det i en pressemeddelelse fra EU-kommissæreren.

EU har tidligere på det kraftigste advaret om, at en ungarsk indførelse af internet-skatten kunne betyde, at andre regeringer ville få samme ide.

"Hvis Ungarn har held til at få indført lovforslaget, så kan det blive et problem i andre EU-medlemslande, og dermed et problem for væksten i EU. Enhver regering, der forsøger med noget lignende (intetnet-beskatning, red.), vil fejle," lød det fra Neelie Kroes' talsmand, inden Ungarn vendte rundt på en tallerken.

Læs også:
EU advarer: Internet-skatter risikerer at ramme Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere