Foto: Mads Elkær.

På vej til VM i programmering: Danske it-nørder taster sig direkte ind i verdenselite

De fire-dobbelte danmarksmestre i programmering har netop vundet det nordvesteuropæiske mesterskab i kodning. Kan Danmark nu gå hen og blive verdensmestre i programmering?

Det danske programmeringsteam Lambdabamserne er nye nordvesteuropæiske mestre i programmering.

I den sidste weekend i november programmerede holdet fra Københavns Universitet sig til førstepladsen foran 100 andre hold i Northwestern Europe Regional Contest 2014, der løb af stablen på Linköping University i Sverige.

Programmeringsholdet består af tre herrer med de borgerlige navne Mathias Bæk Tejs Knudsen, Thomas Dybdahl Ahle og Jakob Bæk Tejs.

Du kan læse Computerworlds reportage fra Danmarksmesterskabet her: Reportage: 138 studerende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering

Den konkurrence har holdet hevet hjem hele fire gange.

Vinder næppe VM
De tre er naturligvis meget glade for sejren, men stadig med beskedenheden i behold.

"Det var lige så meget held som dygtighed I år gik det godt, fordi det lykkedes os at løse mange af opgaverne ved første forsøg. Derfor spildte vi ikke så meget tid på at lede efter fejl," siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU's webside.

"Alle de andre år har der været en fejl, vi ikke har kunnet få rettet. I år lykkedes det os at rette den sidste fejl fem minutter før tid - derfor endte vi på en førsteplads og ikke en femteplads," fortsætter han.  

Med sejren har Lambdabamserne som det første danske hold nogensinde kvalificeret sig til verdensmesterskabet, som bliver afholdt i Marokko i maj 2015.

Holdet regner ikke helt med at vinde den begivenhed.

"Vi går dog ikke efter vinderpladsen, men efter at præstere et hæderligt resultat," siger han.

"Niveauet blandt deltagerne er et helt andet, især i de østeuropæiske lande. Der findes eksempelvis en hviderusser ved navn Gennady Korotkevich på kun 20 år, som allerede har vundet alt. Hvis han er med, så er det hans hold, der vinder," siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU.

Du kan se resultaterne for de enkelte opgaver på konkurrencens officielle scoreboard-webside .

Man kan deltage i programmeringskonkurrencerne indtil man er 24 år gammel eller højst fem gange i alt.

Der findes også en konkurrence for de lidt yngre deltagere. Den kan du få mere viden om her: Kan du klare disse spørgsmål og komme til OL i programmering?.

Læs også:
Her er Danmarks tre bedste programmører
IT-JOB

Shure Scandinavia A/S

Cloud Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-specialister til nyt ITIL-team
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.