Artikel top billede

Foto: Jolla.com

Spritny Jolla-tablet fra Nokia-rebeller tordner frem

En flok finske udviklere har med deres specielle styresystem Sailfish OS sat ild til indsamlingssiden IndieGoGo. Interessen for Nokia-udbrydernes nye tablet er overvældende. Se den her.

Finnerne fra Jolla - selskabet, der samlede resterne op efter Nokias MeeGoo-eventyr - er på vej med en 7,85-tommer tablet.

For at skrabe penge sammen til projektet, havde udviklerholdet dog brug for en økonomisk håndsrækning, og derfor vendte de sig mod folkeindsamlingssiden på IndieGoGo.

Planen var at sætte produktionen i gang, så snart Jolla Tablet havde fået 2.000 bestillinger via crowdfunding-siden.

Her kunne interesserede Jolla-fans få en særlig rabat på tablet-pc'en. 189 dollar for de første 1.000 enheder og 199 dollar for de efterfølgende 1.000.

Via tjeneste kan man således forudbestille enheden mod at få et nedslag i den vejledende udsalgspris på 249 dollar.

Og tilbuddet har fået IndieGoGo til at eksplodere.

Målet var 380.000 dollar, før produktionen blev sat i gang, og det mål blev sprængt allerede efter to timer.

Men det stopper ikke her. I skrivende stund er beløbet oppe på næsten 900.000 dollar.

Det er 234 procent over den planlagte støtte, og der er stadig plads til nye bestillinger, for indsamlingen løber frem til den 9. december 2014.

Derfor har Jolla-folket lagt en ny gulerod ind i systemet i form af en tablet til 204 dollar.

Sailfish OS til folket

Præcis som telefonerne fra Nokia-udbruderne vil Jolla Tablet også køre Sailfish OS, der både kan afvikle egne og Android-apps.

Under panseret ligger en firekærnet Intel-processor med 1,8 GHz, to gigabyte ram og 32 gigabyte lagerplads med mulighed for at udvide lagerpladsen via en flash-port.

Skærmen bliver på 7,85-tommer med en opløsning på 2048 x 1536 pixel, der giver en pixel-tæthed på 330 PPI. Der er kamera både for og bag på henholdsvis to og fem megapixel.

Den 8,3 millimeter tykke tablet på 384 gram vil desuden være forsynet med et 4300 mAh-batteri.

En udmærket konfiguration, hvis man ser bort fra WiFi-delen, der er 802.11n og måske kunne være hurtigere.

Hovedattraktionen skal nok findes på software-siden, hvor det specielle styresystem er det, der skaber interesse for Jolla.

Du kan læse mere om Sailfish OS her.

Jolla-holdet præsenterer selv tablet-pc'en i denne video.

Læs også:

Her er to helt nye styresystemer til smartphones

Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Nokia er kongen af Windows Phone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere