Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Foto: Uber

Uber om danske chauffør-problemer: "Folk må have lidt tålmodighed"

Det er stort set umuligt at skaffe en Uber-bil i Danmark. "Vi må opfordre til, at folk har tålmodighed," lyder det fra tjenesten.

Det har været overordentligt svært at få en bil fra amerikanske Uber, der lancerede sin taxa-lignende tjeneste i Købehavn i sidste uge.

Men nu slår tjenesten fast, at den har biler på de københavnske gader, selvom repræsentanter fra københavnske limousineselskaber siger, at de ikke har kendskab til limousineselskaber, der kører for Uber.

Computerworld har sendt en række spørgsmål til Uber, og via e-mail bekræfter selskabet, at det har et samarbejde med et københavnsk limousineselskab, men af konkurrencemæssige hensyn ønsker Uber ikke at oplyse hvilket selskab, det drejer sig om.

Uber erkender dog, at efterspørgslen i øjeblikket markant overstiger udbuddet, hvilket er forklaringen på, at det i
øjeblikket er utroligt svært at bestille en vogn via Ubers app.

Ifølge Uber må kunderne forvente, at der kan gå flere måneder, før tjensten virker optimalt i Købehavn.

"Vi må opfordre til, at folk har tålmodighed, og der går formodentligt et par måneder, før det kommer til at virke 100 procent. Uber har nogle skrappe screeninger af chaufførerne, der gør, at det tager lang tid, før en chauffør kan blive godkendt til at køre for os," lyder det via e-mail fra Alex Czarnecki, der er ansvarlig for Ubers lancering i Danmark.

Men hvorfor har Uber valgt at lancere sin tjeneste, hvis der ikke er chauffører nok?

"Den store interesse har overvældet os meget, og derfor ville vi naturligvis også ønske, at vi havde haft flere chauffører til rådighed."

To tjenester i Købehavn

Uber har lanceret to tjenester i København.

Den ene er Uber Black der er en limousine-lignede premium-tjeneste, som blev lanceret øjeblikkeligt og permanent. Og dernæst blev den betydeligt billigere samkørsels-lignende tjeneste UberPop lanceret i en seks måneders testperiode.  

Som Computerworld tidligere har skrevet, så meddeler Ubers app dog nærmest konsekvent, at der ikke er nogen biler ledige i København.

De københavnske limousineselskaber, som Computerworld har været i kontakt med, har heller ikke kendskab til folk i branchen, der har valgt at samarbejde med Uber.

"Jeg har været til møde med Uber, men valgte at takke nej til deres tilbud, og det samme har de andre københavnske limousineselskaber, som jeg har været i kontakt med," sagde Morten Rix-Møller, formand for Brancheforeningen for Forretningslimousiner og indehaver af virksomheden Dansk Limousineservice, til Computerworld i lørdags

Læs mere:

Smarte Uber i danske chauffør-problemer - hvor er alle bilerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere