Artikel top billede

Streaming sender fjernsynet på pension: 10 it-ting du vil gøre anderledes i 2015

Dine vaner ændrer sig i takt med udviklingen, og i 2015 vil du efterspørge disse 10 teknologi-områder. Kryptering, streaming og sensorer er tre af pejlemærkerne.

Det er svært at spå - specielt om fremtiden, men den teknologiske udvikling betyder, at forbrugsmønstrene for dig og mig ændrer sig løbende.

Ericsson ConsumerLab har åbnet for indholdet i telefirmaets årlige trends-rapport, der beskriver de vigtigste forbrugertrends for 2015 og frem til 2020.

Her kan man finde 10 forbrugertrends, der kommer til at ændre din hverdag.

Et gennemgående tema er, at vi er blevet mere trygge ved teknologien. Derfor forventer vi også, at teknologien i højere grad vil rykke ind i vores hjem.

For eksempel ønsker vi sensorer, der registrerer el- eller vandproblemer i hjemmet og overvågning af elapparater i køkkenet, viser rapporten.

En anden tendens er, at fjernsynet er på vej på pension. Ikke indholdet, men de fastlagte tider for programmer og film.

I 2015 vil flere forbrugere således se mere streamet tv end traditionelt fjernsyn.

Resultaterne fra rapporten "10 Hot Consumer Trends for 2015 and Beyond" kommer fra Ericsson ConsumerLabs.

I år har rapporten fokuseret på smartphone-ejere i alderen 15-59 i London, New York, San Francisco, Moskva, Sydney, Tokyo, Mexico City, Sao Paulo, Shanghai og Johannesburg. Undersøgelsen repræsenterer statistisk 85 millioner internetbrugere, skriver firmaet.

10 ting du vil gøre anderledes

Her er de ti vigtigste forbrugertrends for 2015 og frem:

1. Streaming fremfor fjernsyn: For første gang vil der i 2015 være flere, der ser streamet indhold fremfor traditionelt flow-fjernsyn. Forbrugermønstrene for indhold bliver også mere globale.

2. Sensorer: Hjemmesensorer, der registrerer praktiske ting som eksempelvis vand- og elektricitet har stor interesse blandt verdens forbrugere.

3. Wearables: Smartwatches og andre gadgets, der kan tages på, åbner flere nye kommunikationsmåder, der gør det lettere at komme i kontakt med venner og familie.

4. Realtidsinformationer: I takt med, at internettet gør os bedre informerede, træffer vi bedre beslutninger. Forbrugerne mener, at digitale kort med trafikinformation, energiforbrugs-apps og vandkvalitetsmålere vil begynde at blive udbredt.

5. Økonomisk deling: Deleøkonomi-løsninger, som eksempelvis boligudlejningstjenesten Airbnb, vil eksplodere. Halvdelen af alle smartphone-ejere er åbne for, at udleje deres lejlighed, deres husholdningsapparater eller fritidsudstyr, da det både er belejligt og kan spare dem penge.

6. Telefonen betaler: 48 procent af alle smartphone-ejere vil hellere bruge deres telefon til at betale for varer med, og 80 procent mener, at smartphonen vil have erstattet pungen i 2020.

7. Kryptering: Selv om næsten halvdelen af smartphone-ejere gerne vil bruge mobilen til betaling, vil de ikke dele personlige oplysninger. 56 procent af alle smartphone-ejere ser gerne, at al deres internet-kommunikation er krypteret.

8. Fitness-sky: Smartphone-ejere mener, at cloud-baserede tjenester har potentialet til at give dem et sundere og længere liv. Fitness-apps, pulsmålere og tallerkener, der kan analysere vores mad, kan altså forlænge vores liv.

9. Velkommen til robotter: 57 procent af de adspurgte forbrugere ser gerne, at en robot ordnede deres vasketøj, imens 36 procent gerne vil have en robot til at holde dem med selskab derhjemme.

10. Børn forbinder til alt: 46 procent af smartphone-ejere mener, at børn kommer til at forvente, at alt er forbundet, når de bliver ældre.

Læs også:
Microsoft efter data-analyse: Disse ting kommer til at hitte i 2015

Ny internet-adfærd kan måles: Sådan har vi reageret på overvågning og Edward Snowden-skandalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere