Foto: LoopPay.com.

Samsung på vej med sin egen betalingsløsning: Åben krig mod Apple Pay

Mobilgiganten Samsung vil have en bid af betalingskagen, og derfor er selskabet i gang med en konkurrent til Apple Pay. Betalingsservicen kommer angiveligt allerede næste år.

Samsung forhandler i øjeblikket med et opstartsfirma med speciale i mobilbetalinger.

Sådan lyder det fra websiden Re/code, der ifølge en stribe kilder har fanget rygterne om Samsungs betalingsløsning.

Løsningen fra Samsung kommer ifølge mediet allerede næste år, i 2015.

Betalingsløsningen fra det amerikanske selskab LoopPay, skal gøre det muligt for ejere af en Samsung-mobil at betale ved at holde telefonen over terminalen - på samme måde som den kontaktløse betalingsmodel fra Apple, Apple Pay.

Læs også: Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Prototype er klar
Det ligger ikke helt fast, om Samsung faktisk har indgået en aftale med LoopPay, eller der endnu bare er tale om forhandlinger om løsningen.

Men en af kilderne, som Re/code har talt med, fortæller, at der allerede er bygget en fungerende prototype på en betalingsløsning fra Samsung.

LoopPay understøtter NFC-baseret betaling, præcis som Apple og de danske banker er på vej til.

Men samtidig har LoopPay en hjemmestrikket løsning, der ved hjælp af magnetisk induktion kan efterligne, at du benytter et betalingskort med magnetstribe.

Telefoner, der anvender løsningen, kan således også bruges som betalingsmiddel via terminaler, der ikke understøtter NFC - i hvert tilfælde i USA.

I Danmark understøtter cirka halvdelen af de eksisterende terminaler allerede NFC-teknologien.

Hverken Samsung eller LoopPay har ønsket at kommentere påstandene overfor Re/code, der hævder, at de nye mobiler med LoopPays løsning allerede kan se dagens lys i første halvdel af 2015.

Både i USA, England og Danmark
Selv om mobile betalinger går lidt trægt i USA, er der begyndt at komme krusninger på overfladen.

Det skriver avisen The New York Times.

90 procent af de amerikanske kortleverandører understøtter løsningen fra Apple, og fødevarekæden Whole Foods beretter, at der er foretaget 150.000 trådløse betalinger i kædens over 400 butikker siden oktober.

I kongeriget Danmark er der også begyndt at blomstre NFC-betalinger frem. Ikke via mobilen, men via en NFC-chip på kreditkort.

Det er blandt andet cafe-kæden Joe and the juice og dagligvarebutikkerne i den tyske Lidl-kæde, der kan tilbyde, at du bare vifter med kortet og betaler.

Læs også: Lidl åbner for NFC-betaling: Computerworld tester løsningen og forsøger at købe en kringle med NFC-teknologi

Og del to:

Lidl genbesøgt: Saltkringle-sagaen afsluttes med kontaktløs betaling

I England er trådløs betaling eksempelvis mulig i det offentlige transportsystem i London. Der er 38.000.000 NFC-kort i England.

Læs også:

Lidl åbner for NFC-betaling: Computerworld tester løsningen og forsøger at købe en kage med NFC-teknologi

Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Smart NFC-teknologi erstatter kontanterne på Roskilde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.