Artikel top billede

Statistik over 42.213 diske: Her er de værste og de bedste

Cloud-tjenesten Backblaze har over 42.000 aktive diske i netværket. Her er statistikken over hvilke modeller, der har flest og færrest fejl.

Nettjenesten Backblaze tilbyder sine kunder datalagring i skyen, og firmaet har derfor en masse harddiske til at gemme disse data på.

Med jævne mellemrum fortæller virksomhedens teknikere statistik om, hvordan diskene opfører sig i forbindelse med den daglige brug.

Nu har Backblaze frigivet en oversigt over de bedste og dårligste harddiske de har i netværksstalden.
Ved årsskiftet den 31. december 2014 havde selskabet ikke mindre end 41.213 harddiske spindende på forskellige servere.

Diskene varierer i størrelse og mærke.

Seagate har det svært i Backblazes netværk

Den model som har den markant højeste fejl-rate i det netværk er Seagate Barracuda 7200.14 med en lagerplads på tre terabyte.

I 2014 havde den en fejlrate på 43,1 procent. Til sammenligning havde ingen af de øvrige modeller med samme kapacitet en fejlrate på over syv procent.

Men generelt viser statistikken, at der diske på tre terabyte har det svært.

Denne lagerplads er således overrepræsenteret når man ser på fejlstatistikken og ligger eksempelvis langt højere i antal fejl end modeller med eksempelvis to eller fire terabyte lagerplads.

Man skal dog også bemærke, at Seagate Barracuda 7200.11 med halvanden terabyte er et andet produkt med høj fejlmargin. Den ligger på 23,5 procent. Tredjepladsen på Backblazes liste er en Seagate Barracuda LP på halvanden terabyte og en fejlrate på 9,5 procent.

Først på fjerdepladsen skifter producenten navn, og her dukker en Western Digital Red på tre terabyte op med en fejlprocent på 6,9.

De diske, der udmærker sig ved færrest fejl, er Hitachi og fire terabyte-diskene udmærker sig også med en lavere fejlrate.

Oversigten fra Backblaze er baseret på harddiske som virksomheden har mindst 45 af for at give en hvis troværdighed i statistikken.

Ligeledes er diskene, der anvendes i Backblazes datacenter, almindelige diske, som er beregnet til privatbrugere.

Prof-diskene, der sælges til brug i datacentre og til kontinuerligt brug, koster ofte mere end det dobbelte af de diske, der er rettet mod privatbrugermarkedet.

Men Backblaze statistik viser, at erhvervsdiskene ikke nødvendigvis giver mere værdi for pengene værd.

De almindelige diske har nemlig den samme eller en marginalt mindre fejlrate end prof-diskene.

Ligeledes viser tallene, at der er store variationer mellem mærkerne, og det er særligt Seagate, der adskiller sig i negativ retning.

Læs også: Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Du kan læse bloggen her, hvor firmaet også beskriver definitionen af en fejl.

Du kan se alle data for de enkelte diske i denne oversigt:

Læs også:
Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Fem tegn på din harddisk er døende

Efter tre års test: Her er den mest driftssikre harddisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere