Artikel top billede

Commodore 64 vækkes til live med Intels Atom-processor

Retronørder kan godt begynde at fælde en tåre, for en ny version af den klassiske Commodore 64 er født, og hestekræfterne leveres af Intels strømbesparende Atom-processor. Få detaljerne her.

Commodore 64 vækkes til live med Intels Atom-processor

I den private computers tidlige år var det ofte en Commodore 64, der blev fremhævet på ønskesedlen. På lanceringstidspunktet i 1982 indbefattede konfigurationen blandt andet en processor på en megahertz og 64 kilobyte hukommelse.

Galleri: Se den nye Commodore 64 her

Sammenlignet med dagens standard får nogle af vores læsere måske et grineanfald, men tilbage i start-80'erne var det nok til at drive klassiske spil og småprogrammer.

Nu vil virksomheden Commodore USA imidlertid vække Commodore-maskinen til live som en anden Frankenstein, nemlig i form af en ny version af den klassiske C64. Designmæssigt vil den nye C64 sandsynligvis få retronørder til at knibe en tåre, for meget lidt er ændret på det ydre, men under motorhjelmen er der installeret moderne pc-komponenter.

Du kan derfor få en moderne Commodore 64 med Intels Atom D525-processor på 1,8 gigahertz, maksimalt fire gigabyte hukommelse og Nvidias grafikløsning Ion 2. Maskinen byder endda på trådløst netværk, Bluetooth, USB, DVI og HDMI.

Den nye Commodore 64 kan fås i en række varianter, så du for eksempel kan vælge mellem et tomt kabinet og en fuldt udstyret computer.

Længe leve klassikerne

Styresystemet er som udgangspunkt Linux-distributionen Ubuntu 10.04 LTS, der følger med i pakken, men virksomheden bag den nye Commodore 64 arbejder på Commodore OS 1.0, der skal kunne emulere gamle C64-programmer. Firmaet lover, at nye Commodore-kunder vil modtage Commodore OS 1.0 sammen med emulator-funktionalitet og en klassisk spilpakke, når styresystemet er færdigudviklet.

Ifølge producentens webside koster den billigste version af Commodore 64x, altså barebone-udgaven, der leveres med kabinet, keyboard og kortlæser, cirka 1.300 kroner. Luksusudgaven, C64x Ultimate, der ikke skorter på komponenter, kan derimod blive din for knap 4.700 kroner.

Galleri: Se den nye Commodore 64 her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere