Artikel top billede

Screendump fra Facebook.

Undgå skandale til julefrokosten: Facebook vil give dig druk-advarsler

En digital assistent kan blive en realitet på verdens største sociale medie Facebook. Assistenten skal via kunstig intelligens blandt andet være i stand til at advare dig, når du er på vej til at gøre noget dumt.

Har du hældt hovedet godt bagover i en lidt for kærlig forening med snapseflasken til julefrokosten, er 10-20-30 selfier nok det sidste, du ønsker at se på Facebook dagen efter.

Det mener Facebook i hvert fald, du skal have muligheden for at undgå. For verdens største sociale medie er i gang med at strikke en intelligent digital assistent sammen.

Denne assistent kan i bedste Clippy-stil advare dig, så du undgår at uploade pinlige billeder, som ellers på optagetidspunktet synes at være verdens bedste idé.

Det fortæller Yann LeCun, chef for Facebooks arbejde med kunstig intelligens, til Wired.

Han eksemplificerer, hvordan assistenten kan dukke op på din Facebook-profil, når du står til julefrokosten med tung ånde og en næse, der matcher Rudolfs på en prik:

"Hmm, dette her bliver publiceret til alle. Er du sikker på, at du ønsker, din chef og mor ser dette?"

Kunstig intelligens er omdrejningspunktet

At denne Facebook-assistent overhovedet kan vurdere, at du er ved at gøre noget dumt, skyldes, at Facebook kender dine online-vaner - og ikke mindst tidspunkter, hvor du normalt uploader billeder.

Samtidig ved Facebooks maskineriet også på baggrund af din hidtidige opførsel på sitet, hvilke links du er tilbøjelig til at klikke på.

Snart skal Facebooks kunstige intelligens også til at lære om de ord, som du bruger, når du statusopdaterer, så det sociale medie helt automatisk kan foreslå hashtags undervejs.

Denne noget omsiggribende viden om din Facebook-adfærd, som den digitale assistent vil forsøge at udnytte til at guide dig bedst muligt, kan måske virke lidt intimiderende.

Yann LeCun siger til Wired, at assistenten vil dig det bedste. Eksempelvis vil den via ansigtsgenkendelses-software kunne advare dig, hvis nogen uden for din venneliste er i gang med at uploade billeder af dig uden din tilladelse.

"Du vil have ét enkelt kontaktpunkt til at holde øje med dine interaktioner, men det skal også beskytte dine private informationer," siger Yann LeCun.

Hvis du skal til julefrokost i aften, skal du dog nok selv holde øje med både snapseflaske og Facebook-kontoen.

For det sociale medies digitale assistent er indtil videre kun på tegnebrættet.

Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere


To vigtige ting du skal vide om fremtidens software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere