Artikel top billede

Microsofts nye Windows Server kommer ikke sammen med Windows 10

Microsofts næste server-styresystem, Windows Server 10, bliver ikke frigivet i år, meddeler selskabet.

Server-udgaven af Microsofts nye Windows 10-styresystem, Windows Server 10, når ikke at blive klar i 2015.

Det har ellers været en generel opfattelse i markedet, at Windows Server 10 ville være klar i 2015, ligesom det er tilfældet med klient-udgaven af Windows 10.

Microsoft meddeler i et indlæg på Technet, at selskabet "har travlt med at bygge den næste version af Windows Server og System Center."

Samtidig skriver Microsoft dog også:

"Vi vil også gerne fortælle lidt mere om, hvad du kan vente fra Windows Server og System Center i år. Nu, hvor udviklingen af disse produkter skrider frem, planlægger vi at frigive yderligere previews i resten 2015 med den endelige release i 2016."

Ny preview-udgave på vej

Microsoft oplyser ikke noget om, hvorfor Windows Server 10 først kommer i 2016. Til gengæld skriver selskabet, at den næste preview-version er klar i løbet af foråret.

"Windows Server vil fortsætte med at dele den samme kerne-teknologi som Windows, og vi vil fortsat samarbejde om løsninger til vores kunder."

"Faktisk vil den næste version af System Center Configuration Manager, der leverer support for Windows 10, komme indenfor en tidsramme, der hænger sammen med Windows," skriver Microsoft.

En del brugere af Microsofts server-løsninger skal i øvrigt snart have nyt styresystem.

Det skyldes, at Microsoft til juli stopper med opdateringer og support af 2003-udgaven Windows Server.

Det betyder, at titusindevis af eksisterende server-installationer skal opgraderes til en nyere version, hvilket så i praktis kan være Windows Server 2012 eller den kommende Windows Server 10.

Læs også:

Her er Windows Server 10: Derfor får Windows-styresystemet stor betydning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere