Artikel top billede

Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger

Har du undret dig over, hvorfor Facebook vil tvinge sine brugere over på den nye messenger-app, når de vil sende beskeder? Topchef Mark Zuckerberg har endelig løftet sløret for den egentlige grund.

Der lød et ramaskrig, da Facebook tvang alle brugere af deres chat-funktion til at hente en særskilt app i stedet for at bruge funktionen i Facebook-appen. 

Nu løfter Facebook-topchef Mark Zuckerberg endelig sløret for grunden til beslutningen: At Facebook ønsker at fokusere på hver enkelt apps hovedfunktion, så hver bruger får den bedste oplevelse, hvad end det er for at følge med i vennernes opdateringer på Newsfeed eller at chatte med kæresten på Messenger-appen.

Det forklarer Mark Zuckerberg under en Q&A på Facebook med spørgsmål fra offentligheden.

"Vi er nødt til at forklare tydeligt, hvorfor vi synes, at det, som vi gør, er godt. At rykke brugere over i en anden app er en stor opgave. Vi valgte at gøre sådan, fordi det giver en bedre oplevelse. Chat bliver mere og mere vigtig, og på mobile enheder føler vi, at apps kun kan fokusere på at gøre én funktion godt ad gangen," forklarede Mark Zuckerberg.

Hver funktion til sin app
Facebook-appens primære funktion er newsfeedet, som viser opdateringer fra venner, familie og de sider, som du synes godt om - foruden selvfølgelig Facebooks reklamer.

Men omvendt stiger mængden af beskeder, som folk sender til og fra hinanden.

"Over 10 milliarder beskeder bliver hver eneste dag sendt til og fra vores brugere, men for at komme ind og læse dem skulle du først ind i Facebook-appen, den skulle loade færdig og så finde det rigtige område i appen," lyder det fra Mark Zuckerberg.

"Vi kunne se, at de andre spillere på chat-markedet alle havde deres egen selvstændige app, som var hurtigere og bygget kun med chat-funktion for øje. Du skriver nok til 15 forskellige personer hver eneste dag. Det giver en masse unødvendig gnidning i Facebook-appen hvis vi ikke gjorde, som vi gjorde," forklarer Mark Zuckerberg.

Han forklarer yderligere, at chat og kommunikation via tekst er vigtigt for Facebook, da det er en af de få ting, som folk bruger mere tid på end sociale medier.

I nogle lande er udbredelsen af Facebook oppe på næsten 85 procent, men det er stadig næsten 95 procent af befolkningen, som bruger sms eller chat-apps.

Derfor tvang vi ALLE til at skifte
Men hvorfor tvinge alle til at skifte til Facebook's messeging-app?

I lang tid var det frivilligt, som man ønskede at bruge messenger-appen eller forblive i Facebooks oprindelige app, hvilket der har været en stor procentdel, som ønskede.

"Grunden til "tvangen" er, at vi ønsker at yde den bedste service, som er god for alle. Vi bygger til det samlede community og ønsker ikke at dele det op på forskellige platforme. Messenger-appen er langt hurtigere og bedre bygget til chat, så du ser, læser og svarer langt hurtigere på dine beskeder, end du ville gøre i Facebook-appen, " siger Mark Zuckerberg.

"Vi ved dog godt, at vi har en masse tillid, som vi skal indhente ved at bevise, at denne app giver en så meget bedre oplevelse, men vi tror på det, og vi har sat vores dygtigste udviklere på netop Messenging-appen for at det skal ske, tilføjer Mark Zuckerberg.

Kampen om at fange messaging-brugerne er for alvor i gang.

Facebook købte tidligere på året en af deres største konkurrenter, WhatsApp for over 96 milliarder kroner og har yderligere forsøgt sig med at opkøbe billedchat-appen Snapchat for 16 milliarder kroner, men Snapchat takkede nej.

Du kan læse mere om hele messaging-kampen her.

Video fylder alt om 5 år

Under samme Q&A forklarede Mark Zuckerberg også, at vido i stigende grad vil fylde på Facebook. 

"Om fem års tid vil Facebook hovedsageligt bestå af video, " forklarede Mark Zuckerberg. 

Svaret kom i forbindelse med et spørgsmål vedrørende den store mængde foto, som stadig findes på Facebook, og om Facebooks infrastruktur vil kunne holde til de massive mængder data, som hver eneste dag flyder ind over siden.

Her forsikrede Zuckerberg, at deres datacentre sagtens kan klare det, og at den fremtidige udfordring mere lå i at klargøre sitet til at kunne håndtere de gigantiske mændger video, som Facebook spår. 

Læs også: 

Gider du ikke Facebooks Messenger-app? Sådan undgår du app'en og sparer strøm på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere