Artikel top billede

Efter tre års test: Her er den mest driftssikre harddisk

Går du med planer om at udskifte din harddisk? Se resultatet af stor-test af 27.000 harddiske over tre år, der giver et fingerpeg om den mest driftssikre harddisk.

Går du med planer om at opgradere din harddisk inden alt for længe, kan det være værd at læse videre.

Der kan nemlig være stor forskel på harddiskenes holdbarhed, viser en statistik fra webhosting-firmaet Backblaze.

Selskabet har kigget nærmere på tre års logfiler over de i alt 27.000 harddiske fra Hitachi, Seagate og Western Digital, som selskabet har kørende i dets datacenter.

De er alle såkaldte consumer-grade harddiske - altså helt almindelige harddiske, som da også her anvendes til almindelig storage af foto, musik, dokumenter og lignende.

Seagate taber

I statistikken har Backblaze kigget nærmere på blandt andet oppetid, levetid og fejlrater for de forskellige harddiske.

Af tallene fremgår det, at harddiskene fra Seagate er langt mindre holdbare end harddiske fra Hitachi og Western Digital.

Mest driftssikker er Hitachi 3TB Deskstar 7K300, der med en gennemsnitlig levetid på 2,1 år har en fejlrate på blot 0,9 procent.

På andenpladsen kommer Hitachi Deskstar 5K3000, der har en gennemsnitlig levetid på 1,7 år samt en fejlrate på 0,9 procent.

Den mindst solide harddisk-type i Backblazes' datacenter er 1,5 TB Seagate Barracuda Green. Denne harddisk har gennemsnitligt blot klaret at køre i 0,8 år, hedder det.

Selv om den pågældende Seagate-harddisk ikke har været særlig god, advarer Backblaze dog mod at tolke for meget på tallene.

Det skyldes, at selskabet har modtaget de pågældende Barracuda Green-harddiske som erstatnings-modeller under en leverandør-garanti. Det kan betyde, at der har været tale om brugte eksemplarer, der havde kørt i mange timer, da Backblaze installerede dem.

Det ændrer dog ikke på, at harddiskene fra Seagate generelt har de højeste fejlrater i Backblazes' sammentælling.

På tværs af alle modeller har Seagate nemlig en årlig fejlrate tæt på 14 procent på 1,5 TB-diskene, omkring 10 procent for 3 TB-diskene og fire procent for 4 TB-diske.

Til sammenligning har 1 TB- og 3 TB-diske fra Western Digital i gennemsnit en årlig fejlrate på under fire procent, mens alle Hitachi-modellerne har en gennemsnitlig årlig fejlrate på under to procent.

96,9 procent af Hitachi-diskene har stadig været i drift efter tre år, mens 94,8 procent af diskene fra Western Digital, der kørte for tre år siden, stadig var i gang, da målingerne blev afsluttet.

For Seagate var det blot 73,5 procent.

Til gengæld er Seagate-diskene billigere end diske fra Hitachi, hvilket er den eneste grund til, at Backblaze ikke for længst har udskiftet sine Seagate-diske med Hitachi-diske, hedder det.

Køres hårdt og længe

Det er dog værd at huske, at harddiske i et professionelt datacenter køres anderledes og hårdere, end hjemme hos de fleste private brugere.

Eksempelvis har Backblaze besluttet at droppe et par bestemte harddisk-modeller, fordi de er konstrueret til at stoppe med at rotere, når de ikke er brug.

For privatbrugeren kan dette være en fin feature, der kan være med til at spare strøm, mens det i et datacenter blot øger slitagen, da de pågældende harddiske hele tiden vil drøne op og ned i fart.

Læs også:

Harddisk-ekspert: SSD-disken går en meget hård fremtid i møde

Så lang tid levetid har din harddisk inden den går ned

Helt ny type harddisk realiserer årtier gammel drøm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.