Artikel top billede

Nye kode-værktøjer fra Apple: Sådan udvikler du apps til Apple Watch

Apple har frigivet de værktøjer, du skal bruge, hvis du vil udvikle apps til det kommende Apple Watch. Her kan du se, hvordan du kommer i gang.

Apple har nu frigivet de værktøjer, man skal bruge som udvikler, hvis man vil udvikle apps til selskabets kommende smartwatch, Apple Watch, der rammer markedet i 2015.

Værktøjerne lanceres under den samlede betegnelse WatchKit.

Apple Watch blev præsenteret i september efter flere års rygter om et smartwatch fra Apple.

Mens der har været en del skepsis i forhold til, hvor mange ure Apple reelt kommer til at sælge, så er det fleste nok enige i, at app-udbuddet også i dette tilfælde kan blive ganske afgørende for produktets succes.

Tæt integration til iPhone

Apple forsøger da i høj grad også at bygge videre på den massive succes, selskabet har haft med apps til iOS.

"Ved at udnytte WatchKit kan du bringe dine apps endnu længere ved at udvide og forbedre deres funktioner til Apple Watch," skriver Apple blandt andet på sit website til udviklerne.

Apple skriver, at WatchKit-apps består af to dele; dels de Watch-funktioner, der kører fra iPhonen, og dels de funktioner, der kører som reelle apps på selve uret.

"Når dine apps startes på Apple Watch, kører WatchKit-udvidelsen på iPhone i baggrunden for at opdatere brugergrænsefladen og reagere på bruger-interaktioner," skriver Apple.

Selskabet forklarer, at man som udvikler grundlæggende har tre muligheder for at lave løsninger til Apple Watch:

- WatchKit apps (der kører på uret).

- Glances (der giver hurtige infomationer på uret). 

- Actionable Notifications (som man kan reagere på på selve uret).

Man får adgang til WatchKit via den nyeste version af Apples udviklerværktøj, Xcode 6, der indeholder iOS 8.2 SDK og WatchKit. Du kan hente Xcode 6 via Mac App Store. 

Tjek også Apples nye guide til, hvordan man udvikler til Apple Watch - den fortæller blandt andet, hvilke designmæssige krav ens løsninger skal leve op til. 

Herunder finder du en video, der viser de grundlæggende principper og muligheder i WatchKit:

Læs også:

Med dette nye vil Apple erobre vores håndled

Analytiker tvivler på Apple Watch: Derfor vil det ikke storsælge

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane