Artikel top billede

Så stopper kode-festen: Derfor bliver der færre Android-forgreninger

De mange forsøg på at udvikle forgreninger af Android ebber ud.

Der er Android og så er der Android - altså de løsninger, der bygger på noget af koden fra Android, men derudover er ret forskellige fra det styresystem, man eksempelvis finder i en Samsung Galaxy S5.

Android-forgreningerne, der bygger på Android Open Source Platform (AOSP), vil der blive langt færre af, vurderer analysefirmaet ABI Research.

Et eksempel på denne type Android-baserede produkter er Amazons Fire-tablets og Fire-smartphonen, der bygger på kildekoden fra Android, men ikke indeholder de typiske Google-elementer.

I det hele taget er det set fra brugerens stol et markant anderledes styresystem, man finder i Fire-produkterne, end i de "normale" Android-produkter.

Det er dog primært med udgangspunkt i de kinesiske smartphone-producenter, at vi skal finde årsagen til, at væksten inden for AOSP-produkter nu svinder ind.

Hvor AOSP-væksten var på hele 211 procent i 2013, ventes den kun at være på 18 procent i 2015.

Flere af de kinesiske producenter, der har bidraget til den markante vækst for denne type Android-produkter, ventes at miste pusten noget i det kommende år, hvilket er den primære årsag.

Google vil have mere kontrol

Samtidig er Android One - en version særligt målrettet billige smartphones i udviklingslandene - nu godt på vej til at slå igennem i eksempelvis Indien, hvorfor behovet for AOSP-produkterne mindskes.

"Google har arbejdet sammen med top-producenter af chipset, som Qualcomm og MediaTek, om at skabe et billigt reference-design, nemlig Android One, i et forsøg på at kontrollere fragmenteringen og sikre, at dets tjenester er tilgængelige og opdaterede, så Google kan monitorere Android-basen effektivt," lyder det blandt andet fra ABI Research.

Her i 2014 oplever det rene Android opnå en vækst på 34 procent i antal enheder, mens AOSP-produkterne ventes at klare en vækst på hele 93 procent.

Allerede næste år ventes begge Android-lejre dog at ligge på en vækst på 18 procent, vurderer ABI Research.

Android vokser stadig mest

Selvom der dermed vil ske en opbremsning i den vilde Android-vækst, skal det holdes op imod, at ABI Research venter, at antallet af iOS-enheder i 2015 vil vokse med blot tre procent, mens Windows Phone vil kunne klare en vækst på seks procent.

Ifølge Gartner havde hele Android-lejren i 2013 en markedsandel på 78,4 procent, mens Apples iOS lå på 16,6 procent.

Microsofts Windows Phone phavde en markedsandel på 3,2 procent, Blackberry på 1,9 procent og de "andre" på 0,9 procent.

Læs også:

Ny Android-model til 600 kroner ser dagens lys - den er bare ikke til dig

Android L: Disse telefoner får den nye version af Android

Rygte: Stor design-plan for Android skal sikre kontrol med softwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere