Artikel top billede

Samsung skærer drastisk ned: Du kan forvente langt færre Samsung-modeller i fremtiden

Samsung vil fremover producere langt færre smartphone-modeller i dag. Det er en særlig grund til. Se den her.

Samsung vil reducere antallet af smartphone-modeller, som selskabet bygger, med op mod 30 procent i løbet af det kommende år.

Sådan lyder det fra selskabets chef for investor relations, Robert Yi.

Det sydkoreanske selskab skærer ned for antallet af forskellige smartphone-modeller, efter det har fået en række svidende kindheste af markedet i det seneste års tid.

Det seneste kom for nogle uger siden, da Samsung kunne fremvise sit fjerde kvartals-regnskab i træk med stærkt faldende indtjening og faldende markedsandele.

Det kan du læse mere om her: Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.

Tallene er katastrofale for Samsung: Driftsresultatet er faldet med 60 procent, markedsandelen er faldet fra 32,5 procent til 23,8 procent, mens netto-overskuddet er faldet med hele 49 procent.

Problemet skyldes ikke mindst tiltagende konkurrence fra en række asiatiske smartphone-producenter, der støt og stabilt æder sig ind på Samsung med deres sværm af prisbillige smartphones, som forbrugerne er i fuld gang med at tage til sig med kinesiske Xioaomi i spidsen.

Det er ideen, at det kan forbedre Samsungs bundlinie at beskære antallet af Samsung-modeller på markedet med op mod 30 procent.

Det skyldes, at Samsung ikke skal håndtere så mange forskellige udviklings- og produktions-faciliteter, ligesom det bliver meget nemmere at styre og håndtere lagerbeholdningen med færre modeller.

Det er noget, der har stor betydning, når vi bevæger os i de luftlag, som Samsung opererer i, hvor selskabet håndterer millioner af forskellige telefoner hvert år.

Således er det vurderingen, at der for tiden befinder sig omkring 40 millioner Galaxy-smartphones i transit i salgskanalen verden over - altså telefoner, der er bygget, men endnu ikke solgt.

Færre modeller

Det er samtidig med til at understrege, at Samsung er udfordret af de øvrige Android-producenter, der er begyndt at kunne følge med Samsung, når det gælder samlekvalitet og lignende.

Det forventes, at Samsung i løbet af 2015 vil indføre en produktions-politik, der fjerner striben af forskellige variationer under hver model, som findes i dag.

I stedet vil Samsung angiveligt indføre en model, hvor selskabet vil holde sig til ganske få forskellige smartphone-modeller inden for hvert pris-segment.

Alt i alt er det forventningen, at de færre modeller vil kunne forbedre Samsungs indtjeningsmarginer - også selv om smartphones generelt falder ganske støt i pris.

Læs også:

Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere