Artikel top billede

Rygte: Stor design-plan for Android skal sikre kontrol med softwaren

Rygterne vil vide, at Google er på vej med et storstilet design-projekt for webtjenester, apps og Android. Se her, hvad det går ud på.

Udviklerkonferencen Google I/O har tradition for at levere store nyheder om både selskabets egne tjenester, app-udvikling og hele Android-platformen.

Derfor er der også allerede nu, halvanden uge før dette års Google I/O, godt gang i rygter og forventninger rundt omkring på nettet.

Et af de mest interessante rygter kommer fra en historie hos Android Police, der skriver, at Google har et konkret projekt, der skal føre til bedre og mere ensartede brugergrænseflader på tværs af Google-tjenester og platforme.

Der er ifølge Android Police tale op et nyt design-paradigme beskrevet i et 'Quantum Paper.'

Det beskrives som et nyt design-framework, der skal gøre brugeroplevelsen mere konsistent på tværs af platforme.

"Quantum Paper er et enormt ambitiøst projekt, der skal samle og kodificere paradigmer inden for visual, motion og interaktion på tværs af alle platforme, inklusiv web, Android og iOS."

Mediet skriver, at Android-platformen også vil blive påvirket af Quantum, og at vi kan vente at se det med den næste version af Android, der går under kodenavnet Android L:

"Det er planen, at det skal være det første eksempel på Quantum på Android, og det vil være åbent, så tredjeparts-udviklere kan bruge det."

Sammen med Android L kan vi så forvente - hvis rygterne taler sandt - et sæt af nye guidelines, der ikke bare beskriver det grundlæggende design-koncent, men også best practice i forhold til de nye elementer, der er tilgængelige.

Dette kan være Googles mission

Android Police, der tidligere har haft ret med denne type rygte-historier, mener, at Quantum Paper pludselig giver rigtig god mening:

"Der har været en masse forvirring i de seneste måneder omkring interface-læk og opdateringer, og mange har stillet spørgsmål ved, hvorfor Google ikke er konsistent og beslutsom i dets design-guidelines til Android."

"Nu, hvor vi har set Quantum Paper, er det tydeligt, at Google ikke alene er ude på at være mere konsistent i Android-designet, men har tænkt sig at tilbyde alle de nødvendige elementer til tredjepartsudviklerne og at gøre denne nye interface-tilgang konsistent ikke bare på mobil-styresystemet, men på tværs af web-løsninger og måske endnu mere interessant; også på iOS."

I februar kunne vi fortælle om lækkede informationer om, at Google havde sendt besked til en eller flere af hardware-producenterne om, at nye Android-produkter, der bliver sendt afsted med ældre platforms-releases, ikke længere ville kunne anvende Google Mobile Services, der blandt andet inkluderer populære tjenester som Google Maps og Google Play Store.

Den besked kom øjensynligt for at lægge pres på producenterne for at anvende de nyeste Android-version og dermed minimere den platforms-fragmentering, der ofte er blevet fremhævet som et problem ved Android.

Skal man tro Android Police, er der så nu endnu mere central kontrol på vej, så Android og Google-tjenester og -apps også kan blive mere ensartede rent designmæssigt.

Læs også:

Hemmelig Android-plan: Drastiske ændringer kan være på vej

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere