Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk CSC-hacker forlanger 745.000 kroner i erstatning

Danske 'JKT' forlanger 745.000 kroner i erstatning efter langvarig varetægtsfængsling i forbindelse med det store CSC-hack, hvor han blev dømt.

Den 21-årige dansker JTK, der er beskyttet af navneforbud, kræver 745.000 kroner i erstatning fra anklagemyndigheden, efter han i oktober blev løsladt efter at siddet varetægtsfængslet i 17 måneder.

Det skete, efter JKT blev kendt skyldig i medvirken og forsøg på hærværk i forbindelse med det store hack af CSC.

Det kostede ham en dom på seks måneders fængsel. Hovedmanden, Pirate Bay-medstifter Gottfrid Svartholm Warg, fik tre et halvt års fængsel, men har siden anket dommen.

Det kan du læse mere om her: Gottfrid Svartholm Warg anker fængselsdom efter CSC-hack.

JKT sad under behandlingen af sagen varetægtsfængslet i 17 måneder, og det er de 11 måneder, der går ud over dommen, som han nu vil have erstatning for.

"Der er tale om erstatning for den tid, som han har siddet varetægtsfængslet ud over straflængden og for tabt arbejdsfortjeneste," siger advokat Michael Juul Eriksen til Ritzau ifølge Politiken.

Ifølge ham udgør selve varetægtsfængslingen efter 'den almindelige takst' 280.000 kroner.

Hertil kommer et krav på 465.000 kroner for tabt arbejdsfortjeneste.

Du kan få overblikket over Danmarkshistoriens største hackersag her: Nu falder der dom i Danmarkshistoriens største hackersag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere