Artikel top billede

Tre fejl Microsoft begik ved det store cloud-nedbrud

ComputerViews: Microsoft får på puklen på de sociale medier efter det flere timer lange Azure-nedbrud. Og Microsoft har da også gjort tre ting forkert.

ComputerViews: Microsofts Azure-platform har i det seneste døgn været ramt af et omfattende nedbrud, der varede i flere timer og gav (og fortsat giver) betydelige problemer for kunderne.

Microsofts oppetider på cloud-løsningerne er formentlig højere end ved de fleste lokalt hostede it-løsninger, men når en global cloud-platform som Azure brager ned, gør det ondt hos rigtig mange kunder - også selvom det i det store billede måske kun er et kort øjeblik. 

Det er en af årsagerne til, at Microsoft lige nu får på puklen på de sociale medier.

Men selskabet har samtidig fejlet på tre fronter ved dette Azure-nedbrud.

1) Nedbruddet greb om sig

Der er tale om et nedbrud, der rammer meget bredt; en stribe forskellige teknologier og løsninger brager ned, og det sker på tværs af forskellige regioner og lande.

Microsoft formåede dermed ikke at afgrænse nedbruddet. Det er på det tekniske plan et klart problem. 

Gartners top-rådgiver på cloud-området, Lydia Leong, bemærker i en kommentar på Twitter:

"Microsofts katastrofalt manglende evne til at holde Azure-nedbrud inden for en enkelt region er et kæmpe rødt flag for de virksomheder, der overvejer Azure."

2) Alt for selvsikre meldinger

Det blev alt for hurtigt meddelt på Microsofts status-side for Azure, at problemerne var løst.

"All good! Everything is running great," stod der, da danske kunder mødte ind på arbejde onsdag morgen.

Det er muligt, at problemerne var løst i Microsofts datacentre (og meget tyder faktisk på, at de ikke helt var løst), men hvis kunderne stadig kæmper med efterdønningerne, er det både farligt og grænsende til det arrogante at skrive, at alt kører fantastisk.

Det er i hvert fald den opfattelse, kunderne har flere steder på de sociale medier - og hvem er det nu, der "altid har ret"?

3) Ingen undskyldning endnu 

Her onsdag eftermiddag - adskillige timer efter at Azure-nedbruddet fandt sted (og selvom alt ifølge Microsoft hele onsdagen har kørt fantastisk) mangler vi stadig en form for beklagelse eller undskyldning til de kunder, der har haft og fortsat har problemer på grund af Azure.

Det er muligt, at Microsoft endnu ikke kender årsagerne til nedbruddet eller det præcise omfang - men derfor kan selskabet jo godt beklage, at nogle kunder har oplevet problemer.

I stedet bærer den seneste pressemeddelelse fra Microsoft overskriften: "Real Madrid C.F. and Microsoft join forces to accelerate the digital transformation of the club."

Det skal retfærdigvis siges, at Microsoft opdaterer driftstatus-siden løbende, som det også kan forventes, men ordet "sorry" er noget svært at få øje på i informations-strømmen.

Læs også:

Microsofts cloud-løsning brager ned: Sådan rammer det kunderne

Her er Twitter-stemingen: 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere