Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

HIV-datingsite får kæmpebøde på 100 millioner kroner for privacy-krænkelser

Et datingsite målrettet folk med forskellige sexsygdomme har tabt en retssag og idømt erstatningskrav på 100 millioner kroner.

Ejerne bag datingsitet PositiveSingles målrettet personer med kønssygdomme er blev idømt en bøde på 16,5 millioner dollar svarende til små 100 millioner kroner for brud på forbrugerlovgivningen.

Det har en californisk domstol bestemt med hjælp fra en jury, efter dating-firmaet var anklaget for brud på forbrugerlovgivningen og dømt skyldig for blandt andet bedrageri og bagvaskelse.

Dommen er faldet, efter flere personer har indgivet klager eller forsøgt at sagsøge datingsitet for dets forretningsmetoder, skriver BBC.

Delte fortrolige oplysninger

Sagen begyndte at rulle i 2011, hvor moderselskabet SuccessfulMatch blev ramt af et søgsmål.

Her kom det frem, at selskabet stillede både software og medlemsdatabaser med hundredtusindvis af profilinformationer til rådighed for sine egne niche-datingssites og til andre, der ønskede at oprette dating-hjemmesider.

PositiveSingles havde ellers reklameret med, at datingservicen er "100 procent fortrolig i et behageligt miljø"med udsagn om, at "vi afslører, sælger eller udlejer ikke nogen personligt identificerbare oplysninger til nogen tredjeparts-organisationer."

Ingen læser betingelserne

Sagsøgeren erkender, at oplysninger om deling af de brugernes sexsygdomme internt i SuccesfulMatch's datingunivers kunne læses i datingsitets betingelser.

Samtidig blev det hævdet, at kun ganske få rent faktisk ville læse disse brugerbetingelser.

Udover PositiveSingles står selskabet bag sites som AIDSDate, Herpesinmouth, ChristianSafeHaven, MeetBlackPOZ og PositivelyKinky, hvor brugerdata altså er blevet delt.

"Sagsøgeren er...ikke sort, homoseksuel, kristen, HIV-positiv, og var uvidende om, at sagsøgte skabte hjemmesider, der fokuserede på netop disse træk, der omfattede hans profil og dermed indikerede, at han var alle disse ting og mere til," forklarede anklagerens advokat i retten ifølge BBC.

Tilbage i april blev to kvinder afvist af en dommer i en lignende sag mod SuccesfulMatch, da dommeren mente, at de to kvinder ikke havde sat sig ordentligt ind i brugerbetingelserne, inden de begyndte at online-date.

De to kvinder har dog klaget over afgørelsen, og derfor er en appelsag sat i værk.

Læs også:
Galleri: Her er internettets vildeste dating-tjenester

It-advokat: Her er internettets største løgnehistorie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.