Artikel top billede

Samsung skærer drastisk ned: Du kan forvente langt færre Samsung-modeller i fremtiden

Samsung vil fremover producere langt færre smartphone-modeller i dag. Det er en særlig grund til. Se den her.

Samsung vil reducere antallet af smartphone-modeller, som selskabet bygger, med op mod 30 procent i løbet af det kommende år.

Sådan lyder det fra selskabets chef for investor relations, Robert Yi.

Det sydkoreanske selskab skærer ned for antallet af forskellige smartphone-modeller, efter det har fået en række svidende kindheste af markedet i det seneste års tid.

Det seneste kom for nogle uger siden, da Samsung kunne fremvise sit fjerde kvartals-regnskab i træk med stærkt faldende indtjening og faldende markedsandele.

Det kan du læse mere om her: Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.

Tallene er katastrofale for Samsung: Driftsresultatet er faldet med 60 procent, markedsandelen er faldet fra 32,5 procent til 23,8 procent, mens netto-overskuddet er faldet med hele 49 procent.

Problemet skyldes ikke mindst tiltagende konkurrence fra en række asiatiske smartphone-producenter, der støt og stabilt æder sig ind på Samsung med deres sværm af prisbillige smartphones, som forbrugerne er i fuld gang med at tage til sig med kinesiske Xioaomi i spidsen.

Det er ideen, at det kan forbedre Samsungs bundlinie at beskære antallet af Samsung-modeller på markedet med op mod 30 procent.

Det skyldes, at Samsung ikke skal håndtere så mange forskellige udviklings- og produktions-faciliteter, ligesom det bliver meget nemmere at styre og håndtere lagerbeholdningen med færre modeller.

Det er noget, der har stor betydning, når vi bevæger os i de luftlag, som Samsung opererer i, hvor selskabet håndterer millioner af forskellige telefoner hvert år.

Således er det vurderingen, at der for tiden befinder sig omkring 40 millioner Galaxy-smartphones i transit i salgskanalen verden over - altså telefoner, der er bygget, men endnu ikke solgt.

Færre modeller

Det er samtidig med til at understrege, at Samsung er udfordret af de øvrige Android-producenter, der er begyndt at kunne følge med Samsung, når det gælder samlekvalitet og lignende.

Det forventes, at Samsung i løbet af 2015 vil indføre en produktions-politik, der fjerner striben af forskellige variationer under hver model, som findes i dag.

I stedet vil Samsung angiveligt indføre en model, hvor selskabet vil holde sig til ganske få forskellige smartphone-modeller inden for hvert pris-segment.

Alt i alt er det forventningen, at de færre modeller vil kunne forbedre Samsungs indtjeningsmarginer - også selv om smartphones generelt falder ganske støt i pris.

Læs også:

Fjerde katastrofe-regnskab i træk for Samsung: Nu skal Samsung-smartphones ned i pris.




IT-JOB

Danmarks Meteorologiske Institut

Medarbejder til agil porteføljestyring

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere