Artikel top billede

Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris

Verdens største smartphone-selskab, Samsung, taber markeds-andele med stor hast, mens indtjeningen styrtdykker. Planen er klar: Samsung vil på banen med flere billige telefoner.

Der må være bekymrede miner på direktionsgangen i verdens største mobilproducent, sydkoreanske Samsung.

I selskabets regnskab for tredje kvartal står det nemlig sort på hvidt, at det ikke står for godt til i det store selskab, og at der skal gøres noget.

Ganske vist tjener Samsung stadig styrtende med penge med et netto-overskud på 23,8 milliarder kroner i kvartalet.

Men det nytter ikke meget, når man kan se, at de 23,8 milliarder kroner er hele 49 procent mindre end i det samme kvartal i fjor.

Samtidig er driftsresultatet faldet med 60 procent, mens Samsungs markedsandel i samme periode er faldet fra 32,5 procent i tredje kvartal sidste år til nu 23,8 procent.

Det er det fjerde kvartals-regnskab i træk med fald, og årets tredje kvartal er det ringeste for Samsung siden andet kvartal i 2011. Det ser med andre ord ganske dystert ud for det gigantiske selskab.

Stadig verdens største

Samsung er fortsat verdens største mobilproducent, og det er ikke mindst på smartphone-markedet, at Samsung henter sine penge.

Ifølge analysehuset IDC er den kinesiske producent Xiaomi krøbet op på andenpladsen, mens Apple ligger på tredjepladsen.

Samsung kan også mærke andre af de nye smartphone-producenters ånde i nakken, eksempelvis indiske Micromax, der stormer frem på det store indiske marked.

Hvad skal der så ske?

Samsung er selvfølgelig opmærksom på problemet og er klar til at sætte planer i søen for at rette op på de alarmerende tal.

Planen: At øge fokus på prisbillige smartphones, hvilket ikke mindst er drevet af den fremgang, som kinesiske Xiaomi og Lenovo oplever for tiden, og samtidig forsøge sig med fleksible skærme, metal-rammer og lignende til de dyrere smartphones, der skal gøres mere lækre og smarte.

Ifølge Samsung-direktør Kim Hyun-joon vokser markedet for de prisbillige såkaldte low-end smartphones ganske betragteligt for tiden.

Det er noget, som eksempelvis Xiaomi lever højt på for tiden. Og det marked, vil Samsung nu gå efter, lyder det fra Kim Hyun-joon.

Ifølge analytikere er Samsung presset fra alle sider: Apple udfordrer selskabet i den høje pris-ende, Xiaomi og Huawei presser selskabet på mellem-niveauet, mens Lenovo og en række mindre producenter buldrer løs på markedet for de såkaldte entry-level-modeller.

Der har tidligere været meldinger om, at forhandlere rundt omkring i verden for tiden er ved at brænde inde med 40 millioner Galaxy-smartphones på deres lagre.

Det tager analytikerne som et tegn på, at Samsungs konkurrenter for alvor er ved at være i stand til at udfordre det store selskab med en meget bred sværm af Android-smartphones i den høje ende af en kvalitet, der sagtens kan matche Samsungs produkter.

Læs også:

Samsung trækker stikket på europæisk laptop-salg

Samsung i stor nordisk fyringsrunde

Apple og Samsung mister grebet om tablet-markedet: Konkurrenterne stormer frem

Samsung blæser stor-offensiv i gang: Vil have erhvervslivet til at bruge Samsung-telefoner

Stor oprydning i pc-branchen: Disse berømte pc-selskaber kan blive de næste der falder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere