Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris

Verdens største smartphone-selskab, Samsung, taber markeds-andele med stor hast, mens indtjeningen styrtdykker. Planen er klar: Samsung vil på banen med flere billige telefoner.

Der må være bekymrede miner på direktionsgangen i verdens største mobilproducent, sydkoreanske Samsung.

I selskabets regnskab for tredje kvartal står det nemlig sort på hvidt, at det ikke står for godt til i det store selskab, og at der skal gøres noget.

Ganske vist tjener Samsung stadig styrtende med penge med et netto-overskud på 23,8 milliarder kroner i kvartalet.

Men det nytter ikke meget, når man kan se, at de 23,8 milliarder kroner er hele 49 procent mindre end i det samme kvartal i fjor.

Samtidig er driftsresultatet faldet med 60 procent, mens Samsungs markedsandel i samme periode er faldet fra 32,5 procent i tredje kvartal sidste år til nu 23,8 procent.

Det er det fjerde kvartals-regnskab i træk med fald, og årets tredje kvartal er det ringeste for Samsung siden andet kvartal i 2011. Det ser med andre ord ganske dystert ud for det gigantiske selskab.

Stadig verdens største

Samsung er fortsat verdens største mobilproducent, og det er ikke mindst på smartphone-markedet, at Samsung henter sine penge.

Ifølge analysehuset IDC er den kinesiske producent Xiaomi krøbet op på andenpladsen, mens Apple ligger på tredjepladsen.

Samsung kan også mærke andre af de nye smartphone-producenters ånde i nakken, eksempelvis indiske Micromax, der stormer frem på det store indiske marked.

Hvad skal der så ske?

Samsung er selvfølgelig opmærksom på problemet og er klar til at sætte planer i søen for at rette op på de alarmerende tal.

Planen: At øge fokus på prisbillige smartphones, hvilket ikke mindst er drevet af den fremgang, som kinesiske Xiaomi og Lenovo oplever for tiden, og samtidig forsøge sig med fleksible skærme, metal-rammer og lignende til de dyrere smartphones, der skal gøres mere lækre og smarte.

Ifølge Samsung-direktør Kim Hyun-joon vokser markedet for de prisbillige såkaldte low-end smartphones ganske betragteligt for tiden.

Det er noget, som eksempelvis Xiaomi lever højt på for tiden. Og det marked, vil Samsung nu gå efter, lyder det fra Kim Hyun-joon.

Ifølge analytikere er Samsung presset fra alle sider: Apple udfordrer selskabet i den høje pris-ende, Xiaomi og Huawei presser selskabet på mellem-niveauet, mens Lenovo og en række mindre producenter buldrer løs på markedet for de såkaldte entry-level-modeller.

Der har tidligere været meldinger om, at forhandlere rundt omkring i verden for tiden er ved at brænde inde med 40 millioner Galaxy-smartphones på deres lagre.

Det tager analytikerne som et tegn på, at Samsungs konkurrenter for alvor er ved at være i stand til at udfordre det store selskab med en meget bred sværm af Android-smartphones i den høje ende af en kvalitet, der sagtens kan matche Samsungs produkter.

Læs også:

Samsung trækker stikket på europæisk laptop-salg

Samsung i stor nordisk fyringsrunde

Apple og Samsung mister grebet om tablet-markedet: Konkurrenterne stormer frem

Samsung blæser stor-offensiv i gang: Vil have erhvervslivet til at bruge Samsung-telefoner

Stor oprydning i pc-branchen: Disse berømte pc-selskaber kan blive de næste der falder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.