Artikel top billede

Få styr på denne it-opgave - ellers kan fyresedlen være på vej

Som it-chef gør man klogt i at få fokus på den mest centrale it-opgave i de kommende år. Ellers mister man jobbet.

Forventningerne til de digitale løsninger er skudt voldsomt i vejret i de senere år - og der er ikke meget, der tyder på, at den tendens af aftagende.

Tværtimod så har både de eksterne og interne brugere og kunder stadig højere forventninger til de digitale løsninger.

Vi taler ikke længere bare om, at det er meget rart, hvis man som virksomhed har lidt nyere og mere moderne it - vi taler om, at det er altafgørende og noget af det, der adskiller de succesfulde virksomheder fra dem, der kæmper med røde tal på bundlinjen.

Det er budskabet fra Pascal Matzke, CIO-rådgiver hos Forrester, i et blogindlæg, hvor han skriver, at man som it-chef på alle måder skal tage de voksende forventninger seriøst.

Det svære er nemlig, at det ikke bare er de sædvanlige it-opgaver, der skal være styr på - også den mere innovative brug af eksempelvis internet of things og big data til at skabe nye produkter og tjenester er et krav, hvis man skal være en succes som it-chef.

Hvem har det det digitale overblik?

Vigtigst af alt er det dog, at det digitale serviceniveau er tårnhøjt på tværs af alle processer - og det er it-chefen, der skal løse den opgave. 

"Når virksomhederne jagter den digitale transformation, vil deres it-chefer skulle indstille deres prioriteter i forhold til det," forudser Pascal Matzke om det kommende års arbejde for mange it-chefer.

"It-cheferne er nødt til at ændre, hvordan dele af deres organisation arbejder med teknologi - styring og målinger skal baseres for forretningsresultater i stedet for på eksekvering af projekter," skriver Forrester blandt andet.

"Plus de er nødt til at udvikle en kultur, der medfører lydhørhed og hurtigere, vedblivende forbedringer i forhold til forandringer i kundebehovene," lyder det også.

Dette kan koste dig jobbet

Det er her, at it-chefens største udfordring ligger gemt. For formår man ikke at komme på forkant med den digitale transformation, der er uundgåelig og tvingende nødvendig, så kan de personlige konsekvenser være ganske alvorlige.

"Kom på forkant med de digitale forandringer - eller bliv væltet," skriver Pascal Matzke og uddyber:

"Når de administrerende direktører forstår betydningen af ‘kundernes tidsalder', forventer de, at deres it-chefer arbejder side om side med de andre andre forretningsledere - særligt marketingchefen - med at føre an med transformationen til den digitale virksomhed og med at orkestrere den end-to-end service og drift, der er er så afgørende for en effektiv kundeoplevelse."

CIO-rådgiveren peger på, at it-chefen måske er i den bedste position af alle til at kunne sikre den optimale end-to-end-oplevelse for kunderne.

Der er bare lige et væsentligt aber dabei:

"Er alle it-chefer klar til udfordringen? Nej. Men i 2015 vil enhver it-chef, der ikke er, blive erstattet af en, der er," lyder forudsigelsen fra Pascal Matzke fra Forrester.

Læs også:

It-chef, så er det nu: Her er din gyldne chance for et karriere-boost

It-chefens udfordring: Kluntede samtaler med direktøren og økonomichefen

It-chefer kæmper med fortiden: Anses stadig mest som drifts-folk
IT-JOB

Shure Scandinavia A/S

Senior Software Test Developer

Politiets Efterretningstjeneste

OSINT-specialister til PET

Saab Danmark A/S

Security Architect

Banedanmark

Netværksarkitekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere