Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Efter software-opdatering: 2.400 opkald om dagen til Rejsekortet

Rejsekortets store software-opdatering natten til søndag har sat gang i telefonlinjerne hos trafikselskabernes kundeservice.

Ovenpå en software-opdatering på slingrekurs hos Rejsekortet, har kortets kundeservice i de sidste tre dage oplevet en stigning på omkring 50 procent i indkomne kundeopkald.

Kundeservicen, som drives af transportselskaberne, har i de seneste uger fået gennemsnitligt 1.600 daglige opkald.

Ovenpå software-opdateringen er antallet i denne uge øget til 2.400 opkald om dagen.

"Denne forøgelse er forventelig med en større opdatering af rejsekort systemet," forklarer Mogens Buch Larsen fra organisationen Bus og Tog.

Kuk i timeplanen

Baggrunden for presset på telefonlinjerne til Rejsekortet kommer af en software-opgradering i weekenden, der ikke forløb helt efter køreplanen.

Efter opgraderingen af it-systemerne har flere kunder oplevet, at de har fået tidsstemplet deres rejser forkert. Det betyder, at de enten har rejst for dyrt eller for billigt, når de skiftede mellem busser og tog i det ganske land.

Direktør for Rejsekortet, Bjørn Wahlsten, har ovenpå opgraderingen forklaret til Computerworld, at kunder kan have oplevet problemet med forkerte tidsstemplinger frem til i går onsdag.

Løbende fejlrettelser

Han kunne ikke sætte tal på, hvor mange kunder fejlen har berørt, men udtalte, at der formentlig er ryddet op i data-roderiet fredag.

I skrivende stund torsdag eftermiddag arbejder Rejsekortets it-folk stadig sammen med leverandøren Thales på at finde bugs og andet biks.

"Der arbejdes løbende med fejlrettelser på de områder, der giver knuder. Situationen forventes at være normal fra næste uge, hvorved jeg forventer at antallet af telefonhenvendelser til Rejsekort kundecenter vil falde til det normale niveau," fortæller Mogens Buch Larsen fra Bus og Tog.

Læs også:

Brugere ramt af kuk hos Rejsekortet efter stor it-opdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere