Nye kode-værktøjer fra Apple: Sådan udvikler du apps til Apple Watch

Apple har frigivet de værktøjer, du skal bruge, hvis du vil udvikle apps til det kommende Apple Watch. Her kan du se, hvordan du kommer i gang.

Apple har nu frigivet de værktøjer, man skal bruge som udvikler, hvis man vil udvikle apps til selskabets kommende smartwatch, Apple Watch, der rammer markedet i 2015.

Værktøjerne lanceres under den samlede betegnelse WatchKit.

Apple Watch blev præsenteret i september efter flere års rygter om et smartwatch fra Apple.

Mens der har været en del skepsis i forhold til, hvor mange ure Apple reelt kommer til at sælge, så er det fleste nok enige i, at app-udbuddet også i dette tilfælde kan blive ganske afgørende for produktets succes.

Tæt integration til iPhone
Apple forsøger da i høj grad også at bygge videre på den massive succes, selskabet har haft med apps til iOS.

"Ved at udnytte WatchKit kan du bringe dine apps endnu længere ved at udvide og forbedre deres funktioner til Apple Watch," skriver Apple blandt andet på sit website til udviklerne.

Apple skriver, at WatchKit-apps består af to dele; dels de Watch-funktioner, der kører fra iPhonen, og dels de funktioner, der kører som reelle apps på selve uret.

"Når dine apps startes på Apple Watch, kører WatchKit-udvidelsen på iPhone i baggrunden for at opdatere brugergrænsefladen og reagere på bruger-interaktioner," skriver Apple.

Selskabet forklarer, at man som udvikler grundlæggende har tre muligheder for at lave løsninger til Apple Watch:

- WatchKit apps (der kører på uret).

- Glances (der giver hurtige infomationer på uret). 

- Actionable Notifications (som man kan reagere på på selve uret).

Man får adgang til WatchKit via den nyeste version af Apples udviklerværktøj, Xcode 6, der indeholder iOS 8.2 SDK og WatchKit. Du kan hente Xcode 6 via Mac App Store. 

Tjek også Apples nye guide til, hvordan man udvikler til Apple Watch - den fortæller blandt andet, hvilke designmæssige krav ens løsninger skal leve op til. 

Herunder finder du en video, der viser de grundlæggende principper og muligheder i WatchKit:Læs også:

Med dette nye vil Apple erobre vores håndled

Analytiker tvivler på Apple Watch: Derfor vil det ikke storsælge

Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.