Artikel top billede

Foto: sd2iec.co.uk

Nu kan du få en (næsten) original Commodore 64 i bærbar udgave

Her kan du se den bærbare udgave af computer-klassikeren Commodore 64, der kan trække nostalgiske tårer frem i øjenkrogen på selv fuldvoksne mænd.

Commodore 64 er en computer, der har en speciel plads i mange it-elskeres hjerte. Ikke mindst de lidt mere modne af slagsen.

C64 fik premiere i begyndelsen af 1980'erne, og der er langet 30 millioner eksemplarer over diske i hele verden, hvilket gør enheden til den bedst sælgende pc i historien

I gennem flere generationer har den lille beige kasse med det mørkebrune tastatur opnået kultstatus blandt rigtig mange it-ildsjæle, og det var også på grund af udseendet, at maskinen fik kælenavnet 'brødkassen'.

Nu kan du så erhverve computeren i en bærbar udgave.

Prøvet før

I 2011 blev der annonceret en moderne udgave af C64, men der var mere tale om en pc i C64-indpakning.

Der var nemlig en moderne Commodore 64 med Intels Atom D525-processor på 1,8 gigahertz, maksimalt fire gigabyte hukommelse og Nvidias grafikløsning.

Maskinen bød endda på trådløst netværk, Bluetooth, USB, DVI og DMI.

Den kan du læse mere om her: Commodore 64 vækkes til live med Intels Atom-processor

Den nye, bærbare version er langt mere tro med den originale konfiguration, med et par enkelte forbedringer.

Det er websiden Geek.com, der nu beretter om genopstandelsen fra de døde og så i laptop-format.

Bygget over tv-joystick

C64-laptoppen har fået navnet C64p, og indmaden ligger som sagt ikke langt fra den oprindelige maskine.

Konfigurationen minder til forveksling om den man finder i den såkaldte C64 Direct-to-TV-udgave, der kom i 2004.

C64DTV er en kompakt Commodore 64, der er bygget ind i et joystick, der kan kobles direkte til fjernsynet, og som kom med en stribe indbyggede spil.

Udvikleren af C64p propper således hardwaren ind i kabinettet til en rippet bærbar, og med en god portion snilde får han så apparatet til at virke som en gammel C64'er, der kan køre programmer og spil.

Det skal dog lige nævnes at C64DTV-komponenterne ikke er 100 procent identiske med den originale hardware.

Den har eksempelvis en hukommelse på hele to megabyte, og så kan den vise 256 farver, hvor originalen kun kunne byde på 16.

Maskinen har også en 7-tommer LCD-skærm med en opløsning på 480x234 pixel.

Når du spiller, kan du vælge mellem touch-fladen på den bærbare eller det gode gamle joystick, hvis du foretrækker den originale retro-oplevelse.

C64p er også blevet forsynet med et par højttalere og et 1800 mAh-batteri, der ifølge opfinderen kan holde til tre en halv times spilletid.

Spar 5.600 kroner

De mange følelser for C64 afspejler sig i prisen på enhederne, der sælges via auktionssiden eBay.

I skrivende stund er det højeste bud på 595 pund, hvilket svarer til cirka 5.600 kroner eller prisen på en solid og moderne hverdags-pc.

Du kan se billeder fra udviklingen af prototypen her.

Hvis du vil spare pengene og bare trænger til at spille et par af de gamle klassikere, så kan du lægge vejen forbi denne webside, der har samlet 400 gode, gamle arkadespil, som kan benyttes helt gratis.

Du kan også se en nordmand pakke den første udgave af maskinen ud i denne video. Vi kan på forhånd afsløre, at han bliver meget glad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere