Artikel top billede

Google dropper Google TV

Google skrotter Google TV-brandet. I stedet skal hele selskabets tv-satsning bygge på en anden platform.

Efter forgæves at have forsøgt at skabe sig en position på markedet for styresystemer til fladskærms-fjernsynene i stuerne, dropper Google nu endegyldigt fjernsyns-systemet Google TV.

I stedet vil Google forsøge at nå ud i folks stuer med de nye satsninger Android TV og Google Cast.

Beslutningen betyder, at Google sletter alle sine Google TV-libraries, hvilket betyder, at udvikler-miljøerne ikke længere kan udvikle løsninger til systemet.

Selskabet understreger dog, at de eksisterende Google TV-fjernsyn fortsat vil fungere normalt, selv om en del af dem automatisk vil blive opdateret til Android.

Android er den store mulighed

Det nye Android TV er en specialudgave af det på smartphone og tablet-computere så udbredte styresystem.

Vigtigt for Google er det, at udvikler-communitiet til Android i dag er meget omfangsrigt og udbygget.

Det betyder, at der er mulighed for, at der meget hurtigt kan blive udviklet mange løsninger og applikationer til Android-baserede fjernsyn.

"Vi har gjort det meget nemt at overføre apps til Android TV med både de velkendte Android-udviklingsværktøjer og med vores nye Leanback-libraries," lyder det fra Google.

Hastig udvikling

Smartv-området er for tiden i hastig udvikling, og det regnes for afgørende, at de forskellige platforme giver mulighed for mange API'er og eksterne applikationer.

Google har forberedt Android TV i længere tid. Således er den seneste udgave af Android - 5.0 - bygget til at understøtte enheder og API'er til andre enheds-typer end smartphones og tablet-computere, ligesom Google endda lancerede sin egen settop-box, Nexus Player, sammen med Lollipop.

Nexus Player er dermed den første Android TV-maskine på markedet.

Google har allerede indgået aftaler med en række producenter af avancerede fjernsyn og udstyr hertil.

De tæller Sony, Sharp, Intel, Qualcomm, Nvidia og Razer, som nu går i gang med at bygge Android-baserede fjernsyn og forskelligt supplerende udstyr.

Samsung meddelte fornylig, at selskabet helt dropper Android på alle selskabets fjernsyn.

Det kan du læse mere om her: Samsung dropper Android på alle fjernsyn - alle fremtidige smart tv'er skal bygges med nyt styresystem
IT-JOB

IT & Co ApS

IT-tekniker

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere