Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Pludselig lancering: Nokia præsenterer pludselig første selvstændige produkt efter Microsoft

Finske Nokia er til alles overraskelse klar med sit første produkt efter salget af mobil-forretningen til Microsoft: En kinesisk fremstillet Android-tablet, der ligner en iPad mini.

Finske Nokia er klar med selskabets første selvstændige produkt efter den engang så mægtige mobilforretning i efteråret 2013 blev solgt til Microsoft, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia.

Finnerne har nemlig netop lanceret en Android-baseret tablet-computer med navnet Nokia N1.

Lanceringen kommer i kølvandet på meldingen om, at Nokia har planer om at sælge Nokia-brandet på licens-basis så snart, det kan lade sig gøre i forhold til selskabets aftale med Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Nokia-telefonerne kan vende tilbage - men ikke fra Microsoft.

N1 ligger helt i tråd med disse udmeldinger, i det tablet-computeren er designet og udviklet af Nokia, men bygget af kinesiske Foxconn på licens, da Nokia ikke længere selv kan fremstille enheder.

Foxconn er mest kendt som den fabrik, der står for samlingen af Apples enheder.

Det bliver også Foxconn, der kommer til at stå for distribution, salg, kunde-support og lignende.

Kører på Lollipop

Den nye Nokia-tablet-computer kører på det nye Android Lollipop, som vi fornylig test-kørte: Vi har prøvekørt Android Lollipop: Her er de otte fedeste features

Designet ligger tæt op ad Apples iPad mini med samme skærmstørrelse (7,9 tommer) og samme opløsning på 2048x1536.

Ligeledes minder bagsiden på N1 meget om iPad mini med nogenlunde samme placering af kamera, knapper, højttallere og jack-stik.

Du kan se mere om Nokia N1 på tablet-computerens egen hjemmeside, der faktisk også minder en del om Apples website-design.

Med Nokia-navnet på N1 kan der godt opstå noget brand-forvirring, for Microsoft - der købte Nokias mobilforretning - har faktisk også en Windows-baseret tablet-computer med Nokia-navnet i markedet, nemlig Nokia Lumia 2520.

Nokia N1 kommer til at koste 250 dollar - cirka 1.500 kroner.

Den bliver lanceret i Kina omkring nytår som det første land. Herefter i Rusland. Og dernæst i en række andre lande. Det vides ikke, hvornår den kommer til Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere