Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Sådan sendte softwareopdatering Microsofts cloud-løsning til tælling

Årsagerne til det omfattende nedbrud på cloud-løsningen Azure bliver nu lagt frem af Microsoft.

Microsofts Azure-platform blev natten til onsdag ramt af et omfattende nedbrud, der varede i flere timer.

Det har givet betydelige problemer for kunderne, der da også har brugt knap så pæne ord om Microsoft på de sociale medier i det seneste døgn.

Azure-nedbruddet ramte en stribe forskellige teknologier og løsninger, og det fandt sted på tværs af forskellige regioner og lande.

I et længere blogindlæg forsøger Microsoft nu at forklare, hvad der helt præcis gik galt:

"Azure storage services oplevede en service-afbrydelse på tværs af USA, Europa og dele af Asien, hvilket påvirkede flere cloud-tjenester i disse regioner. Først vil jeg oprigtigt undskylde for de afbrydelser, det har forårsaget," skriver Jason Zander, der er corporate vice president for Microsofts Azure-team.

Han forklarer, at problemerne opstod i forbindelse med en performance-opdatering til Azure Storage.

"... der blev opdaget et problem, der resulterede i reduceret kapacitet på tværs af services, der udnytter Azure Storage, inklusiv Virtual Machines, Visual Studio Online, Websites, Search og andre Microsoft-services."

Havde ellers testet opdateringen
"Før performance-opdateringen blev tilføjet, var den blevet testet over adskillige uger i en del af vores kundevendte storage-service til Azure Tables. Vi kalder typisk dette 'flighting,' da vi arbejder på at identificere problemer, før vi udruller nogen opdatering bredt," skriver Jason Zander videre.

Alligevel gik det altså galt for Microsoft, og Azure-løsningen blev sendt helt eller delvist til tælling til store frustration for kunderne.

"I forbindelse med udrulingen opdagede vi et problem, der resulterede i, at storage blob frontends gik i et uendeligt loop, hvilket ikke var blevet opdaget, da vi testede."

"Nettoresultatet var, at frontends ikke kunne modtage yderligere traffik, hvilket så igen skabte problemer for andre tjenester, der er bygget oven på."

Jason Zander skriver videre, at Microsoft med det samme trak ændringerne af systemet tilbage, men at det krævede en genstart af de ramte storage frontends for helt at annullere opdateringen.

Lover yderligere afklaring
Herefter blev problemet løst for de fleste kunder, oplyser Microsoft, der dog samtidig også erkender, at nogle kunder stadig oplever problemer som følge af Azure-nedbruddet.

"Når vi har en begivenhed som denne, er vores hovedfokus hurtig recovery for vores kunder, men vi arbejder også på at undersøge grundigt, hvad der gik galt, så det aldrig sker igen," lyder det fra Microsoft, der lover yderligere information om nedbruddet på et senere tidspunkt.

Læs også:

Tre fejl Microsoft begik ved ved det store cloud-nedbrud

Microsofts cloud-løsning brager ned: Sådan rammer det kunderne

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.