Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto: sd2iec.co.uk

Nu kan du få en (næsten) original Commodore 64 i bærbar udgave

Her kan du se den bærbare udgave af computer-klassikeren Commodore 64, der kan trække nostalgiske tårer frem i øjenkrogen på selv fuldvoksne mænd.

Commodore 64 er en computer, der har en speciel plads i mange it-elskeres hjerte. Ikke mindst de lidt mere modne af slagsen.

C64 fik premiere i begyndelsen af 1980'erne, og der er langet 30 millioner eksemplarer over diske i hele verden, hvilket gør enheden til den bedst sælgende pc i historien

I gennem flere generationer har den lille beige kasse med det mørkebrune tastatur opnået kultstatus blandt rigtig mange it-ildsjæle, og det var også på grund af udseendet, at maskinen fik kælenavnet 'brødkassen'.

Nu kan du så erhverve computeren i en bærbar udgave.

Prøvet før

I 2011 blev der annonceret en moderne udgave af C64, men der var mere tale om en pc i C64-indpakning.

Der var nemlig en moderne Commodore 64 med Intels Atom D525-processor på 1,8 gigahertz, maksimalt fire gigabyte hukommelse og Nvidias grafikløsning.

Maskinen bød endda på trådløst netværk, Bluetooth, USB, DVI og DMI.

Den kan du læse mere om her: Commodore 64 vækkes til live med Intels Atom-processor

Den nye, bærbare version er langt mere tro med den originale konfiguration, med et par enkelte forbedringer.

Det er websiden Geek.com, der nu beretter om genopstandelsen fra de døde og så i laptop-format.

Bygget over tv-joystick

C64-laptoppen har fået navnet C64p, og indmaden ligger som sagt ikke langt fra den oprindelige maskine.

Konfigurationen minder til forveksling om den man finder i den såkaldte C64 Direct-to-TV-udgave, der kom i 2004.

C64DTV er en kompakt Commodore 64, der er bygget ind i et joystick, der kan kobles direkte til fjernsynet, og som kom med en stribe indbyggede spil.

Udvikleren af C64p propper således hardwaren ind i kabinettet til en rippet bærbar, og med en god portion snilde får han så apparatet til at virke som en gammel C64'er, der kan køre programmer og spil.

Det skal dog lige nævnes at C64DTV-komponenterne ikke er 100 procent identiske med den originale hardware.

Den har eksempelvis en hukommelse på hele to megabyte, og så kan den vise 256 farver, hvor originalen kun kunne byde på 16.

Maskinen har også en 7-tommer LCD-skærm med en opløsning på 480x234 pixel.

Når du spiller, kan du vælge mellem touch-fladen på den bærbare eller det gode gamle joystick, hvis du foretrækker den originale retro-oplevelse.

C64p er også blevet forsynet med et par højttalere og et 1800 mAh-batteri, der ifølge opfinderen kan holde til tre en halv times spilletid.

Spar 5.600 kroner

De mange følelser for C64 afspejler sig i prisen på enhederne, der sælges via auktionssiden eBay.

I skrivende stund er det højeste bud på 595 pund, hvilket svarer til cirka 5.600 kroner eller prisen på en solid og moderne hverdags-pc.

Du kan se billeder fra udviklingen af prototypen her.

Hvis du vil spare pengene og bare trænger til at spille et par af de gamle klassikere, så kan du lægge vejen forbi denne webside, der har samlet 400 gode, gamle arkadespil, som kan benyttes helt gratis.

Du kan også se en nordmand pakke den første udgave af maskinen ud i denne video. Vi kan på forhånd afsløre, at han bliver meget glad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.