BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Statistik over 42.213 diske: Her er de værste og de bedste

Cloud-tjenesten Backblaze har over 42.000 aktive diske i netværket. Her er statistikken over hvilke modeller, der har flest og færrest fejl.

Nettjenesten Backblaze tilbyder sine kunder datalagring i skyen, og firmaet har derfor en masse harddiske til at gemme disse data på.

Med jævne mellemrum fortæller virksomhedens teknikere statistik om, hvordan diskene opfører sig i forbindelse med den daglige brug.

Nu har Backblaze frigivet en oversigt over de bedste og dårligste harddiske de har i netværksstalden.
Ved årsskiftet den 31. december 2014 havde selskabet ikke mindre end 41.213 harddiske spindende på forskellige servere.

Diskene varierer i størrelse og mærke.

Seagate har det svært i Backblazes netværk

Den model som har den markant højeste fejl-rate i det netværk er Seagate Barracuda 7200.14 med en lagerplads på tre terabyte.

I 2014 havde den en fejlrate på 43,1 procent. Til sammenligning havde ingen af de øvrige modeller med samme kapacitet en fejlrate på over syv procent.

Men generelt viser statistikken, at der diske på tre terabyte har det svært.

Denne lagerplads er således overrepræsenteret når man ser på fejlstatistikken og ligger eksempelvis langt højere i antal fejl end modeller med eksempelvis to eller fire terabyte lagerplads.

Man skal dog også bemærke, at Seagate Barracuda 7200.11 med halvanden terabyte er et andet produkt med høj fejlmargin. Den ligger på 23,5 procent. Tredjepladsen på Backblazes liste er en Seagate Barracuda LP på halvanden terabyte og en fejlrate på 9,5 procent.

Først på fjerdepladsen skifter producenten navn, og her dukker en Western Digital Red på tre terabyte op med en fejlprocent på 6,9.

De diske, der udmærker sig ved færrest fejl, er Hitachi og fire terabyte-diskene udmærker sig også med en lavere fejlrate.

Oversigten fra Backblaze er baseret på harddiske som virksomheden har mindst 45 af for at give en hvis troværdighed i statistikken.

Ligeledes er diskene, der anvendes i Backblazes datacenter, almindelige diske, som er beregnet til privatbrugere.

Prof-diskene, der sælges til brug i datacentre og til kontinuerligt brug, koster ofte mere end det dobbelte af de diske, der er rettet mod privatbrugermarkedet.

Men Backblaze statistik viser, at erhvervsdiskene ikke nødvendigvis giver mere værdi for pengene værd.

De almindelige diske har nemlig den samme eller en marginalt mindre fejlrate end prof-diskene.

Ligeledes viser tallene, at der er store variationer mellem mærkerne, og det er særligt Seagate, der adskiller sig i negativ retning.

Læs også: Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Du kan læse bloggen her, hvor firmaet også beskriver definitionen af en fejl.

Du kan se alle data for de enkelte diske i denne oversigt:

Læs også:
Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Fem tegn på din harddisk er døende

Efter tre års test: Her er den mest driftssikre harddisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere