Artikel top billede

Foto: Uber

Uber om danske chauffør-problemer: "Folk må have lidt tålmodighed"

Det er stort set umuligt at skaffe en Uber-bil i Danmark. "Vi må opfordre til, at folk har tålmodighed," lyder det fra tjenesten.

Det har været overordentligt svært at få en bil fra amerikanske Uber, der lancerede sin taxa-lignende tjeneste i Købehavn i sidste uge.

Men nu slår tjenesten fast, at den har biler på de københavnske gader, selvom repræsentanter fra københavnske limousineselskaber siger, at de ikke har kendskab til limousineselskaber, der kører for Uber.

Computerworld har sendt en række spørgsmål til Uber, og via e-mail bekræfter selskabet, at det har et samarbejde med et københavnsk limousineselskab, men af konkurrencemæssige hensyn ønsker Uber ikke at oplyse hvilket selskab, det drejer sig om.

Uber erkender dog, at efterspørgslen i øjeblikket markant overstiger udbuddet, hvilket er forklaringen på, at det i
øjeblikket er utroligt svært at bestille en vogn via Ubers app.

Ifølge Uber må kunderne forvente, at der kan gå flere måneder, før tjensten virker optimalt i Købehavn.

"Vi må opfordre til, at folk har tålmodighed, og der går formodentligt et par måneder, før det kommer til at virke 100 procent. Uber har nogle skrappe screeninger af chaufførerne, der gør, at det tager lang tid, før en chauffør kan blive godkendt til at køre for os," lyder det via e-mail fra Alex Czarnecki, der er ansvarlig for Ubers lancering i Danmark.

Men hvorfor har Uber valgt at lancere sin tjeneste, hvis der ikke er chauffører nok?

"Den store interesse har overvældet os meget, og derfor ville vi naturligvis også ønske, at vi havde haft flere chauffører til rådighed."

To tjenester i Købehavn

Uber har lanceret to tjenester i København.

Den ene er Uber Black der er en limousine-lignede premium-tjeneste, som blev lanceret øjeblikkeligt og permanent. Og dernæst blev den betydeligt billigere samkørsels-lignende tjeneste UberPop lanceret i en seks måneders testperiode.  

Som Computerworld tidligere har skrevet, så meddeler Ubers app dog nærmest konsekvent, at der ikke er nogen biler ledige i København.

De københavnske limousineselskaber, som Computerworld har været i kontakt med, har heller ikke kendskab til folk i branchen, der har valgt at samarbejde med Uber.

"Jeg har været til møde med Uber, men valgte at takke nej til deres tilbud, og det samme har de andre københavnske limousineselskaber, som jeg har været i kontakt med," sagde Morten Rix-Møller, formand for Brancheforeningen for Forretningslimousiner og indehaver af virksomheden Dansk Limousineservice, til Computerworld i lørdags

Læs mere:

Smarte Uber i danske chauffør-problemer - hvor er alle bilerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?