Artikel top billede

Sådan vil Microsoft indrette Windows 10's app-butik til business-brug

Microsoft er i færd med at overbevise verden om, at Windows igen handler om enterprises og virksomheder. Selv den ellers meget consumer-orienterede Windows Store får en oprydning.

Windows 8 var umiskendeligt et produkt rettet mod de store masser af forbrugere, og ikke så meget til virksomhederne.

Det er i hvert fald den opfattelse, som mange virksomheder har haft, efter at de så de skarpe farver, touch-venlige - og i starten tastatur-hadende - funktioner og mange spil i Windows Store.

Men det skal være slut med Windows 10, mener Microsoft.

Windows 10 bliver med virksomhederne i centrum, og det betyder også, at Microsofts app-butik, Windows Store, aktivt bliver mere rettet mod virksomhederne.

"Vores butik bliver i langt højere grad designet mod, at virksomheder og organisationer kan finde relevante apps eller udgive deres egne. Vi tror på, at vores investeringer i vores Windows Store vil nå de krav, som virksomheder kræver i den moderne tid," skriver Jim Alkove, Microsofts manager for enterprise programming.

Du kan læse meget mere om alle de nye ting i Windows 10 her. 

Et af målene for dette er at sammenflette Microsofts mange app-butikker.

Windows, Windows Phone, Xbox: Alle Microsofts platforme har sin egen butik, men med Microsofts store plan om "unified apps", som fungerer på alle platforme, så burde mængden af apps blive væsentligt bedre. Windows-butikken har ellers kæmpet meget med for få - og for ringe - apps i lang tid.

Sidstnævnte er et problem, som Microsoft godt selv har været klar over, og er begyndt at gøre noget ved.

Bedre mulighed for app-kontrol
I Windows 10 kommer der udvidede muligheder for at styre hvilke apps, der skal installeres på hvilke computere på virksomhedsniveau for de it-ansvarlige.

Med et indbygget management-tool i den kommende web-baserede Store-portal, specifikt for organisationer og virksomheder, kan de it-ansvarlige udvælge og dele, hvilke apps virksomheden skal bruge.

Det kan også ske igennem management tools som System Center på interne netværks, hvor nogle it-ansvarlige nok helst vil se det.

Derudover bliver det også muligt for virksomhederne - specielt de mindre, som ikke har tid og råd til at bygge deres egen virksomhedsportal - at lave deres egen private afsnit af Windows Store, hvor alle de "godkendte" apps vil være placeret, så de ansatte selv kan installere dem.

Derudover får it-folkene også en stærkere mulighed for Device management, så licenser hurtigt kan flyttes frem og tilbage, da licenserne er tilknyttede virksomhederne og ikke de enkelte brugere.

App-storen i Windows 10 vil også give mulighed for at downloade en installationsfil af en given app og lægge den på et USB-stik til offline-installationer.

Læs også: Et nyt Microsoft rejser sig: Her er alle beviserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.