Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Rejsekortet har givet dummebøder for 40 millioner kroner

Danskernes rejsekort giver bødeindtægter i millionklassen. Trafikselskaberne har således tjent over 40 millioner på dummebøder i år.

Rejsekortet har udviklet sig til en ganske god forretning for trafikselskaberne, og pengene tjenes på forglemmelser blandt brugerne af metro, tog og busser.

Hele 816.000 rejsende har nemlig modtaget en såkaldt dummebøde for at glemme at tjekke ud ved rejsens slutning. Bøderne svarer til et samlet beløb på over 40 millioner kroner. 

Det skriver Ekstrabladet.dk.

Avisens tal viser, at 2.607 rejsende dagligt har fået en ekstra betaling for forglemmelsen i perioden fra 1. januar til 9. november 2014.

Til sammenligning blev der sidste år givet 614.000 bøder for at glemme at tjekke ud med rejsekortet.

Så selv om rejsekortet har været plaget af tekniske problemer, ser bødeudskrivningsdelen altså ud til at fungere ganske udmærket.

Du kan læse mere om problemerne her: Efter software-opdatering: 2.400 opkald om dagen til Rejsekortet

Ifølge Forbrugerrådet skyldes de mange bøder til danske passagerer, at rejsekortet er for besværligt at bruge, og at løsningen derfor ikke fungerer godt nok.

"Det er beviset for, at rejsekortet er vanskeligt for folk at bruge korrekt. Det såkaldte skifte-tjek-in generer kunderne, og formålet er udelukkende at hjælpe trafikselskaberne til at fordele penge mellem hinanden," siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet til Ekstra Bladet.

Læs også:

Rejsekort-projektet har kostet enorm formue: Så meget har det kostet

Direktøren for rejsekortet, Bjørn Wahlsten, kan godt forstå, at folk er frustrerede over bøderne, men siger samtidig, at de fleste kunder er tilfredse.

"98,02% af de rejsende tjekker korrekt ud," siger han til Ekstrabladet.

Årets it-fuser

Computerworlds læsere kårede i december sidste år rejsekortet til Årets it-fuser.

I afstemningen svarede 40 procent af de personer, der stemte, at det famøse kort til rejser med offentlige transport var en fuser.

Den historie kan du læse her: Vinderen af Årets it-fuser: Det er Computerworlds skyld

Læs også:

Brugere ramt af kuk hos Rejsekortet efter stor it-opdatering

Rejsekortet: Vi er ikke stolte af den nuværende løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere