Artikel top billede

It-giganter går sammen om fremtidens 5G-netværk

De helt store it-giganter er begyndt at røre på sig med udvikling af 5G-teknologier, selv om ingen endnu ved, hvordan teknologien helt præcis bliver. Vi ved dog, at 5G vil betyde lynhurtigt internet på sin smartphone.

Selvom 5G-teknologien stadig lader vente på sig i en del år endnu, er it-giganterne i kulissen begyndt at forberede sig på at bygge fremtidens lynhurtige mobile netværk.

Udover kinesiske Huawei, japanske DoCoMO og koreanske Samsung har lagt billet ind på at bygge 5G-netværksteknologier, er svenske Ericsson og amerikanske IBM nu gået sammen for at udvikle blandt andet 5G-antenner.

Det sker på trods af, at ingen endnu ved med sikkerhed, hvilke frekvenser 5G skal køre på.

Mere specifikt samarbejder Ericsson og IBM om at udvikle prototype-systemer til hundredevis af retningsbestemte antenner og radioer, der kan koges ned på én chip, der er på størrelse med en tændstikæske.

De mange antenner skal tjene MIMO-teknologien (multiple-input and multiple-output), der i dag anvendes i 4G, og som også forventes at blive brugt i stor stil i de kommende 5G-netværk.

Det skriver The Register.

Hent HD-film på et sekund

5G forventes først at se dagens lys i 2020.

Ericsson testede dog allerede i juli sit foreløbige 5G-netværk med hastigheder, der var oppe og ringe på 5 Gbps, hvilket er 50 gange hurtigere, end de hastigheder vi kender fra det nuværende 4G/LTE-netværk.

Samtidig er Ericssons hastigheder en del fra de 10 Gbps, som forventes at blive den teoretiske downloadhastighed. Det betyder, at du i disse hastigheder kan downloade en HD-film på ét sekund.

Udover at vi får meget hurtigere mobiler og dermed givetvis også nye tjenester, forudsiger flere eksperter også, at flere og flere enheder blive tilsluttet 5G-netværket i det, som vi kender som 'internet of things'.

Det kan du læse mere om her.

Dansk teknologi skal bygge vores kommende 5G-netværk


Huawei: 5G er så potent, at vores viden om netværk og it skal genstartes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere