Artikel top billede

Foto: sd2iec.co.uk

Nu kan du få en (næsten) original Commodore 64 i bærbar udgave

Her kan du se den bærbare udgave af computer-klassikeren Commodore 64, der kan trække nostalgiske tårer frem i øjenkrogen på selv fuldvoksne mænd.

Commodore 64 er en computer, der har en speciel plads i mange it-elskeres hjerte. Ikke mindst de lidt mere modne af slagsen.

C64 fik premiere i begyndelsen af 1980'erne, og der er langet 30 millioner eksemplarer over diske i hele verden, hvilket gør enheden til den bedst sælgende pc i historien

I gennem flere generationer har den lille beige kasse med det mørkebrune tastatur opnået kultstatus blandt rigtig mange it-ildsjæle, og det var også på grund af udseendet, at maskinen fik kælenavnet 'brødkassen'.

Nu kan du så erhverve computeren i en bærbar udgave.

Prøvet før

I 2011 blev der annonceret en moderne udgave af C64, men der var mere tale om en pc i C64-indpakning.

Der var nemlig en moderne Commodore 64 med Intels Atom D525-processor på 1,8 gigahertz, maksimalt fire gigabyte hukommelse og Nvidias grafikløsning.

Maskinen bød endda på trådløst netværk, Bluetooth, USB, DVI og DMI.

Den kan du læse mere om her: Commodore 64 vækkes til live med Intels Atom-processor

Den nye, bærbare version er langt mere tro med den originale konfiguration, med et par enkelte forbedringer.

Det er websiden Geek.com, der nu beretter om genopstandelsen fra de døde og så i laptop-format.

Bygget over tv-joystick

C64-laptoppen har fået navnet C64p, og indmaden ligger som sagt ikke langt fra den oprindelige maskine.

Konfigurationen minder til forveksling om den man finder i den såkaldte C64 Direct-to-TV-udgave, der kom i 2004.

C64DTV er en kompakt Commodore 64, der er bygget ind i et joystick, der kan kobles direkte til fjernsynet, og som kom med en stribe indbyggede spil.

Udvikleren af C64p propper således hardwaren ind i kabinettet til en rippet bærbar, og med en god portion snilde får han så apparatet til at virke som en gammel C64'er, der kan køre programmer og spil.

Det skal dog lige nævnes at C64DTV-komponenterne ikke er 100 procent identiske med den originale hardware.

Den har eksempelvis en hukommelse på hele to megabyte, og så kan den vise 256 farver, hvor originalen kun kunne byde på 16.

Maskinen har også en 7-tommer LCD-skærm med en opløsning på 480x234 pixel.

Når du spiller, kan du vælge mellem touch-fladen på den bærbare eller det gode gamle joystick, hvis du foretrækker den originale retro-oplevelse.

C64p er også blevet forsynet med et par højttalere og et 1800 mAh-batteri, der ifølge opfinderen kan holde til tre en halv times spilletid.

Spar 5.600 kroner

De mange følelser for C64 afspejler sig i prisen på enhederne, der sælges via auktionssiden eBay.

I skrivende stund er det højeste bud på 595 pund, hvilket svarer til cirka 5.600 kroner eller prisen på en solid og moderne hverdags-pc.

Du kan se billeder fra udviklingen af prototypen her.

Hvis du vil spare pengene og bare trænger til at spille et par af de gamle klassikere, så kan du lægge vejen forbi denne webside, der har samlet 400 gode, gamle arkadespil, som kan benyttes helt gratis.

Du kan også se en nordmand pakke den første udgave af maskinen ud i denne video. Vi kan på forhånd afsløre, at han bliver meget glad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere