Artikel top billede

Mystikken breder sig efter giga-hack mod Sony: Nu trues medarbejderne

Medarbejdere hos Sony modtager nu trusler fra den gruppe af hackere, der påstår at stå bag det store hackerangreb. Samtidig forholder Nordkorea sig til rollen som hovedmistænkt.

Det har efterhånden haft ganske alvorlige konsekvenser for Sony, at koncernens Sony Pictures Entertainment var udsat for et hackerangreb for nogle uger siden.

Blandt andet ligger flere af selskabets film nu frit tilgængelige på diverse pirat-sider, så storfilmen Fury med Brad Pitt eksempelvis allerede er downloadet over en halv million gange.

Under angrebet så Sony sig nødsaget til at lukke for firmanetværket, og siden er det blevet afsløret, at den malware, der er i spil, kan slette alle data på ofrenes maskiner.

Truer medarbejderne

Men vi har tilsyneladende slet ikke set det sidste til hackernes ondsigtede planer.

Amerianske Variety.com har en historie om, at hackerne nu er begyndt at sende beskeder direkte til Sony-medarbejdere, hvor de og deres familier bliver truet.

Beskeden stammer fra hackergruppen Guardians of Peace, der hævder at stå bag angrebet mod Sony, og den indeholder ifølge Variety også nye trusler mod Sony.

"At fjerne Sony Pictures fra planeten er et meget lille stykke arbejde for vores gruppe, der er en verdensomspændende organisation. Og det, vi har gjort indtil nu, er kun en lille del af vores videre plan," lyder det i den besked, som Variety.com har fået fingrene i.

Nordkorea afviser at stå bag - men forstår angrebet

Samtidig skriver flere medier, at Norkorea - der hidtil har været hovedmistænkt i hackersagen, som blandt andre FBI efterforsker - har afvist af stå bag hackerangrebet.

Det gør dog ikke sagen mindre speget, at Nordkoreas nyhedsbureau i samme sætning ifølge Reuters udtaler, at "det meget vel kan være en retfærdig gerning at hacke sig ind hos Sony Pictures Entertainment."

Sony Pictures Entertainment er en amerikansk afdeling af den japanske Sony-koncern, så det kan være årsagen til den kryptiske besked fra Nordkorea.

Recode bringer samtidig bidder af kommuinikation mellem Sony og det sikkerhedsselskab, der hjælper med at efterforske hackerangrebet.

Her skriver Sony Pictures Entertainment blandt andet, at angrebet er "uden fortilfælde," "en forbrydelse uden sidestykke", og at det er udført af "en organiseret gruppe."

Det er langt fra første gang, at Sony har problemer med hackere. Selskabet har tidligere fået en millionbøde efter et angreb, hvor hackere fik adgang til 77 millioner brugerkonti fra Playstation-netværket.

Og selskabets pinsler er slet ikke slut. Så sent som i denne weekend har Sonys Playstation Store igen været ramt af et angreb, der fik butikken til at gå ned, skriver BBC.

Læs også:

Giga-hack mod Sony griber om sig: Sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere