Artikel top billede

Så stopper kode-festen: Derfor bliver der færre Android-forgreninger

De mange forsøg på at udvikle forgreninger af Android ebber ud.

Der er Android og så er der Android - altså de løsninger, der bygger på noget af koden fra Android, men derudover er ret forskellige fra det styresystem, man eksempelvis finder i en Samsung Galaxy S5.

Android-forgreningerne, der bygger på Android Open Source Platform (AOSP), vil der blive langt færre af, vurderer analysefirmaet ABI Research.

Et eksempel på denne type Android-baserede produkter er Amazons Fire-tablets og Fire-smartphonen, der bygger på kildekoden fra Android, men ikke indeholder de typiske Google-elementer.

I det hele taget er det set fra brugerens stol et markant anderledes styresystem, man finder i Fire-produkterne, end i de "normale" Android-produkter.

Det er dog primært med udgangspunkt i de kinesiske smartphone-producenter, at vi skal finde årsagen til, at væksten inden for AOSP-produkter nu svinder ind.

Hvor AOSP-væksten var på hele 211 procent i 2013, ventes den kun at være på 18 procent i 2015.

Flere af de kinesiske producenter, der har bidraget til den markante vækst for denne type Android-produkter, ventes at miste pusten noget i det kommende år, hvilket er den primære årsag.

Google vil have mere kontrol

Samtidig er Android One - en version særligt målrettet billige smartphones i udviklingslandene - nu godt på vej til at slå igennem i eksempelvis Indien, hvorfor behovet for AOSP-produkterne mindskes.

"Google har arbejdet sammen med top-producenter af chipset, som Qualcomm og MediaTek, om at skabe et billigt reference-design, nemlig Android One, i et forsøg på at kontrollere fragmenteringen og sikre, at dets tjenester er tilgængelige og opdaterede, så Google kan monitorere Android-basen effektivt," lyder det blandt andet fra ABI Research.

Her i 2014 oplever det rene Android opnå en vækst på 34 procent i antal enheder, mens AOSP-produkterne ventes at klare en vækst på hele 93 procent.

Allerede næste år ventes begge Android-lejre dog at ligge på en vækst på 18 procent, vurderer ABI Research.

Android vokser stadig mest

Selvom der dermed vil ske en opbremsning i den vilde Android-vækst, skal det holdes op imod, at ABI Research venter, at antallet af iOS-enheder i 2015 vil vokse med blot tre procent, mens Windows Phone vil kunne klare en vækst på seks procent.

Ifølge Gartner havde hele Android-lejren i 2013 en markedsandel på 78,4 procent, mens Apples iOS lå på 16,6 procent.

Microsofts Windows Phone phavde en markedsandel på 3,2 procent, Blackberry på 1,9 procent og de "andre" på 0,9 procent.

Læs også:

Ny Android-model til 600 kroner ser dagens lys - den er bare ikke til dig

Android L: Disse telefoner får den nye version af Android

Rygte: Stor design-plan for Android skal sikre kontrol med softwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere