Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Ren idyl: TDC glæder sig over fusionen mellem Telia og Telenor

Sammenlægningen mellem Telia og Telenor i Danmark, bliver umiddelbart hilst velkommen af TDC. Den danske telegigant ser dog frem til, at konkurrencemyndighederne får finkæmmet detaljerne i fusions-aftalen.

At der i går blev født en sand telegigant i Danmark i form af fusionen mellem teleselskaberne Telia og Telenor, afskrækker umiddelbart ikke landets hidtil største teleselskab, TDC.

Da TDC på selve fusionsdagen har holdt væg-til-væg-direktionsmøder, har det ikke været muligt at interviewe ledende medarbejdere hos det tidligere statslige teleselskab.

Computerworld har spurgt TDC, hvad de omtalte direktionsmøder har omhandlet, men det har desværre ikke været muligt at få oplyst.

I en pressemeddelelse fra TDC ovenpå fusionen lyder det dog fra TDC's adminstrerende direktør Carsten Dilling, at han hilser fusionen velkommen.

"Det danske marked har længe haft brug for en konsolidering. [...]At netop de to går sammen, er en naturlig udvikling af det samarbejde om fælles mobilnet, som de har haft siden 2012," påpeger Carsten Dilling i pressemeddelelsen.

Som Computerworld forudsagde i går, hvor Telia- og Telenor-sammenlægningen blev en realitet, er der intet overraskende i den udmelding.

TDC: Svækker ikke konkurrencen
Et af de store spørgsmål efter fusionen mellem den svenske og norske telegigant på det danske marked har været, hvad sammenlægningen får at betydning for konkurrencen på telemarkedet.

Eller sagt med andre ord: Hvad forbrugerne kan forvente af prisstigninger eller -fald på deres mobilregninger som følge af fusionen.

I TDC-direktør Carsten Dillings optik vil fusionen ikke forandre det helt store.

"Vi har ingen forventning om, at det svækker konkurrencen. Tværtimod. Det skaber en stærk udfordrer, som på nogle områder vil være ligeværdig med TDC," forklarer han i pressemeddelelsen.

Alligevel tyder udmeldingerne fra TDC på, at der vil være en forventning til, at den hidsige priskrig på det danske mobilmarked, vil aftage som følge af fusionen.

"Færre men stærkere spillere er godt, for store spillere har et stærkere fundament og incitament til at investere i infrastrukturen til gavn for kunderne, og det er der brug for. Det vil skabe en bredere konkurrence på for eksempel kvalitet og innovation i stedet for den ensidige fokus på pris."

Forbrugerrådet og teleanalytikere har i den henseende forklaret til Computerworld, at fusionen vil betyde, at der nu bliver længere mellem prisbomberne, som ellers har været til gavn for forbrugerne.

Konkurrencemyndigheder på banen

Ligesom sin direktør-kollega hos 3, Morten Christiansen, har Carsten Dilling fra TDC også fokus på, at storfusionen medfører en længere godkendelse hos konkurrencemyndighederne.

"Vi ser frem til Konkurrencestyrelsens vurdering af i hvilket omfang, der kan være behov for at se på den samlede regulering af markedet. Der er mange elementer i form af datterselskaber og forretningsaftaler, som det er relevant at tage i betragtning i en sådan fusion," lyder det i TDC-pressemeddelelsen.

Oversat til dansk betyder det, at TDC nøje vil følge udviklingen, når konkurrencemyndighederne skal finkæmme, om fusionen vil skævvride tele- og især mobilkonkurrencen i Danmark.

For mon ikke både TDC og 3 i det skjulte håber på, at sammenlægningen mellem telegiganterne kommer til at koste mere end mange fyringer hos de to fusionerede selskaber, som med ét slag er blevet Danmarks største mobilselskab?

Læs også:
3-direktør efter Telia-Telenor-fusion: Vi er skræmt af situationen

Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere