Artikel top billede

Screendump fra Facebook.

Undgå skandale til julefrokosten: Facebook vil give dig druk-advarsler

En digital assistent kan blive en realitet på verdens største sociale medie Facebook. Assistenten skal via kunstig intelligens blandt andet være i stand til at advare dig, når du er på vej til at gøre noget dumt.

Har du hældt hovedet godt bagover i en lidt for kærlig forening med snapseflasken til julefrokosten, er 10-20-30 selfier nok det sidste, du ønsker at se på Facebook dagen efter.

Det mener Facebook i hvert fald, du skal have muligheden for at undgå. For verdens største sociale medie er i gang med at strikke en intelligent digital assistent sammen.

Denne assistent kan i bedste Clippy-stil advare dig, så du undgår at uploade pinlige billeder, som ellers på optagetidspunktet synes at være verdens bedste idé.

Det fortæller Yann LeCun, chef for Facebooks arbejde med kunstig intelligens, til Wired.

Han eksemplificerer, hvordan assistenten kan dukke op på din Facebook-profil, når du står til julefrokosten med tung ånde og en næse, der matcher Rudolfs på en prik:

"Hmm, dette her bliver publiceret til alle. Er du sikker på, at du ønsker, din chef og mor ser dette?"

Kunstig intelligens er omdrejningspunktet

At denne Facebook-assistent overhovedet kan vurdere, at du er ved at gøre noget dumt, skyldes, at Facebook kender dine online-vaner - og ikke mindst tidspunkter, hvor du normalt uploader billeder.

Samtidig ved Facebooks maskineriet også på baggrund af din hidtidige opførsel på sitet, hvilke links du er tilbøjelig til at klikke på.

Snart skal Facebooks kunstige intelligens også til at lære om de ord, som du bruger, når du statusopdaterer, så det sociale medie helt automatisk kan foreslå hashtags undervejs.

Denne noget omsiggribende viden om din Facebook-adfærd, som den digitale assistent vil forsøge at udnytte til at guide dig bedst muligt, kan måske virke lidt intimiderende.

Yann LeCun siger til Wired, at assistenten vil dig det bedste. Eksempelvis vil den via ansigtsgenkendelses-software kunne advare dig, hvis nogen uden for din venneliste er i gang med at uploade billeder af dig uden din tilladelse.

"Du vil have ét enkelt kontaktpunkt til at holde øje med dine interaktioner, men det skal også beskytte dine private informationer," siger Yann LeCun.

Hvis du skal til julefrokost i aften, skal du dog nok selv holde øje med både snapseflaske og Facebook-kontoen.

For det sociale medies digitale assistent er indtil videre kun på tegnebrættet.

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere


To vigtige ting du skal vide om fremtidens software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere