Artikel top billede

Softwareudvikling uden programmering: Fremtiden eller et sikkert flop?

Det vrimler frem med nye værktøjer, der skal gøre det lettere at udvikle softwareløsninger, selvom man ikke kan programmere. Men hvor godt bliver resultatet?

Der findes efterhånden et pænt udvalg af værktøjer, der gør det muligt at udvikle softwareløsninger uden programmering.

Som it-folk skal vi derfor til at vænne os til, at applikationer kan komme til verden på mange forskellige måder - og at programmering ikke nødvendigvis er et must i den forbindelse.

Det er budskabet fra Ron Tolido, rådgiver inden for applikations-innovation hos Capgemini, i en kommentar til udviklingen på markedet.

"... differentieringen ved it-løsninger vil komme fra en ny generation af applikationer, der ikke længere rigtig er applikationer."

"De skabes hurtigt ved hjælp af genanvendelige, katalog-baserede it-services, der limes sammen, og bygger på API'er. De udnytter visuelle, model-drevne platforme, der genererer kode ud fra beskrivelser af forretningsprocesser," lyder det fra Ron Tolido.

Derfor giver det god mening

Han peger på, at de fleste it-organisationer ønsker at kunne udrulle løsningerne i et tæt samarbejde med forretningen, og at det er vigtigt at have agiliteten til hurtigt at kunne implementere og forbedre softwareløsninger igen og igen.

Derfor ønsker man ikke at udvikle samtlige løsninger ved hjælp af komplekse programmeringssprog som C# eller Java, som kun softwareudviklerne mestrer.

Derfor mener Ron Tolido, at vi ser begyndelsen på en ny generation af type applikationer, der egentlig slet ikke er applikationer i traditionel forstand.

"De er bygget med værktøjer og platforme, der ikke kræver klassiske programmerings-kompetencer. Det kan være, i hvert fald i en vis udstrækning, at forretningsfolkene selv bruger værktøjerne til at skabe deres løsninger, eller, hvilket også er sandsynligt, at forretning og it-afdeling arbejder tæt sammen," lyder det blandt andet fra applikations-eksperten fra Capgemini.

Ron Tolido nævner i sit indlæg flere af de platforme, der muliggør denne form for softwareudvikling: Eksempelvos Mendix, OutSystems, Progress, Magic og Salesforces nye Lightning-værktøj, der fungerer ud fra en 'peg og klik'-logik, som han skriver.

Samtidig nævner han også proces-platforme fra Pega, IBM og Oracle, der ikke kræver regulær programmering men snarere naturligt sprog, eller en mobiludviklings-platform som Kony, der primært bygger på drag and drop-konceptet.

Hvor langt rækker løsninger?

Men der er typisk meget delte meninger om denne type platforme.

Hvilke erfaringer har du med at sætte softwareløsninger op uden regulær programmering?

Hvor er mulighederne og begrænsningerne?

Giv meget gerne dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

Fuld fart frem: Derfor bliver 2015 et vildt år for softwareudviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere