Artikel top billede

Google dropper Google TV

Google skrotter Google TV-brandet. I stedet skal hele selskabets tv-satsning bygge på en anden platform.

Efter forgæves at have forsøgt at skabe sig en position på markedet for styresystemer til fladskærms-fjernsynene i stuerne, dropper Google nu endegyldigt fjernsyns-systemet Google TV.

I stedet vil Google forsøge at nå ud i folks stuer med de nye satsninger Android TV og Google Cast.

Beslutningen betyder, at Google sletter alle sine Google TV-libraries, hvilket betyder, at udvikler-miljøerne ikke længere kan udvikle løsninger til systemet.

Selskabet understreger dog, at de eksisterende Google TV-fjernsyn fortsat vil fungere normalt, selv om en del af dem automatisk vil blive opdateret til Android.

Android er den store mulighed

Det nye Android TV er en specialudgave af det på smartphone og tablet-computere så udbredte styresystem.

Vigtigt for Google er det, at udvikler-communitiet til Android i dag er meget omfangsrigt og udbygget.

Det betyder, at der er mulighed for, at der meget hurtigt kan blive udviklet mange løsninger og applikationer til Android-baserede fjernsyn.

"Vi har gjort det meget nemt at overføre apps til Android TV med både de velkendte Android-udviklingsværktøjer og med vores nye Leanback-libraries," lyder det fra Google.

Hastig udvikling

Smartv-området er for tiden i hastig udvikling, og det regnes for afgørende, at de forskellige platforme giver mulighed for mange API'er og eksterne applikationer.

Google har forberedt Android TV i længere tid. Således er den seneste udgave af Android - 5.0 - bygget til at understøtte enheder og API'er til andre enheds-typer end smartphones og tablet-computere, ligesom Google endda lancerede sin egen settop-box, Nexus Player, sammen med Lollipop.

Nexus Player er dermed den første Android TV-maskine på markedet.

Google har allerede indgået aftaler med en række producenter af avancerede fjernsyn og udstyr hertil.

De tæller Sony, Sharp, Intel, Qualcomm, Nvidia og Razer, som nu går i gang med at bygge Android-baserede fjernsyn og forskelligt supplerende udstyr.

Samsung meddelte fornylig, at selskabet helt dropper Android på alle selskabets fjernsyn.

Det kan du læse mere om her: Samsung dropper Android på alle fjernsyn - alle fremtidige smart tv'er skal bygges med nyt styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere