Artikel top billede

Foto: Jolla.

Ny spændende Nokia-konkurrent fra telefonrebeller

Da Microsoft begyndte at lægge an på Nokia, underskrev en gruppe udviklere skilsmissepapirerne. Nu er de klar med deres første baby, der igen skal sætte Finland på telefonkortet.

Det finske firma Jolla, der er grundlagt af afhoppere fra Nokias telefonvirksomhed efter Microsofts tilnærmelser, er nu klar med den første telefon.

Jolla blev startet, da Stephen Elop overtog rorpinden og hurtigt derefter stoppede udviklingen af Nokias Linux-baserede styresystem MeeGo.

Systemet var ellers meget rost, og det skabte grundlaget i telefonen Nokia N9, der vandt flere priser, og den var meget populær, ikke mindst blandt udviklerne selv.

Læs også: Test: Nokia N9 er den lækreste mobil fra Finland i mange år

Nu er finnerne så klar med den første telefon, der på mange områder minder om N9.

Foto: Jolla.

Operativsystemet er blevet døbt Sailfish OS, og det bygger på Mer, en open source-distribution, der tjener opgaven som middleware til mobile enheder.

Sailfish OS kan afvikle apps, der er skrevet til Android, og derfor er der allerede tusindvis af programmer til den nye telefon.

Ifølge Mobilsiden.dk skal du væbne dig lidt med tålmodighed, hvis du vil have fingrene i en Jolla. Interessen har nemlig været overvældende, og den første produktion er allerede helt udsolgt via forudbestillinger.

Der er masser af videoer om telefonen her.

Læs også: Nokia er kongen af Windows Phone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere