Artikel top billede

Dagens tip: Officiel Facebook Lite med indbygget Messenger lanceret

Facebook har lanceret en ny udgave af selskabets Android app med indbygget messenger. I modsætning til den memory tunge standard-app fylde den 252 Kb. Men der er selvfølgelig et catch.

Der var ramaskrig, da Facebook valgte at dele deres officielle app ud i to apps: Kernetjenesten med nyheder og chat-funktioner.

Men det rådes der nu næsten bod på. Næsten.

Facebook lancerede den 20. januar i år ganske stille en ny app, Facebook Lite, som i realiteten blot er en web-wrapper af deres mobilsite.

Appen har med en installationsstørrelse, som er knap 280 gange mindre end den tilsvarende iPhone-app, alligevel fået plads til pushbeskeder fra chats og notifikationer om øvrige hændelser på det sociale medie.

Samtidigt er funktioner som auto-spillende video blevet fjernet; Android-mediet Phandroid rapporterer, at videoer faktisk slet ikke er til stede i den nye app.

Appen er let - og ikke for dig

Facebook skriver selv i Google Play-butikken, at Facebook Lite er hurtig at installere, data-besparende og fungerer i områder med dårlig mobildækning og helt ned til 2G-signaler.

I den forbindelse rapporterer flere medier også, at Facebook Lite fra lancering kun er tilgængelig i Bangladesh, Nepal, Nigeria, Sydafrika, Sudan, Sri Lanka, Vietnam og Zimbabwe. Lande som netop ikke har den bedste it-infrastruktur og hvor de dyre, kraftige smartphones langt fra er hvermandseje.

Appen er altså både rettet mod områder med dårlig dækning og mod low-end smartphone markedet.

Åbne Android kan hjælpe til snyd

Hvis du alligevel er interesseret i at prøve den voldsomt trimmede udgave af Facebook, så er det selvfølgelig alligevel muligt.

Flere Android-sites tilbyder APK'en til Facebook Lite til download, så har man mod på selv at installere appen, så er det bare at komme i gang.

Dog advarer Phandroid om, at appen netop er rettet mod langsomme mobiler og ikke kan drage nytte af high-end enheder, så appen er ifølge dem ganske langsom.

Læs også:

Facebook har kæmpesucces med Messenger-tvang: Har allerede scoret en halv milliard brugere

Sådan får du en kvart million likes på Facebook med et snuptag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere