Artikel top billede

HIV-datingsite får kæmpebøde på 100 millioner kroner for privacy-krænkelser

Et datingsite målrettet folk med forskellige sexsygdomme har tabt en retssag og idømt erstatningskrav på 100 millioner kroner.

Ejerne bag datingsitet PositiveSingles målrettet personer med kønssygdomme er blev idømt en bøde på 16,5 millioner dollar svarende til små 100 millioner kroner for brud på forbrugerlovgivningen.

Det har en californisk domstol bestemt med hjælp fra en jury, efter dating-firmaet var anklaget for brud på forbrugerlovgivningen og dømt skyldig for blandt andet bedrageri og bagvaskelse.

Dommen er faldet, efter flere personer har indgivet klager eller forsøgt at sagsøge datingsitet for dets forretningsmetoder, skriver BBC.

Delte fortrolige oplysninger

Sagen begyndte at rulle i 2011, hvor moderselskabet SuccessfulMatch blev ramt af et søgsmål.

Her kom det frem, at selskabet stillede både software og medlemsdatabaser med hundredtusindvis af profilinformationer til rådighed for sine egne niche-datingssites og til andre, der ønskede at oprette dating-hjemmesider.

PositiveSingles havde ellers reklameret med, at datingservicen er "100 procent fortrolig i et behageligt miljø"med udsagn om, at "vi afslører, sælger eller udlejer ikke nogen personligt identificerbare oplysninger til nogen tredjeparts-organisationer."

Ingen læser betingelserne

Sagsøgeren erkender, at oplysninger om deling af de brugernes sexsygdomme internt i SuccesfulMatch's datingunivers kunne læses i datingsitets betingelser.

Samtidig blev det hævdet, at kun ganske få rent faktisk ville læse disse brugerbetingelser.

Udover PositiveSingles står selskabet bag sites som AIDSDate, Herpesinmouth, ChristianSafeHaven, MeetBlackPOZ og PositivelyKinky, hvor brugerdata altså er blevet delt.

"Sagsøgeren er...ikke sort, homoseksuel, kristen, HIV-positiv, og var uvidende om, at sagsøgte skabte hjemmesider, der fokuserede på netop disse træk, der omfattede hans profil og dermed indikerede, at han var alle disse ting og mere til," forklarede anklagerens advokat i retten ifølge BBC.

Tilbage i april blev to kvinder afvist af en dommer i en lignende sag mod SuccesfulMatch, da dommeren mente, at de to kvinder ikke havde sat sig ordentligt ind i brugerbetingelserne, inden de begyndte at online-date.

De to kvinder har dog klaget over afgørelsen, og derfor er en appelsag sat i værk.

Læs også:
Galleri: Her er internettets vildeste dating-tjenester

It-advokat: Her er internettets største løgnehistorie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere