Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google på vej med eget mobilfirma

Google er på vej til at åbne eget mobilfirma, der skal konkurrere med de etablerede mobil-spillere.

Google er på vej med sit eget mobilselskab.

I hvert fald har Google købt kapacitet på de telefon-netværk, der tilhører de amerikanske telekæmper, Sprint og T-Mobile, der USA's henholdsvis tredje- og fjerdestørste mobilselskab.

Ifølge Wall Street Journal er det Googles hensigt at sælge telefoni direkte til forbrugerne.

Google er allerede engageret i mobilverdenen, hvor selskabet står bag verdens mest udbredte styresystem, Android, ligesom det har en forretning ud af at sælge annoncer til mobile enheder.

Med de nye planer kan Google blive en såkaldt 'MVNO' ('mobile virtual network operator') - altså en mobiloperatør, der hverken ejer eller driver sit eget netværk, men sælger løsninger, der kører på andres infrastruktur.

Priskrig

Det amerikanske mobilmarked er - som det danske - præget af voldsom priskrig mellem de forskellige operatører, der kæmper fra hus til hus om kunderne.

Her vurderes det, at Google med sine mange penge for alvor kan lave rav i den.

Selskabet har allerede smagt lidt på suppen, i det det for et par år siden lancerede dets eget fiberselskab, Google Fiber, der leverer fibernet til en række amerikanske byer.

Det er ifølge Wall Street Journal endnu uklart, om Google vil lancere en landsdækkende mobiltjeneste, der dækker hele USA, eller om den nye tjeneste blot bliver tilgængelig enkelte steder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere