Artikel top billede

Apple-1-computer med helt speciel historie solgt for 2,2 millioner kroner

"Lidt skuffende," lyder det fra sælgeren af den 38 år gamle computer, som har en helt speciel forhistorie.

Hammerslaget endte på 2,18 millioner kroner for en 38 år gammel Apple-1-computer, da auktionshuset Christie's i New York torsdag havde den gamle computer på hylderne.

Beløbet er noget under den forventede salgspris, i det auktionshuset havde vurderet, at den gamle computer kunne sælges for mellem 2,3 millioner og 3,5 millioner kroner.

Tidligere er der blevet solgt gamle Apple-1-computere til flere millioner kroner som for eksempel denne: Tudse-gammel Apple-computer solgt for formue.

Køberen bød per telefon.

Apple-1 var den allerførste computer-model, som makkerparret Steve Jobs og Steve Wozniak designede, byggede og solgte.

Mange af Apple-1-computerne blev solgt via butikken Byte Shop.

Det gælder dog ikke det pågældende eksemplar, der i sin tid blev solgt direkte til køberen af Steve Jobs, der hentede computeren ud af sin egen garage, hvor den var blevet bygget.

Direkte salg

Det er den hidtil eneste Apple-1-computer, som man med sikkerhed ved er blevet solgt direkte fra Apple og til en køber.

"Det har været lidt skuffende, men jeg er glad for, at den er blevet solgt," lyder det fra sælgeren, Bob Luther.

"Det har været en fantastisk oplevelse at eje den, og jeg klager ikke. Jeg er stor Apple-fan," siger han.

Han har faktisk været så fascineret af den pågældende Apple-1 computer, at han har skrevet en hel bog om den. Bogen hedder 'The First Apple,' og den kan du finde her.

Bob Luther købte computeren i 2004 på en politi-auktion, efter den foregående ejer - en tidligere dot com-rigmand - var flygtet ud af USA med politiet i hælene.

Dengang betalte han 7.600 dollar for computeren, og han blev så fascineret af den, at han begyndte at researche hele dens historie, der derfor er ganske veldokumenteret.

Den involverer blandt andet en tidligere pilot i det britiske Royal Air Force, en amerikansk sangskriver samt sønnen til den oprindelige køber, Charles Ricketts.

Der findes i dag omkring 60 kendte eksemplarer af Apple-1.

Læs også: Apple-stifter: Historien om de første Apple-computere er løgn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere