Artikel top billede

Foto: Uber

Uber om danske chauffør-problemer: "Folk må have lidt tålmodighed"

Det er stort set umuligt at skaffe en Uber-bil i Danmark. "Vi må opfordre til, at folk har tålmodighed," lyder det fra tjenesten.

Det har været overordentligt svært at få en bil fra amerikanske Uber, der lancerede sin taxa-lignende tjeneste i Købehavn i sidste uge.

Men nu slår tjenesten fast, at den har biler på de københavnske gader, selvom repræsentanter fra københavnske limousineselskaber siger, at de ikke har kendskab til limousineselskaber, der kører for Uber.

Computerworld har sendt en række spørgsmål til Uber, og via e-mail bekræfter selskabet, at det har et samarbejde med et københavnsk limousineselskab, men af konkurrencemæssige hensyn ønsker Uber ikke at oplyse hvilket selskab, det drejer sig om.

Uber erkender dog, at efterspørgslen i øjeblikket markant overstiger udbuddet, hvilket er forklaringen på, at det i
øjeblikket er utroligt svært at bestille en vogn via Ubers app.

Ifølge Uber må kunderne forvente, at der kan gå flere måneder, før tjensten virker optimalt i Købehavn.

"Vi må opfordre til, at folk har tålmodighed, og der går formodentligt et par måneder, før det kommer til at virke 100 procent. Uber har nogle skrappe screeninger af chaufførerne, der gør, at det tager lang tid, før en chauffør kan blive godkendt til at køre for os," lyder det via e-mail fra Alex Czarnecki, der er ansvarlig for Ubers lancering i Danmark.

Men hvorfor har Uber valgt at lancere sin tjeneste, hvis der ikke er chauffører nok?

"Den store interesse har overvældet os meget, og derfor ville vi naturligvis også ønske, at vi havde haft flere chauffører til rådighed."

To tjenester i Købehavn

Uber har lanceret to tjenester i København.

Den ene er Uber Black der er en limousine-lignede premium-tjeneste, som blev lanceret øjeblikkeligt og permanent. Og dernæst blev den betydeligt billigere samkørsels-lignende tjeneste UberPop lanceret i en seks måneders testperiode.  

Som Computerworld tidligere har skrevet, så meddeler Ubers app dog nærmest konsekvent, at der ikke er nogen biler ledige i København.

De københavnske limousineselskaber, som Computerworld har været i kontakt med, har heller ikke kendskab til folk i branchen, der har valgt at samarbejde med Uber.

"Jeg har været til møde med Uber, men valgte at takke nej til deres tilbud, og det samme har de andre københavnske limousineselskaber, som jeg har været i kontakt med," sagde Morten Rix-Møller, formand for Brancheforeningen for Forretningslimousiner og indehaver af virksomheden Dansk Limousineservice, til Computerworld i lørdags

Læs mere:

Smarte Uber i danske chauffør-problemer - hvor er alle bilerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Langt flere studerende søger ind på it-uddannelser hos KEA: Næste år skal der skæres hundredvis af it-studiepladser
Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) har man oplevet en markant fremgang i antallet af optag på især it-relaterede uddannelser. Samlet set øger KEA optaget med en procent, men allerede fra næste år skal der trods flere ansøgere skæres drastisk ned på grund af en politisk aftale.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.