Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Politi gennemfører kæmpe-raid af Tor-netværket - 17 anholdt

Brugerne af det 'usynlige' Tor-netværk er ikke så anonyme, som de måske har troet, viser resultatet af kæmpe-raid, der afslører, at kriminelle anvender Tor-netværket som skjulested i stor stil.

Amerikansk og europæisk politi har efter et koordineret kæmpe-raid mod 410 websites på det anonyme og populære Tor-netværk anholdt 17 personer og lukket hundredevis af sites og konfiskeret bitcoins for knap seks millioner kroner.

Den fælles ransagning fandt sted torsdag i sidste uge i USA samt 16 europæiske lande.

Ransagningen med kodenavnet "Operation Onymous" er den største nogensinde, der har ramt Tor-netværket.

Den ramte ikke mindst flere hundrede sites i Tor-netværket, hvor der er blevet handlet med eksempelvis forskellige former for narkotika og våben.

Krypteret og anonymt

Tor er et krypteret system, hvor brugerne kan optræde og kommunikere, uden at deres oplysninger bliver videregivet, logget eller på anden måde registreret.

Netværket har i den senere tid oplevet stor popularitet i kølvandet på de overvågnings-sager, der er kommet for dagens lys - blandt andet med de afsløringer, som Edward Snowden er kommet med.

Populært netværk

Tor oplever blandt andet en vis popularitet i totalitære lande, hvor folk kan have behov for at gå under myndighedernes søgelys.

Bagsiden af medaljen er, at Tors muligheder for anonymitet tiltrækker kriminelle.

Det har bragt netværket i politiets søgelys.

"Vi har i dag vist, at vi sammen er i stand til effektivt at fjerne vital kriminel infrastruktur, som understøtter alvorlig, organiseret kriminalitet," lyder det fra chefen for det europæiske cyberkriminalitets-center, danskeren Troels Ørting, i en udsendt meddelelse.

Han har tidligere fortalt om Tor-netværket og om grundene til, at det er så svært at finde de kriminelle.

Det kan du læse mere om her: Cyber-politi: Derfor er det svært at finde de kriminelle

Her peger han på, at kriminelle længe har følt sig selv uden for rækkevide af lovens lange arm, når de har gemt sig bag Tor-netværkets krypteringer.

"Vi kan nu vise, at de er hverken usynlige eller urørlige. De kriminelle kan stikke af, men de kan ikke gemme sig," siger han.

De 17 europæiske lande, hvor politiet har ransaget som led i "Operation Onymous," er Bulgarien, Tjekkiet, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Irland, Letland, Litauen, Luxembourg, Holland, Rumænien, Spanien, Sverige, Schweiz og Storbritannien.

De lukkede sites hedder ting som Blue Sky, Hydra, Fake Real Plastic, Fake ID, Fast Cash, Super Notes Counter og Cloud Nine.

De har handlet med eksempelvis våben, narkotika, stjålne kreditkort-data, falsk valuta og falske ID-papirer.

Læs også:

Dusør: Knæk dette netværk og tjen 600.000 kroner

Verdens sikreste styresystem er måske slet ikke så sikkert
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital