Artikel top billede

Foto: LoopPay.com.

Samsung på vej med sin egen betalingsløsning: Åben krig mod Apple Pay

Mobilgiganten Samsung vil have en bid af betalingskagen, og derfor er selskabet i gang med en konkurrent til Apple Pay. Betalingsservicen kommer angiveligt allerede næste år.

Samsung forhandler i øjeblikket med et opstartsfirma med speciale i mobilbetalinger.

Sådan lyder det fra websiden Re/code, der ifølge en stribe kilder har fanget rygterne om Samsungs betalingsløsning.

Løsningen fra Samsung kommer ifølge mediet allerede næste år, i 2015.

Betalingsløsningen fra det amerikanske selskab LoopPay, skal gøre det muligt for ejere af en Samsung-mobil at betale ved at holde telefonen over terminalen - på samme måde som den kontaktløse betalingsmodel fra Apple, Apple Pay.

Læs også: Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Prototype er klar

Det ligger ikke helt fast, om Samsung faktisk har indgået en aftale med LoopPay, eller der endnu bare er tale om forhandlinger om løsningen.

Men en af kilderne, som Re/code har talt med, fortæller, at der allerede er bygget en fungerende prototype på en betalingsløsning fra Samsung.

LoopPay understøtter NFC-baseret betaling, præcis som Apple og de danske banker er på vej til.

Men samtidig har LoopPay en hjemmestrikket løsning, der ved hjælp af magnetisk induktion kan efterligne, at du benytter et betalingskort med magnetstribe.

Telefoner, der anvender løsningen, kan således også bruges som betalingsmiddel via terminaler, der ikke understøtter NFC - i hvert tilfælde i USA.

I Danmark understøtter cirka halvdelen af de eksisterende terminaler allerede NFC-teknologien.

Hverken Samsung eller LoopPay har ønsket at kommentere påstandene overfor Re/code, der hævder, at de nye mobiler med LoopPays løsning allerede kan se dagens lys i første halvdel af 2015.

Både i USA, England og Danmark

Selv om mobile betalinger går lidt trægt i USA, er der begyndt at komme krusninger på overfladen.

Det skriver avisen The New York Times.

90 procent af de amerikanske kortleverandører understøtter løsningen fra Apple, og fødevarekæden Whole Foods beretter, at der er foretaget 150.000 trådløse betalinger i kædens over 400 butikker siden oktober.

I kongeriget Danmark er der også begyndt at blomstre NFC-betalinger frem. Ikke via mobilen, men via en NFC-chip på kreditkort.

Det er blandt andet cafe-kæden Joe and the juice og dagligvarebutikkerne i den tyske Lidl-kæde, der kan tilbyde, at du bare vifter med kortet og betaler.

Læs også: Lidl åbner for NFC-betaling: Computerworld tester løsningen og forsøger at købe en kringle med NFC-teknologi

Og del to:

Lidl genbesøgt: Saltkringle-sagaen afsluttes med kontaktløs betaling

I England er trådløs betaling eksempelvis mulig i det offentlige transportsystem i London. Der er 38.000.000 NFC-kort i England.

Læs også:

Lidl åbner for NFC-betaling: Computerworld tester løsningen og forsøger at købe en kage med NFC-teknologi

Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Smart NFC-teknologi erstatter kontanterne på Roskilde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere