Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Pludselig lancering: Nokia præsenterer pludselig første selvstændige produkt efter Microsoft

Finske Nokia er til alles overraskelse klar med sit første produkt efter salget af mobil-forretningen til Microsoft: En kinesisk fremstillet Android-tablet, der ligner en iPad mini.

Finske Nokia er klar med selskabets første selvstændige produkt efter den engang så mægtige mobilforretning i efteråret 2013 blev solgt til Microsoft, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia.

Finnerne har nemlig netop lanceret en Android-baseret tablet-computer med navnet Nokia N1.

Lanceringen kommer i kølvandet på meldingen om, at Nokia har planer om at sælge Nokia-brandet på licens-basis så snart, det kan lade sig gøre i forhold til selskabets aftale med Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Nokia-telefonerne kan vende tilbage - men ikke fra Microsoft.

N1 ligger helt i tråd med disse udmeldinger, i det tablet-computeren er designet og udviklet af Nokia, men bygget af kinesiske Foxconn på licens, da Nokia ikke længere selv kan fremstille enheder.

Foxconn er mest kendt som den fabrik, der står for samlingen af Apples enheder.

Det bliver også Foxconn, der kommer til at stå for distribution, salg, kunde-support og lignende.

Kører på Lollipop

Den nye Nokia-tablet-computer kører på det nye Android Lollipop, som vi fornylig test-kørte: Vi har prøvekørt Android Lollipop: Her er de otte fedeste features

Designet ligger tæt op ad Apples iPad mini med samme skærmstørrelse (7,9 tommer) og samme opløsning på 2048x1536.

Ligeledes minder bagsiden på N1 meget om iPad mini med nogenlunde samme placering af kamera, knapper, højttallere og jack-stik.

Du kan se mere om Nokia N1 på tablet-computerens egen hjemmeside, der faktisk også minder en del om Apples website-design.

Med Nokia-navnet på N1 kan der godt opstå noget brand-forvirring, for Microsoft - der købte Nokias mobilforretning - har faktisk også en Windows-baseret tablet-computer med Nokia-navnet i markedet, nemlig Nokia Lumia 2520.

Nokia N1 kommer til at koste 250 dollar - cirka 1.500 kroner.

Den bliver lanceret i Kina omkring nytår som det første land. Herefter i Rusland. Og dernæst i en række andre lande. Det vides ikke, hvornår den kommer til Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.