Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Rigsrevisionen giver tørre tæsk til EPJ: Halter fortsat langt bagefter

Rigsrevisionen er ude med riven efter danske sygehuses implementering og anvendelse af EPJ-systemerne. Især én region er i søgelyset.

Rigsrevisionen har kigget regionernes brug af elektroniske patientjournalerne (EPJ) efter i sømmene, og der bliver udtrykt kritik på flere områder.

Blandt andet kritiserer revisorerne, at der er 'store forbedringspotentialer' i forhold til blandt andet at sikre opdaterede patientoplysninger.

"Rigsrevisionen finder, at regionernes initiativer til at sikre anvendelse af EPJ [...] fortsat ikke er tilfredsstillende, og at der er behov for, at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og NSI har stærkt fokus på implementering og anvendelse af sundheds-it i regionerne," lyder det i notatet til Statsrevisorerne

Mangler samlet system

Samtidig noterer Rigsrevisionen, at det ikke er tilfredsstillende, at Region Syddanmark som den eneste region endnu ikke har konsolideret sit EPJ-system, så sygehusene i regionen har ét fælles system at rapportere til og trække data fra.

Ifølge planen vil Region Syddanmark være klar til næste år, hvilket Rigsrevisionen vil holde øje med.

Kritikken inkluderer også, at regionerne ikke lever op til deres egne målsætninger for brugen af EPJ i de kliniske arbejdsgange i 2014.

"De fem indikatorer, der skal måle regionernes brug af EPJ i det kliniske arbejde, viser, at regionerne samlet set får svært ved at nå de mål, der er fastsat for slutningen af 2014. Derudover er det ikke alle regioner, der kan levere data for alle indikatorer."

Flere årtiers arbejde

Det samlede billede er, at der til trods for sporadiske roser til regionerne stadig er et pænt stykke vej hjem for at komme på plads med EPJ-implementeringen, som har taget flere årtier at få på plads.

"Det er Rigsrevisionens opfattelse, at regionernes opfyldelse af indikatorer viser, at der ikke er en tilfredsstillende udvikling i regionernes brug af EPJ," lyder det fra revisionen.

Rigsrevisionen opfordrer Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse samt NSI om at komme på banen for at hjælpe implementeringen og anvendelsen på plads.

Derfor vil Rigsrevisionen også fremover følge op på, om regionerne får opfyldt deres mål for EPJ-anvendelsen.

Revisorerne vil også kigge regionsfolkene i Syddanmark over skulderen for at se, om regionen får smækket sine nuværende to EPJ-systemer sammen til ét i løbet af 2015.

Læs også:
Her er Danmarks blodigste it-skandale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere