Foto: Povl D. Rasmussen.

Ren idyl: TDC glæder sig over fusionen mellem Telia og Telenor

Sammenlægningen mellem Telia og Telenor i Danmark, bliver umiddelbart hilst velkommen af TDC. Den danske telegigant ser dog frem til, at konkurrencemyndighederne får finkæmmet detaljerne i fusions-aftalen.

At der i går blev født en sand telegigant i Danmark i form af fusionen mellem teleselskaberne Telia og Telenor, afskrækker umiddelbart ikke landets hidtil største teleselskab, TDC.

Da TDC på selve fusionsdagen har holdt væg-til-væg-direktionsmøder, har det ikke været muligt at interviewe ledende medarbejdere hos det tidligere statslige teleselskab.

Computerworld har spurgt TDC, hvad de omtalte direktionsmøder har omhandlet, men det har desværre ikke været muligt at få oplyst.

I en pressemeddelelse fra TDC ovenpå fusionen lyder det dog fra TDC's adminstrerende direktør Carsten Dilling, at han hilser fusionen velkommen.

"Det danske marked har længe haft brug for en konsolidering. [...]At netop de to går sammen, er en naturlig udvikling af det samarbejde om fælles mobilnet, som de har haft siden 2012," påpeger Carsten Dilling i pressemeddelelsen.

Som Computerworld forudsagde i går, hvor Telia- og Telenor-sammenlægningen blev en realitet, er der intet overraskende i den udmelding.

TDC: Svækker ikke konkurrencen
Et af de store spørgsmål efter fusionen mellem den svenske og norske telegigant på det danske marked har været, hvad sammenlægningen får at betydning for konkurrencen på telemarkedet.

Eller sagt med andre ord: Hvad forbrugerne kan forvente af prisstigninger eller -fald på deres mobilregninger som følge af fusionen.

I TDC-direktør Carsten Dillings optik vil fusionen ikke forandre det helt store.

"Vi har ingen forventning om, at det svækker konkurrencen. Tværtimod. Det skaber en stærk udfordrer, som på nogle områder vil være ligeværdig med TDC," forklarer han i pressemeddelelsen.

Alligevel tyder udmeldingerne fra TDC på, at der vil være en forventning til, at den hidsige priskrig på det danske mobilmarked, vil aftage som følge af fusionen.

"Færre men stærkere spillere er godt, for store spillere har et stærkere fundament og incitament til at investere i infrastrukturen til gavn for kunderne, og det er der brug for. Det vil skabe en bredere konkurrence på for eksempel kvalitet og innovation i stedet for den ensidige fokus på pris."

Forbrugerrådet og teleanalytikere har i den henseende forklaret til Computerworld, at fusionen vil betyde, at der nu bliver længere mellem prisbomberne, som ellers har været til gavn for forbrugerne.

Konkurrencemyndigheder på banen
Ligesom sin direktør-kollega hos 3, Morten Christiansen, har Carsten Dilling fra TDC også fokus på, at storfusionen medfører en længere godkendelse hos konkurrencemyndighederne.

"Vi ser frem til Konkurrencestyrelsens vurdering af i hvilket omfang, der kan være behov for at se på den samlede regulering af markedet. Der er mange elementer i form af datterselskaber og forretningsaftaler, som det er relevant at tage i betragtning i en sådan fusion," lyder det i TDC-pressemeddelelsen.

Oversat til dansk betyder det, at TDC nøje vil følge udviklingen, når konkurrencemyndighederne skal finkæmme, om fusionen vil skævvride tele- og især mobilkonkurrencen i Danmark.

For mon ikke både TDC og 3 i det skjulte håber på, at sammenlægningen mellem telegiganterne kommer til at koste mere end mange fyringer hos de to fusionerede selskaber, som med ét slag er blevet Danmarks største mobilselskab?

Læs også:
3-direktør efter Telia-Telenor-fusion: Vi er skræmt af situationen

Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.