Artikel top billede

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm er allerede piratkopieret 500.000 gange

En ny storfilm downloades i ét væk fra piratsiderne, efter at selskabet Sony var udsat for hackerangreb i sidste uge.

Med Brad Pitt som den helt store stjerne er den nye krigsfilm Fury en af årets store produktioner - med dertil hørende store forventninger til salget.

Efter at Sony i sidste uge var udsat for et stort hackerangreb, har særligt drømmen om det sidste dog nok lidt et knæk for folkene bag Fury.

Krigsfilmen bliver nemlig i øjeblikket downloadet ulovligt i ét væk fra forskellige pirat-sider, skriver blandt andre nyhedsbureauet Bloomberg.

Fury, der fik premiere den 17. oktober i USA, er ifølge nyhedssiden TorrentFreak allerede downloadet 500.000 gange fra bare en enkelt pirat-side. Ifølge Variety.com kan antallet af downloads allerede være på over 1,2 millioner samlet set.

Også andre film fra Sony som Annie, Still Alice, Mr. Turner og To Write Love on Her Arms er dukket op på pirat-siderne efter hackerangrebet i sidste uge, skriver Bloomberg.

Sony er stadig i gang med at undersøge, hvem der står bag angrebet, men en talsperson udtaler, at Nordkorea kan være involveret.

Det er langt fra første gang, at Sony har problemer med hackerne, og selskabet har også tidligere fået en millionbøde efter et angreb, hvor hackerne fik adgang til 77 millioner brugerkonti fra Playstation-netværket. 

Ved det aktuelle angreb sendte hackerne en advarsel i form af et kranie på selskabets computere sammen med en trussel om, at de ville offentliggøre nogle hemmeligheder, hvis ikke en række krav blev mødt.

Det førte til, at Sony så sig nødsaget til at lukke for sit firmanetværk, mens medarbejderne fik besked på, at opklaringen kunne tage alt fra en dag til tre uger - læs mere om det her.

Læs også:

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere