Sådan laver man intelligent software uden at begå brølere

Interview: Moderne software skal kende dine behov, før du selv kender dem. Men intelligent software må aldrig blive et irritationsmoment, som det skete med Clippy, forklarer chief software architect i Microsoft.

I Microsoft Development Center i Vedbæk sidder omkring 400 medarbejdere og designer og udvikler fremtidens forretningssoftware.

En af de store tendenser, som Microsoft-udviklere forsøger at finde den gyldne opskrift på - på lige fod med mange andre i it-industrien - er den kontekstbaserede software, der på intelligent vis kan hjælpe brugeren i en travl hverdag.

"Kontekst har været vigtigt for os længe," fortæller Mike Ehrenberg, der er chief software architect i Microsoft Business Solutions, da Computerworld møder ham under et besøg i selskabets danske udviklingsafdeling.

Microsoft har eksempelvis allerede de rolle-baserede funktioner i sin forretningssoftware.

"Softwaren forstår roller og forstår, hvordan den skal forme det, du ser, og hvornår du ser det," siger Mike Ehrenberg og tilføjer: "Vi arbejder på en lang række andre ting."
""Jeg ved ikke, om du er bekendt med Clippy?""

Men amerikaneren, der også bærer titlen technical fellow, forklarer i interviewet, at vi taler om et område, hvor der er lige så mange dilemmaer og udfordringer, som der er teknologiske muligheder.

Derfor brød vi os ikke om Clippy
For at forklare, hvad dilemmaet består i, bringer Mike Ehrenberg et velkendt stykke Microsoft-teknologi på banen.

"Jeg ved ikke, om du er bekendt med Clippy?"

Mike Ehrenberg bringer ikke uden selvironi Office-assistenten på banen. Den lille Clippy skulle tilbyde Office-brugerne råd og vejledning, men endte i stedet alt for ofte som et irritationsmoment.

"Vi kender til det med, at softwaren giver dårlige råd, og det er noget, vi er meget opmærksomme på. Det er utroligt vigtigt," lyder det fra Mike Ehrenberg.

Det betyder imidlertid ikke, at Clippy har afskrækket Microsoft fra at kode software-produkterne til at kunne hjælpe brugerne. Tværtimod.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.