Artikel top billede

Microsofts nye Windows Server kommer ikke sammen med Windows 10

Microsofts næste server-styresystem, Windows Server 10, bliver ikke frigivet i år, meddeler selskabet.

Server-udgaven af Microsofts nye Windows 10-styresystem, Windows Server 10, når ikke at blive klar i 2015.

Det har ellers været en generel opfattelse i markedet, at Windows Server 10 ville være klar i 2015, ligesom det er tilfældet med klient-udgaven af Windows 10.

Microsoft meddeler i et indlæg på Technet, at selskabet "har travlt med at bygge den næste version af Windows Server og System Center."

Samtidig skriver Microsoft dog også:

"Vi vil også gerne fortælle lidt mere om, hvad du kan vente fra Windows Server og System Center i år. Nu, hvor udviklingen af disse produkter skrider frem, planlægger vi at frigive yderligere previews i resten 2015 med den endelige release i 2016."

Ny preview-udgave på vej

Microsoft oplyser ikke noget om, hvorfor Windows Server 10 først kommer i 2016. Til gengæld skriver selskabet, at den næste preview-version er klar i løbet af foråret.

"Windows Server vil fortsætte med at dele den samme kerne-teknologi som Windows, og vi vil fortsat samarbejde om løsninger til vores kunder."

"Faktisk vil den næste version af System Center Configuration Manager, der leverer support for Windows 10, komme indenfor en tidsramme, der hænger sammen med Windows," skriver Microsoft.

En del brugere af Microsofts server-løsninger skal i øvrigt snart have nyt styresystem.

Det skyldes, at Microsoft til juli stopper med opdateringer og support af 2003-udgaven Windows Server.

Det betyder, at titusindevis af eksisterende server-installationer skal opgraderes til en nyere version, hvilket så i praktis kan være Windows Server 2012 eller den kommende Windows Server 10.

Læs også:

Her er Windows Server 10: Derfor får Windows-styresystemet stor betydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere