Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

DR barsler med tv-streaming til din Playstation

DR er i gang med et udbud på TV-apps til Playstation 3, 4 og forbedring af hbb-TV-apps. Udsigten til snart at have DR's programmer på konsollerne er lige om hjørnet, forklarer DR.

DR er nu på vej med TV-streaming apps til spillekonsoller.

Det manifesteres i, at DR har placeret et offentligt udbud på netop udvikling af TV-apps til spillekonsoller og hbb-TV.

Formålet er at få fat i den billigste - og bedste - løsning til en rammeaftale vedrørende udvikling af TV-apps.

I begyndelsen handler det om apps til Playstation 3 og 4 og hbb-TV, men aftalen skal efter DR's ønske løbe de næste fire år, så der er rigeligt af muligheder for flere apps.

"I første omgang handler det om at finde de rigtige samarbejdspartnere, som kan komme med lige præcis dét, som vi ønsker, til den helt rigtige pris," siger Mikkel Müller, underdirektør hos DR Teknologi til Computerworld.dk.

"Grunden til at vi starter med at udvikle til Playstation 3 og 4 er, at det er to meget udbredte platforme, og at de minder utrolig meget om hinanden, så det næsten svarer til kun at udvikle til én platform. På den måde får vi mest ud af vores penge," fortsætter Mikkel Müller.

Fart på udviklingen

DR har sat udbuddet til at køre til den 15. januar 2015 og håber på at få kontrakt og alle formaliteter i hus til marts måned.

Derefter går det stærkt med at få udviklet apps til spillekonsollerne.

"Det er vores forventning og forhåbning, at vi i løbet af sommerferien er klar med streaming-apps til de to Sony-enheder, og at vi så kort efter kan få dem ud til brugerne," siger Mikkel Müller.

Også Xbox One er i tankerne, men på grund af fordelen med ligheden mellem Playstation 3 og 4 - og at Xbox endnu er et meget nyt produkt herhjemme, så må Xbox-elskerne altså vente lidt på licensprogrammerne, da der endnu ikke er egentlige planer om en app.

Fire år med masser af muligheder

Rammeaftalen skal som sagt løbe i de næste fire år, og selvom den i første omgang handler om Playstations, så slutter DR's ambitioner slet ikke her.

"Vi har estimeret den samlede værdi af den udbudte aftale til 7-10 millioner kroner. Det dækker både udvikling, hosting og support af de TV-apps, som vi får udviklet i den fire-årige kontraktperiode. Altså både Playstation 3, 4 og HbbTV, som vi begynder med og de apps, som vi fremadrettet beslutter at tilbyde," siger Mikkel Müller. 

DR tog et skridt ind i streaming-land i sommers, hvor licens-giganten lancerede nye og bedre streaming-apps til iOS, Android og Windows Phone plus en relancering af DR.dk/tv: DR's streaming-portal på nettet.

Løsningerne har alle modtaget god respons fra brugerene, og DR kan også tydeligt se på besøgs- og downloadstallene, at der er masser af brugere i streaming.

"Det er noget, som vi selvfølgelig har rigtig meget fokus på, og det vil vi også have i fremtiden," siger Mikkel Müller.

Med hensyn til AppleTV og Chromecast, som er to af de mest brugte streaming-dongles, så er de begge enheder, som DR endnu ikke har specifikke planer om, men som bestemt er på blokken.

Læs også: Streaming-bombe fra Telia: Går direkte efter YouSee med tv i apps og på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere