Artikel top billede

Microsofts nye Windows Server kommer ikke sammen med Windows 10

Microsofts næste server-styresystem, Windows Server 10, bliver ikke frigivet i år, meddeler selskabet.

Server-udgaven af Microsofts nye Windows 10-styresystem, Windows Server 10, når ikke at blive klar i 2015.

Det har ellers været en generel opfattelse i markedet, at Windows Server 10 ville være klar i 2015, ligesom det er tilfældet med klient-udgaven af Windows 10.

Microsoft meddeler i et indlæg på Technet, at selskabet "har travlt med at bygge den næste version af Windows Server og System Center."

Samtidig skriver Microsoft dog også:

"Vi vil også gerne fortælle lidt mere om, hvad du kan vente fra Windows Server og System Center i år. Nu, hvor udviklingen af disse produkter skrider frem, planlægger vi at frigive yderligere previews i resten 2015 med den endelige release i 2016."

Ny preview-udgave på vej

Microsoft oplyser ikke noget om, hvorfor Windows Server 10 først kommer i 2016. Til gengæld skriver selskabet, at den næste preview-version er klar i løbet af foråret.

"Windows Server vil fortsætte med at dele den samme kerne-teknologi som Windows, og vi vil fortsat samarbejde om løsninger til vores kunder."

"Faktisk vil den næste version af System Center Configuration Manager, der leverer support for Windows 10, komme indenfor en tidsramme, der hænger sammen med Windows," skriver Microsoft.

En del brugere af Microsofts server-løsninger skal i øvrigt snart have nyt styresystem.

Det skyldes, at Microsoft til juli stopper med opdateringer og support af 2003-udgaven Windows Server.

Det betyder, at titusindevis af eksisterende server-installationer skal opgraderes til en nyere version, hvilket så i praktis kan være Windows Server 2012 eller den kommende Windows Server 10.

Læs også:

Her er Windows Server 10: Derfor får Windows-styresystemet stor betydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere