Softwareudvikling uden programmering: Fremtiden eller et sikkert flop?

Det vrimler frem med nye værktøjer, der skal gøre det lettere at udvikle softwareløsninger, selvom man ikke kan programmere. Men hvor godt bliver resultatet?

Der findes efterhånden et pænt udvalg af værktøjer, der gør det muligt at udvikle softwareløsninger uden programmering.

Som it-folk skal vi derfor til at vænne os til, at applikationer kan komme til verden på mange forskellige måder - og at programmering ikke nødvendigvis er et must i den forbindelse.

Det er budskabet fra Ron Tolido, rådgiver inden for applikations-innovation hos Capgemini, i en kommentar til udviklingen på markedet.

"... differentieringen ved it-løsninger vil komme fra en ny generation af applikationer, der ikke længere rigtig er applikationer."

"De skabes hurtigt ved hjælp af genanvendelige, katalog-baserede it-services, der limes sammen, og bygger på API'er. De udnytter visuelle, model-drevne platforme, der genererer kode ud fra beskrivelser af forretningsprocesser," lyder det fra Ron Tolido.

Derfor giver det god mening
Han peger på, at de fleste it-organisationer ønsker at kunne udrulle løsningerne i et tæt samarbejde med forretningen, og at det er vigtigt at have agiliteten til hurtigt at kunne implementere og forbedre softwareløsninger igen og igen.

Derfor ønsker man ikke at udvikle samtlige løsninger ved hjælp af komplekse programmeringssprog som C# eller Java, som kun softwareudviklerne mestrer.

Derfor mener Ron Tolido, at vi ser begyndelsen på en ny generation af type applikationer, der egentlig slet ikke er applikationer i traditionel forstand.

"De er bygget med værktøjer og platforme, der ikke kræver klassiske programmerings-kompetencer. Det kan være, i hvert fald i en vis udstrækning, at forretningsfolkene selv bruger værktøjerne til at skabe deres løsninger, eller, hvilket også er sandsynligt, at forretning og it-afdeling arbejder tæt sammen," lyder det blandt andet fra applikations-eksperten fra Capgemini.

Ron Tolido nævner i sit indlæg flere af de platforme, der muliggør denne form for softwareudvikling: Eksempelvos Mendix, OutSystems, Progress, Magic og Salesforces nye Lightning-værktøj, der fungerer ud fra en 'peg og klik'-logik, som han skriver.

Samtidig nævner han også proces-platforme fra Pega, IBM og Oracle, der ikke kræver regulær programmering men snarere naturligt sprog, eller en mobiludviklings-platform som Kony, der primært bygger på drag and drop-konceptet.

Hvor langt rækker løsninger?
Men der er typisk meget delte meninger om denne type platforme.

Hvilke erfaringer har du med at sætte softwareløsninger op uden regulær programmering?

Hvor er mulighederne og begrænsningerne?

Giv meget gerne dit besyv med i debatten herunder.

Læs også:

Fuld fart frem: Derfor bliver 2015 et vildt år for softwareudviklere

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.