Artikel top billede

Softwareudvikling uden programmering: Fremtiden eller et sikkert flop?

Det vrimler frem med nye værktøjer, der skal gøre det lettere at udvikle softwareløsninger, selvom man ikke kan programmere. Men hvor godt bliver resultatet?

Der findes efterhånden et pænt udvalg af værktøjer, der gør det muligt at udvikle softwareløsninger uden programmering.

Som it-folk skal vi derfor til at vænne os til, at applikationer kan komme til verden på mange forskellige måder - og at programmering ikke nødvendigvis er et must i den forbindelse.

Det er budskabet fra Ron Tolido, rådgiver inden for applikations-innovation hos Capgemini, i en kommentar til udviklingen på markedet.

"... differentieringen ved it-løsninger vil komme fra en ny generation af applikationer, der ikke længere rigtig er applikationer."

"De skabes hurtigt ved hjælp af genanvendelige, katalog-baserede it-services, der limes sammen, og bygger på API'er. De udnytter visuelle, model-drevne platforme, der genererer kode ud fra beskrivelser af forretningsprocesser," lyder det fra Ron Tolido.

Derfor giver det god mening

Han peger på, at de fleste it-organisationer ønsker at kunne udrulle løsningerne i et tæt samarbejde med forretningen, og at det er vigtigt at have agiliteten til hurtigt at kunne implementere og forbedre softwareløsninger igen og igen.

Derfor ønsker man ikke at udvikle samtlige løsninger ved hjælp af komplekse programmeringssprog som C# eller Java, som kun softwareudviklerne mestrer.

Derfor mener Ron Tolido, at vi ser begyndelsen på en ny generation af type applikationer, der egentlig slet ikke er applikationer i traditionel forstand.

"De er bygget med værktøjer og platforme, der ikke kræver klassiske programmerings-kompetencer. Det kan være, i hvert fald i en vis udstrækning, at forretningsfolkene selv bruger værktøjerne til at skabe deres løsninger, eller, hvilket også er sandsynligt, at forretning og it-afdeling arbejder tæt sammen," lyder det blandt andet fra applikations-eksperten fra Capgemini.

Ron Tolido nævner i sit indlæg flere af de platforme, der muliggør denne form for softwareudvikling: Eksempelvos Mendix, OutSystems, Progress, Magic og Salesforces nye Lightning-værktøj, der fungerer ud fra en 'peg og klik'-logik, som han skriver.

Samtidig nævner han også proces-platforme fra Pega, IBM og Oracle, der ikke kræver regulær programmering men snarere naturligt sprog, eller en mobiludviklings-platform som Kony, der primært bygger på drag and drop-konceptet.

Hvor langt rækker løsninger?

Men der er typisk meget delte meninger om denne type platforme.

Hvilke erfaringer har du med at sætte softwareløsninger op uden regulær programmering?

Hvor er mulighederne og begrænsningerne?

Giv meget gerne dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

Fuld fart frem: Derfor bliver 2015 et vildt år for softwareudviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere