Artikel top billede

Statistik over 42.213 diske: Her er de værste og de bedste

Cloud-tjenesten Backblaze har over 42.000 aktive diske i netværket. Her er statistikken over hvilke modeller, der har flest og færrest fejl.

Nettjenesten Backblaze tilbyder sine kunder datalagring i skyen, og firmaet har derfor en masse harddiske til at gemme disse data på.

Med jævne mellemrum fortæller virksomhedens teknikere statistik om, hvordan diskene opfører sig i forbindelse med den daglige brug.

Nu har Backblaze frigivet en oversigt over de bedste og dårligste harddiske de har i netværksstalden.
Ved årsskiftet den 31. december 2014 havde selskabet ikke mindre end 41.213 harddiske spindende på forskellige servere.

Diskene varierer i størrelse og mærke.

Seagate har det svært i Backblazes netværk

Den model som har den markant højeste fejl-rate i det netværk er Seagate Barracuda 7200.14 med en lagerplads på tre terabyte.

I 2014 havde den en fejlrate på 43,1 procent. Til sammenligning havde ingen af de øvrige modeller med samme kapacitet en fejlrate på over syv procent.

Men generelt viser statistikken, at der diske på tre terabyte har det svært.

Denne lagerplads er således overrepræsenteret når man ser på fejlstatistikken og ligger eksempelvis langt højere i antal fejl end modeller med eksempelvis to eller fire terabyte lagerplads.

Man skal dog også bemærke, at Seagate Barracuda 7200.11 med halvanden terabyte er et andet produkt med høj fejlmargin. Den ligger på 23,5 procent. Tredjepladsen på Backblazes liste er en Seagate Barracuda LP på halvanden terabyte og en fejlrate på 9,5 procent.

Først på fjerdepladsen skifter producenten navn, og her dukker en Western Digital Red på tre terabyte op med en fejlprocent på 6,9.

De diske, der udmærker sig ved færrest fejl, er Hitachi og fire terabyte-diskene udmærker sig også med en lavere fejlrate.

Oversigten fra Backblaze er baseret på harddiske som virksomheden har mindst 45 af for at give en hvis troværdighed i statistikken.

Ligeledes er diskene, der anvendes i Backblazes datacenter, almindelige diske, som er beregnet til privatbrugere.

Prof-diskene, der sælges til brug i datacentre og til kontinuerligt brug, koster ofte mere end det dobbelte af de diske, der er rettet mod privatbrugermarkedet.

Men Backblaze statistik viser, at erhvervsdiskene ikke nødvendigvis giver mere værdi for pengene værd.

De almindelige diske har nemlig den samme eller en marginalt mindre fejlrate end prof-diskene.

Ligeledes viser tallene, at der er store variationer mellem mærkerne, og det er særligt Seagate, der adskiller sig i negativ retning.

Læs også: Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Du kan læse bloggen her, hvor firmaet også beskriver definitionen af en fejl.

Du kan se alle data for de enkelte diske i denne oversigt:

Læs også:
Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Fem tegn på din harddisk er døende

Efter tre års test: Her er den mest driftssikre harddisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere