Artikel top billede

Mystikken breder sig efter giga-hack mod Sony: Nu trues medarbejderne

Medarbejdere hos Sony modtager nu trusler fra den gruppe af hackere, der påstår at stå bag det store hackerangreb. Samtidig forholder Nordkorea sig til rollen som hovedmistænkt.

Det har efterhånden haft ganske alvorlige konsekvenser for Sony, at koncernens Sony Pictures Entertainment var udsat for et hackerangreb for nogle uger siden.

Blandt andet ligger flere af selskabets film nu frit tilgængelige på diverse pirat-sider, så storfilmen Fury med Brad Pitt eksempelvis allerede er downloadet over en halv million gange.

Under angrebet så Sony sig nødsaget til at lukke for firmanetværket, og siden er det blevet afsløret, at den malware, der er i spil, kan slette alle data på ofrenes maskiner.

Truer medarbejderne

Men vi har tilsyneladende slet ikke set det sidste til hackernes ondsigtede planer.

Amerianske Variety.com har en historie om, at hackerne nu er begyndt at sende beskeder direkte til Sony-medarbejdere, hvor de og deres familier bliver truet.

Beskeden stammer fra hackergruppen Guardians of Peace, der hævder at stå bag angrebet mod Sony, og den indeholder ifølge Variety også nye trusler mod Sony.

"At fjerne Sony Pictures fra planeten er et meget lille stykke arbejde for vores gruppe, der er en verdensomspændende organisation. Og det, vi har gjort indtil nu, er kun en lille del af vores videre plan," lyder det i den besked, som Variety.com har fået fingrene i.

Nordkorea afviser at stå bag - men forstår angrebet

Samtidig skriver flere medier, at Norkorea - der hidtil har været hovedmistænkt i hackersagen, som blandt andre FBI efterforsker - har afvist af stå bag hackerangrebet.

Det gør dog ikke sagen mindre speget, at Nordkoreas nyhedsbureau i samme sætning ifølge Reuters udtaler, at "det meget vel kan være en retfærdig gerning at hacke sig ind hos Sony Pictures Entertainment."

Sony Pictures Entertainment er en amerikansk afdeling af den japanske Sony-koncern, så det kan være årsagen til den kryptiske besked fra Nordkorea.

Recode bringer samtidig bidder af kommuinikation mellem Sony og det sikkerhedsselskab, der hjælper med at efterforske hackerangrebet.

Her skriver Sony Pictures Entertainment blandt andet, at angrebet er "uden fortilfælde," "en forbrydelse uden sidestykke", og at det er udført af "en organiseret gruppe."

Det er langt fra første gang, at Sony har problemer med hackere. Selskabet har tidligere fået en millionbøde efter et angreb, hvor hackere fik adgang til 77 millioner brugerkonti fra Playstation-netværket.

Og selskabets pinsler er slet ikke slut. Så sent som i denne weekend har Sonys Playstation Store igen været ramt af et angreb, der fik butikken til at gå ned, skriver BBC.

Læs også:

Giga-hack mod Sony griber om sig: Sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere