Artikel top billede

Foto: Jolla.

Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Da Microsoft begyndte at lægge an på Nokia, underskrev en gruppe udviklere skilsmissepapirerne. Nu er de klar med deres første baby, der igen skal sætte Finland på telefonkortet.

Det finske firma Jolla, der er grundlagt af afhoppere fra Nokias telefonvirksomhed efter Microsofts tilnærmelser, er nu klar med den første telefon.

Jolla blev startet, da Stephen Elop overtog rorpinden og hurtigt derefter stoppede udviklingen af Nokias Linux-baserede styresystem MeeGo.

Systemet var ellers meget rost, og det skabte grundlaget i telefonen Nokia N9, der vandt flere priser, og den var meget populær, ikke mindst blandt udviklerne selv.

Læs også: Test: Nokia N9 er den lækreste mobil fra Finland i mange år

Nu er finnerne så klar med den første telefon, der på mange områder minder om N9.

Foto: Jolla.

Operativsystemet er blevet døbt Sailfish OS, og det bygger på Mer, en open source-distribution, der tjener opgaven som middleware til mobile enheder.

Sailfish OS kan afvikle apps, der er skrevet til Android, og derfor er der allerede tusindvis af programmer til den nye telefon.

Ifølge Mobilsiden.dk skal du væbne dig lidt med tålmodighed, hvis du vil have fingrene i en Jolla. Interessen har nemlig været overvældende, og den første produktion er allerede helt udsolgt via forudbestillinger.

Der er masser af videoer om telefonen her.

Læs også: Nokia er kongen af Windows Phone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.