Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

It-giganter går sammen om fremtidens 5G-netværk

De helt store it-giganter er begyndt at røre på sig med udvikling af 5G-teknologier, selv om ingen endnu ved, hvordan teknologien helt præcis bliver. Vi ved dog, at 5G vil betyde lynhurtigt internet på sin smartphone.

Selvom 5G-teknologien stadig lader vente på sig i en del år endnu, er it-giganterne i kulissen begyndt at forberede sig på at bygge fremtidens lynhurtige mobile netværk.

Udover kinesiske Huawei, japanske DoCoMO og koreanske Samsung har lagt billet ind på at bygge 5G-netværksteknologier, er svenske Ericsson og amerikanske IBM nu gået sammen for at udvikle blandt andet 5G-antenner.

Det sker på trods af, at ingen endnu ved med sikkerhed, hvilke frekvenser 5G skal køre på.

Mere specifikt samarbejder Ericsson og IBM om at udvikle prototype-systemer til hundredevis af retningsbestemte antenner og radioer, der kan koges ned på én chip, der er på størrelse med en tændstikæske.

De mange antenner skal tjene MIMO-teknologien (multiple-input and multiple-output), der i dag anvendes i 4G, og som også forventes at blive brugt i stor stil i de kommende 5G-netværk.

Det skriver The Register.

Hent HD-film på et sekund

5G forventes først at se dagens lys i 2020.

Ericsson testede dog allerede i juli sit foreløbige 5G-netværk med hastigheder, der var oppe og ringe på 5 Gbps, hvilket er 50 gange hurtigere, end de hastigheder vi kender fra det nuværende 4G/LTE-netværk.

Samtidig er Ericssons hastigheder en del fra de 10 Gbps, som forventes at blive den teoretiske downloadhastighed. Det betyder, at du i disse hastigheder kan downloade en HD-film på ét sekund.

Udover at vi får meget hurtigere mobiler og dermed givetvis også nye tjenester, forudsiger flere eksperter også, at flere og flere enheder blive tilsluttet 5G-netværket i det, som vi kender som 'internet of things'.

Det kan du læse mere om her.

Dansk teknologi skal bygge vores kommende 5G-netværk


Huawei: 5G er så potent, at vores viden om netværk og it skal genstartes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere