Artikel top billede

Samsung skærer drastisk ned: Du kan forvente langt færre Samsung-modeller i fremtiden

Samsung vil fremover producere langt færre smartphone-modeller i dag. Det er en særlig grund til. Se den her.

Samsung vil reducere antallet af smartphone-modeller, som selskabet bygger, med op mod 30 procent i løbet af det kommende år.

Sådan lyder det fra selskabets chef for investor relations, Robert Yi.

Det sydkoreanske selskab skærer ned for antallet af forskellige smartphone-modeller, efter det har fået en række svidende kindheste af markedet i det seneste års tid.

Det seneste kom for nogle uger siden, da Samsung kunne fremvise sit fjerde kvartals-regnskab i træk med stærkt faldende indtjening og faldende markedsandele.

Det kan du læse mere om her: Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.

Tallene er katastrofale for Samsung: Driftsresultatet er faldet med 60 procent, markedsandelen er faldet fra 32,5 procent til 23,8 procent, mens netto-overskuddet er faldet med hele 49 procent.

Problemet skyldes ikke mindst tiltagende konkurrence fra en række asiatiske smartphone-producenter, der støt og stabilt æder sig ind på Samsung med deres sværm af prisbillige smartphones, som forbrugerne er i fuld gang med at tage til sig med kinesiske Xioaomi i spidsen.

Det er ideen, at det kan forbedre Samsungs bundlinie at beskære antallet af Samsung-modeller på markedet med op mod 30 procent.

Det skyldes, at Samsung ikke skal håndtere så mange forskellige udviklings- og produktions-faciliteter, ligesom det bliver meget nemmere at styre og håndtere lagerbeholdningen med færre modeller.

Det er noget, der har stor betydning, når vi bevæger os i de luftlag, som Samsung opererer i, hvor selskabet håndterer millioner af forskellige telefoner hvert år.

Således er det vurderingen, at der for tiden befinder sig omkring 40 millioner Galaxy-smartphones i transit i salgskanalen verden over - altså telefoner, der er bygget, men endnu ikke solgt.

Færre modeller

Det er samtidig med til at understrege, at Samsung er udfordret af de øvrige Android-producenter, der er begyndt at kunne følge med Samsung, når det gælder samlekvalitet og lignende.

Det forventes, at Samsung i løbet af 2015 vil indføre en produktions-politik, der fjerner striben af forskellige variationer under hver model, som findes i dag.

I stedet vil Samsung angiveligt indføre en model, hvor selskabet vil holde sig til ganske få forskellige smartphone-modeller inden for hvert pris-segment.

Alt i alt er det forventningen, at de færre modeller vil kunne forbedre Samsungs indtjeningsmarginer - også selv om smartphones generelt falder ganske støt i pris.

Læs også:

Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere