Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

To ud af tre danske it-specialister og it-ledere keder sig - sukker efter nyt job

Ledelsen i masser af danske virksomheder har et problem, for rigtig mange it-chefer og it-specialister keder sig bravt og ønsker sig et nyt job. Det viser en ny undersøgelse. Problemet vokser, for virksomhederne vægrer sig ved at investere i medarbejderne, mener en ekspert.

Danske it-specialister og it-ledere er ikke de mest loyale medarbejdere i denne verden.

En ny undersøgelse fra rekrutteringsfirmaet CareerSearch dokumenterer, at to ud af tre i denne medarbejdergruppe faktisk har sluppet håndtaget og går med overvejelser om at finde et nyt job inden for et års tid.

Manglen på personlige og faglige udfordringer scorer absolut højest på listen over baggrunden for den manglende lyst til at blive i jobbet.

Halvdelen peger på trang til nye personlige udfordringer, mens 56 procent ønsker sig flere eller nye faglige udfordringer.

Kun godt 30 procent er på vej til et nyt job for at få mere i løn.

I alt deltog godt 300 personer i undersøgelsen - alle indgår i CareerSearchs eget netværk af it-folk, som primært består af it-specialister og -ledere.

Videre efter maksimalt tre år

Undersøgelsens resultater passer meget godt med det indtryk af udviklingen, partner i CareeSearch, Benny Guld, har registreret i gennem de seneste år.

"Folks såkaldte staying-power bliver mindre år for år. Det er ikke normalt, hvis man har det samme job i mere end tre år, og loyaliteten ligger først og fremmest hos kandidaten selv snarere end hos virksomheden. Det drejer sig først og fremmest om det personlige udbytte," siger Benny Guld.

"Man betragter i øvrigt sit job som en projektansættelse, hvor man er for at lære en masse og give en masse, og når det så fader ud, skal man videre," siger han.

I følge Benny Guld kan it-specialister kun forøge deres jobmæssige værdi ved at være med i de bedste projekter.

"Den samme situation er nu også ved at være gældende for personer inden for salg og ledelse, så projekttankegangen gælder nu hele vejen rundt," siger han.

Det samlede vidensniveau falder

Alt dette bør give stof til eftertanke i mange danske virksomheder, mener Benny Guld.

"Hvis man skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om at holde fast i de dygtigste, handler det altså om hele tiden at have gang i nye, spændende projekter".

Problemet med den høje personaleomsætning er også, at den viden, der bliver opbygget i virksomhederne, hurtigt forsvinder. Derfor bliver virksomhedernes interesse i at investere i medarbejdernes personlige og faglige udvikling stadig mindre, så det samlede vidensniveau falder.

"Det er, efter min mening, it-branchens største enkeltstående problem. Stadig færre virksomheder investerer i medarbejderne af frygt for, at investeringen ikke kommer hjem igen og blot kommer en anden virksomhed tilgode. Men branchen har brug for at blive klogere - ikke det modsatte," siger Benny Guld.

Læs også:
Netcompany masse-ansætter danske it-folk: Lønnen er slet ikke en barriere

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.