Artikel top billede

Kriseramte Samsung ansætter ny topdesigner med nær tilknytning til Apples topdesigner, Jony Ive

Samsung hyrer ny chefdesigner, der har været topchef for Apples verdenskendte designers eget firma. Opgaven: At pifte det kriseramte selskabs produkter lidt op.

Kriseramte Samsung kæmper for at komme ud af den nedtur, som selskabet har ramt af i de seneste fem kvartaler, hvor sydkoreanerne støt har tabt omsætning.

Som led i bestræbelserne på igen at kommer til at bygge ikke mindst smartphones, der appellerer til brugerne, ansætter selskabet nu topdesigneren Lee Don-tae.

Han skal forsøge at puste nyt liv og nye ideer ind i Samsungs smartphones, i det han bliver sa ti spidsen for at forny hele Samsungs produkt-portefølje.

Det interessante er, at Lee Don-tae tidligere har været topchef i det britiske designfirma Tangerine, som i sin tid blev etableret af den verdensberømte Jony Ive, der står bag Apples stilrene design-linie.

Apple er som bekendt hoved-rival til Samsung.

Det sydkoreanske selskab håber da også, at ansættelsen af Lee Don-tae kan være med til at løfte Samsungs fremtidige produkter på designsiden, så de kommer til at appellere langt mere til forbrugerne - på samme måde, som Jony Ive har formået at skabe et genkendeligt Apple-design med stor gennemslagskraft.

Lee Don-tae har tidligere arbejdet med design for blandt andre LG, Toyota og også Samsung.

Selskabets såkaldte Design Management Center beskæftiger mere end 1.000 ansatte.

Samsung er i årevis blevet mødt med kritik for selskabets plastic-prægede smartphones, hvilket dog ikke har forhindret selskabet i at blive verdens største smartphone-producent.

Samsungs krise er blevet forstærket af, at dets nyeste topmodel, Galaxy S5, langt fra har solgt som forventet. Det kan du læse mere om her: Samsung i krise: Indtjening styrtdykker - kan billige telefoner redde selskabet?

Angiveligt har Lee Don-tae været med til at designe det kommende skud på stammen, Galaxy S6, som Samsung håber kan vende tendensen med faldende salg.

Læs også:

Samsung skærer drastisk ned: Du kan forvente langt færre Samsung-modeller i fremtiden

Jorden brænder under Samsung: Salg af Galaxy S5 er slået fejl - er der en plan?

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere