Artikel top billede

Apple-stifter: Historien om de første Apple-computere er løgn

Historen om, at de første Apple-maskiner blev designet i Steve Jobs' forældres garage, er løgn, siger Apple-medstifter Steve Wozniak. Men hvor blev de så udviklet? Få svaret her.

I mange år har historien om Apples grundlæggelse været ret fasttømret:

Selskabet blev stiftet af vennerne Steve Jobs og Steve Wozniak, der sammen med de første ansatte begyndte at eksperimentere med at samle computere i Steve Jobs' forældres garage.

Det ihærdige udviklings-arbejde i garagen ved Jobs-familiens hus førte til udviklingen af den allerførste Apple-computer, Apple I.

Den kan du læse mere om her: 38 år gammel Apple-computer skal sælges - eneste kendte eksemplar solgt direkte fra Steve Jobs' værksted.

Aldrig i garagen

Men historien passer faktisk ikke, lyder det nu fra Steve Wozniak, der i et interview med Bloomberg fortæller, at historien er en myte.

"Vi designede intet i garagen. Vi legede ikke med breadboard. Vi byggede ikke prototyper, og vi planlagde ikke nye produkter der," siger han.

I stedet blev garagen anvendt som åndehul for de ambitiøse unge computer-byggere, der var vældigt opslugte af deres projekt.

"Garagen spillede faktisk ikke den store rolle i begyndelsen bortset fra, at det var et sted, hvor vi kunne føle os hjemme. Vi havde ingen penge, og man er jo nødt til at arbejde der hjemmefra, når man er flad," siger han.

Her blev arbejdet egentlig udført

I stedet blev en væsentlig del af arbejdet med at udvikle og bygge den første Apple-computer udført hos Hewlett-Packard, hvor Steve Wozniak arbejdede.

Det var hos Hewlett-Packards at Steve Wozniak designede og samlede de første eksemplarer af Apple-computerne.

Her byggede han de første mock up's af computerne og loddede og skruede modellerne sammen i jagten på den endelige models form, udseende og funktion.

Det skete i hans såkaldte 'cubicle' - altså hans lille aflukke.

"Det var en fantastisk tid, hvor jeg havde mulighed for mange sideprojekter. Jeg var der i fem år til sommeren 1975, hvor jeg byggede den første Apple-computer. Sommeren efter byggede jeg Apple II-computeren," fortæller han til Bloomberg.

Han fortæller dog, at de første Apple-computere ganske rigtigt blev samlet i Jobs-familiens garage, når først designet var færdigt og klart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere