Artikel top billede

Dansk CSC-hacker forlanger 745.000 kroner i erstatning

Danske 'JKT' forlanger 745.000 kroner i erstatning efter langvarig varetægtsfængsling i forbindelse med det store CSC-hack, hvor han blev dømt.

Den 21-årige dansker JTK, der er beskyttet af navneforbud, kræver 745.000 kroner i erstatning fra anklagemyndigheden, efter han i oktober blev løsladt efter at siddet varetægtsfængslet i 17 måneder.

Det skete, efter JKT blev kendt skyldig i medvirken og forsøg på hærværk i forbindelse med det store hack af CSC.

Det kostede ham en dom på seks måneders fængsel. Hovedmanden, Pirate Bay-medstifter Gottfrid Svartholm Warg, fik tre et halvt års fængsel, men har siden anket dommen.

Det kan du læse mere om her: Gottfrid Svartholm Warg anker fængselsdom efter CSC-hack.

JKT sad under behandlingen af sagen varetægtsfængslet i 17 måneder, og det er de 11 måneder, der går ud over dommen, som han nu vil have erstatning for.

"Der er tale om erstatning for den tid, som han har siddet varetægtsfængslet ud over straflængden og for tabt arbejdsfortjeneste," siger advokat Michael Juul Eriksen til Ritzau ifølge Politiken.

Ifølge ham udgør selve varetægtsfængslingen efter 'den almindelige takst' 280.000 kroner.

Hertil kommer et krav på 465.000 kroner for tabt arbejdsfortjeneste.

Du kan få overblikket over Danmarkshistoriens største hackersag her: Nu falder der dom i Danmarkshistoriens største hackersag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere