Softwareudvikling uden programmering: Fremtiden eller et sikkert flop?

Det vrimler frem med nye værktøjer, der skal gøre det lettere at udvikle softwareløsninger, selvom man ikke kan programmere. Men hvor godt bliver resultatet?

Der findes efterhånden et pænt udvalg af værktøjer, der gør det muligt at udvikle softwareløsninger uden programmering.

Som it-folk skal vi derfor til at vænne os til, at applikationer kan komme til verden på mange forskellige måder - og at programmering ikke nødvendigvis er et must i den forbindelse.

Det er budskabet fra Ron Tolido, rådgiver inden for applikations-innovation hos Capgemini, i en kommentar til udviklingen på markedet.

"... differentieringen ved it-løsninger vil komme fra en ny generation af applikationer, der ikke længere rigtig er applikationer."

"De skabes hurtigt ved hjælp af genanvendelige, katalog-baserede it-services, der limes sammen, og bygger på API'er. De udnytter visuelle, model-drevne platforme, der genererer kode ud fra beskrivelser af forretningsprocesser," lyder det fra Ron Tolido.

Derfor giver det god mening
Han peger på, at de fleste it-organisationer ønsker at kunne udrulle løsningerne i et tæt samarbejde med forretningen, og at det er vigtigt at have agiliteten til hurtigt at kunne implementere og forbedre softwareløsninger igen og igen.

Derfor ønsker man ikke at udvikle samtlige løsninger ved hjælp af komplekse programmeringssprog som C# eller Java, som kun softwareudviklerne mestrer.

Derfor mener Ron Tolido, at vi ser begyndelsen på en ny generation af type applikationer, der egentlig slet ikke er applikationer i traditionel forstand.

"De er bygget med værktøjer og platforme, der ikke kræver klassiske programmerings-kompetencer. Det kan være, i hvert fald i en vis udstrækning, at forretningsfolkene selv bruger værktøjerne til at skabe deres løsninger, eller, hvilket også er sandsynligt, at forretning og it-afdeling arbejder tæt sammen," lyder det blandt andet fra applikations-eksperten fra Capgemini.

Ron Tolido nævner i sit indlæg flere af de platforme, der muliggør denne form for softwareudvikling: Eksempelvos Mendix, OutSystems, Progress, Magic og Salesforces nye Lightning-værktøj, der fungerer ud fra en 'peg og klik'-logik, som han skriver.

Samtidig nævner han også proces-platforme fra Pega, IBM og Oracle, der ikke kræver regulær programmering men snarere naturligt sprog, eller en mobiludviklings-platform som Kony, der primært bygger på drag and drop-konceptet.

Hvor langt rækker løsninger?
Men der er typisk meget delte meninger om denne type platforme.

Hvilke erfaringer har du med at sætte softwareløsninger op uden regulær programmering?

Hvor er mulighederne og begrænsningerne?

Giv meget gerne dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

Fuld fart frem: Derfor bliver 2015 et vildt år for softwareudviklere

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.