Artikel top billede

Foto: Fra Underholdningsorkesterets Kickstarter-site

Vil skaffe tre millioner via Kickstarter: Skal redde slagtet DR-orkester

Det er ikke slut, før den fede dame har sunget. Nu forsøger forening at redde DR Underholdningsorkesteret - og det sker igennem Kickstarter.

Violinerne spillede på sidste vers, da DR Underholdningsorkesteret blev en del af sparerunden i efteråret.

Der var ellers mange, som forsøgte at holde det i live, og selvom demonstrationer, politikere og debatter forsøgte at holde liv i orkestret, så slog kulturminister Marianne Jelved fast, at sådan måtte det nu være.

Men Mozarts Rekviem har endnu ikke lydt.

Foreningen for Underholdningsorkesteret forsøger i hvert fald at trække de mange tusinde danskere, som var oprørte over, at orkestret skulle lukkes, til at hjælpe med at starte det op igen.

"Vi skal samle tre millioner kroner til at etablere orkestret som sit eget igen via Kickstarter. Det er mange penge, men de skal bruges til både at bygge orkestret op til en lidt anden hverdag, og til at få orkestret ud til koncerter landet over, så vi selv kan komme i gang og tjene vores egne penge," siger Stine Nissen, som er kommunikationskonsulent og en del af arbejdsgruppen bag Foreningen Underholdningsorkesteret.

Langt fra Like til penge
Over 52.000 har markeret "Synes godt om" på Facebook-siden "Bevar DR Underholdningsorkesteret", som foreningen også står bag, og det er en meget blandet skare, som vil beholde det over 75 år gamle orkester.

"Ud over de mange fans af den klassiske musik, så har orkesteret også spillet sammen med Nik & Jay, Oh Land og Outlandish, så der er også unge fans. Derfor ville vi forsøge at sætte en Kickstarter-kampagne op, så mange kunne give bare en lille smule og på den måde få finansieret orkesteret," siger Stine Nissen.

På Kickstarter kan man betale alt fra 10 kroner, 100 kroner, 500 kroner eller helt op til 10.000 kroner, som vil give et 20 års langt medlemskab til samtlige koncerter, men selvom der var en massiv støtte under debatten i efteråret, så er det ikke lige så let at omdanne de mange "likes" til pengestøtte.

"Der er en stor opbakning på Facebook, og vi får stadig løbende nye fans, som er enige med os. Men der er langt fra likes til, at folk går ind og rent faktisk giver de 100 kroner, som det kræver for at orkesteret kan overleve. Det er nemt at få folk til at dele, like og engagere sig, men det er svært at få dem til at gå det sidste skridt, " siger Stine Nissen

Dog er der ikke nogen grund til at give op endnu. Foreningen har indtil nu samlet over 915.000 kroner ud af de tre millioner kroner, og der er endnu 17 dage til, at pengene skal være samlet. Når foreningen kun at samle 2.999.999 kroner, så får alle backerne deres penge tilbage ifølge Kickstarters regelsæt.

Flere danske musikere har allerede udtryk deres støtte til kickstarter-kampagnen. Blandt andet har Dario Campeotto, Mads Langer og Birthe Kjær givet deres støtte.

Kampagnen slutter den 30 januar.

Læs også: Sådan kommer du i gang med Kickstarter på dansk - og får crowdfundet dit gode it-projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere