Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

På vej til VM i programmering: Danske it-nørder taster sig direkte ind i verdenselite

De fire-dobbelte danmarksmestre i programmering har netop vundet det nordvesteuropæiske mesterskab i kodning. Kan Danmark nu gå hen og blive verdensmestre i programmering?

Det danske programmeringsteam Lambdabamserne er nye nordvesteuropæiske mestre i programmering.

I den sidste weekend i november programmerede holdet fra Københavns Universitet sig til førstepladsen foran 100 andre hold i Northwestern Europe Regional Contest 2014, der løb af stablen på Linköping University i Sverige.

Programmeringsholdet består af tre herrer med de borgerlige navne Mathias Bæk Tejs Knudsen, Thomas Dybdahl Ahle og Jakob Bæk Tejs.

Du kan læse Computerworlds reportage fra Danmarksmesterskabet her: Reportage: 138 studerende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering

Den konkurrence har holdet hevet hjem hele fire gange.

Vinder næppe VM

De tre er naturligvis meget glade for sejren, men stadig med beskedenheden i behold.

"Det var lige så meget held som dygtighed I år gik det godt, fordi det lykkedes os at løse mange af opgaverne ved første forsøg. Derfor spildte vi ikke så meget tid på at lede efter fejl," siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU's webside.

"Alle de andre år har der været en fejl, vi ikke har kunnet få rettet. I år lykkedes det os at rette den sidste fejl fem minutter før tid - derfor endte vi på en førsteplads og ikke en femteplads," fortsætter han.  

Med sejren har Lambdabamserne som det første danske hold nogensinde kvalificeret sig til verdensmesterskabet, som bliver afholdt i Marokko i maj 2015.

Holdet regner ikke helt med at vinde den begivenhed.

"Vi går dog ikke efter vinderpladsen, men efter at præstere et hæderligt resultat," siger han.

"Niveauet blandt deltagerne er et helt andet, især i de østeuropæiske lande. Der findes eksempelvis en hviderusser ved navn Gennady Korotkevich på kun 20 år, som allerede har vundet alt. Hvis han er med, så er det hans hold, der vinder," siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU.

Du kan se resultaterne for de enkelte opgaver på konkurrencens officielle scoreboard-webside .

Man kan deltage i programmeringskonkurrencerne indtil man er 24 år gammel eller højst fem gange i alt.

Der findes også en konkurrence for de lidt yngre deltagere. Den kan du få mere viden om her: Kan du klare disse spørgsmål og komme til OL i programmering?.

Læs også:
Her er Danmarks tre bedste programmører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere