Telia og Telenors fusion går verden rundt

Verdenspressen har fået øjnene op for fusionen mellem Telia og Telenor i Danmark. En af verdens førende finansmedier beskriver, hvordan de to selskaber har en kikset fusion mellem sig med i bagagen.

I Danmark er det breaking news, når to store teleselskaber som Telia og Telenor fusionerer.

Så højt kan kun de færreste udenlandske medier svinge sig op, men alligevel har historien fået prominente pladser i store internationale aviser som Financial Times, Bloomberg og Reuters.

Blandt andre Reuters skriver, at fusionen fortrinsvis er et udslag af et ønske om reduktion af omkostninger og øget profitabilitet på det danske telemarked, som er præget af svag økonomisk vækst.

"Dette er positivt for begge operatører. Danmark er et hårdt marked, og nu vil de blive en storspiller, der vil nå en kritisk volumen," udtaler direktør Inge Heydorn fra kapitalfonden Sentat Asset Management i Sverige til Reuters.

Nyhedsbureaet beskriver også, at både Telenor og TeliaSoneras aktier steg med henholdsvis 2,3 procent og 1,5 procent, efter nyheden om fusionen blev publiceret.

Kikset fusion vendt igen
Financial Times indleder sin beretning om fusionen med, at svenske og norske teledirektører sjældent kan blive enige om at noget som helst.

Ellers bliver topdirektører hos den norske telekoncern Telenor citeret fra pressemeddelelser, hvor de blandt andet udtrykker behovet for en konsolidering på det danske marked.

Hos den globale finansavis bliver en kikset fusion mellem Telia og Telenor i slutningen af 1990'erne også lige vendt som et studie i, hvordan to statsmonopoler med indgroede kulturer kan fejle.

Computerworld har tidligere skrevet om den kiksede fusion mellem de to nordiske telegiganter, ligesom vi løbende har bragt nyheder om tidligere fusionshistorier mellem Telenor, TeliaSonera og TDC

I andre internationale medier som Bloomberg er fusionen omtalt i generelle vendinger, hvor 3,5 million mobilkunder, 40 procent af det danske mobilmarked og en endelige godkendelse fra EU omkring fusionen går igen flere steder.

Læs også:
Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC

TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.