Artikel top billede

Google på vej med eget mobilfirma

Google er på vej til at åbne eget mobilfirma, der skal konkurrere med de etablerede mobil-spillere.

Google er på vej med sit eget mobilselskab.

I hvert fald har Google købt kapacitet på de telefon-netværk, der tilhører de amerikanske telekæmper, Sprint og T-Mobile, der USA's henholdsvis tredje- og fjerdestørste mobilselskab.

Ifølge Wall Street Journal er det Googles hensigt at sælge telefoni direkte til forbrugerne.

Google er allerede engageret i mobilverdenen, hvor selskabet står bag verdens mest udbredte styresystem, Android, ligesom det har en forretning ud af at sælge annoncer til mobile enheder.

Med de nye planer kan Google blive en såkaldt 'MVNO' ('mobile virtual network operator') - altså en mobiloperatør, der hverken ejer eller driver sit eget netværk, men sælger løsninger, der kører på andres infrastruktur.

Priskrig

Det amerikanske mobilmarked er - som det danske - præget af voldsom priskrig mellem de forskellige operatører, der kæmper fra hus til hus om kunderne.

Her vurderes det, at Google med sine mange penge for alvor kan lave rav i den.

Selskabet har allerede smagt lidt på suppen, i det det for et par år siden lancerede dets eget fiberselskab, Google Fiber, der leverer fibernet til en række amerikanske byer.

Det er ifølge Wall Street Journal endnu uklart, om Google vil lancere en landsdækkende mobiltjeneste, der dækker hele USA, eller om den nye tjeneste blot bliver tilgængelig enkelte steder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere