Artikel top billede

Foto: Mads Elkær.

På vej til VM i programmering: Danske it-nørder taster sig direkte ind i verdenselite

De fire-dobbelte danmarksmestre i programmering har netop vundet det nordvesteuropæiske mesterskab i kodning. Kan Danmark nu gå hen og blive verdensmestre i programmering?

Det danske programmeringsteam Lambdabamserne er nye nordvesteuropæiske mestre i programmering.

I den sidste weekend i november programmerede holdet fra Københavns Universitet sig til førstepladsen foran 100 andre hold i Northwestern Europe Regional Contest 2014, der løb af stablen på Linköping University i Sverige.

Programmeringsholdet består af tre herrer med de borgerlige navne Mathias Bæk Tejs Knudsen, Thomas Dybdahl Ahle og Jakob Bæk Tejs.

Du kan læse Computerworlds reportage fra Danmarksmesterskabet her: Reportage: 138 studerende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering

Den konkurrence har holdet hevet hjem hele fire gange.

Vinder næppe VM

De tre er naturligvis meget glade for sejren, men stadig med beskedenheden i behold.

"Det var lige så meget held som dygtighed I år gik det godt, fordi det lykkedes os at løse mange af opgaverne ved første forsøg. Derfor spildte vi ikke så meget tid på at lede efter fejl," siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU's webside.

"Alle de andre år har der været en fejl, vi ikke har kunnet få rettet. I år lykkedes det os at rette den sidste fejl fem minutter før tid - derfor endte vi på en førsteplads og ikke en femteplads," fortsætter han.  

Med sejren har Lambdabamserne som det første danske hold nogensinde kvalificeret sig til verdensmesterskabet, som bliver afholdt i Marokko i maj 2015.

Holdet regner ikke helt med at vinde den begivenhed.

"Vi går dog ikke efter vinderpladsen, men efter at præstere et hæderligt resultat," siger han.

"Niveauet blandt deltagerne er et helt andet, især i de østeuropæiske lande. Der findes eksempelvis en hviderusser ved navn Gennady Korotkevich på kun 20 år, som allerede har vundet alt. Hvis han er med, så er det hans hold, der vinder," siger Mathias Bæk Tejs Knudsen til DIKU.

Du kan se resultaterne for de enkelte opgaver på konkurrencens officielle scoreboard-webside .

Man kan deltage i programmeringskonkurrencerne indtil man er 24 år gammel eller højst fem gange i alt.

Der findes også en konkurrence for de lidt yngre deltagere. Den kan du få mere viden om her: Kan du klare disse spørgsmål og komme til OL i programmering?.

Læs også:
Her er Danmarks tre bedste programmører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere