Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google på vej med eget mobilfirma

Google er på vej til at åbne eget mobilfirma, der skal konkurrere med de etablerede mobil-spillere.

Google er på vej med sit eget mobilselskab.

I hvert fald har Google købt kapacitet på de telefon-netværk, der tilhører de amerikanske telekæmper, Sprint og T-Mobile, der USA's henholdsvis tredje- og fjerdestørste mobilselskab.

Ifølge Wall Street Journal er det Googles hensigt at sælge telefoni direkte til forbrugerne.

Google er allerede engageret i mobilverdenen, hvor selskabet står bag verdens mest udbredte styresystem, Android, ligesom det har en forretning ud af at sælge annoncer til mobile enheder.

Med de nye planer kan Google blive en såkaldt 'MVNO' ('mobile virtual network operator') - altså en mobiloperatør, der hverken ejer eller driver sit eget netværk, men sælger løsninger, der kører på andres infrastruktur.

Priskrig

Det amerikanske mobilmarked er - som det danske - præget af voldsom priskrig mellem de forskellige operatører, der kæmper fra hus til hus om kunderne.

Her vurderes det, at Google med sine mange penge for alvor kan lave rav i den.

Selskabet har allerede smagt lidt på suppen, i det det for et par år siden lancerede dets eget fiberselskab, Google Fiber, der leverer fibernet til en række amerikanske byer.

Det er ifølge Wall Street Journal endnu uklart, om Google vil lancere en landsdækkende mobiltjeneste, der dækker hele USA, eller om den nye tjeneste blot bliver tilgængelig enkelte steder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere