Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Disse ting skal HP Danmarks kommende chef fokusere på

ComputerViews: Det er aldrig optimalt for en virksomhed, når chefen for det hele pludselig forlader skuden for at søge nye udfordringer.

ComputerViews: HP's danske topchef gennem de seneste godt tre år, Jakob Schou Meding, har indleveret sin opsigelse og forlader virksomheden med udgangen af februar. Det er om under tre uger.

Det kan du læse mere om her: HP's danske direktør forlader jobbet

Jakob Schou Meding er HP's 13. top-direktør siden selskabet åbnede i Danmark i 1967.

Fraregnet enkelte korte intermezzoer har direktørerne i nyere tid typisk siddet to til fire år inden de er blevet skiftet ud med Jørgen Bardenfleth som undtagelse. Han havde posten fra 1995 til 2001.

Lige nu og her er det imidlertid et kritisk tidspunkt for HP at miste en regions-direktør på.

For HP-organisationen står over for store forandringer og tilpasninger i en tid, hvor pc-priserne er under pres, og hvor efterspørglsen på markedet for store erhvervsløsninger lynhurtigt forandrer sig mod modeller, der udspringer af den fremadstormende cloud-bølge.

De nye tider har gjort, at HP har besluttet at arbejde frem mod en total opsplitning af selskabet, der kort og godt er i gang med at forsøge genopfinde sig selv - iøvrigt sammen med stort set alle de øvrige store it-selskaber.

De gamle licens-modeller udfases, virksomhederne skal blive mere agile, og de skal udvikle nye forretningsmodeller til cloud, mobile og lignende.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to.

Opsplitningen bliver en af årets vigtigste opgaver for den kommende HP-chef for Danmark.

Den skal være på plads omkring 1. november, mens HP vil angiveligt have en klar plan over de nødvendige processer klar allerede 1. maj.

Det er noget, der stiller krav til det interne ressource-træk i enhver organisation.

Her kommer nogle af de ting, som er i HP's fokus lige nu og som den kommende danske top-chef skal have i kikkerten:

Topchefen skal afgive indflydelse

HP bliver globalt delt op de to selskaber HP Inc - den nuværende pc- og printerforretning - samt i Hewlett-Packard Enterprise, der skal levere hardware, software og løsninger til erhvervslivet.

Vi kender endnu ikke detaljerne, men det ligger i kortene, at også ledelses-magten skal opdeles.

Desuden er opslitningen en organisatorisk manøvre, der ikke bunder i det klassiske HP-fokus på købmandsskab og salg, men mere handler om proces og struktur.

Det kræver et langt stykke hen af vejen en helt anden type topchef.

Faldende pc-priser

HP tjener fortsat masser af penge på det ellers pressede pc-marked, hvor indtjenings-marginerne er små, og hvor konkurrencen er så benhård, at rivalerne er begyndt at falde som fluer.

Det kan du læse mere om her: Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet.

HP vil ikke trække sig ud af markedet. Men pris-presset kræver løbende tilpasning og forbedringer af organisationen.

Det afgørende er, at chefen forstår værdiskabelsen i selskabet: Hvad bliver pengene tjent på? Og hvad bliver de ikke tjent på?

Paradigme-skift mod cloud

Cloud computing har fået it-chefen til at skifte fokus fra rå drift til en mere broker-agtig rolle, hvor det handler om altid kunne sammensætte det til enhver tid mest optimale it-setup for virksomheden.

For leverandører som HP, der vil levere service og software til virksomhederne, kræver det, at man er agil, har evnen til at udvikle og 'deploye' hurtigt og effektivt samt at man kan forstå virksomhedernes markeds-situation til hver en tid.

Som altid gælder det, at kunderne er vigtigere end produkterne.

Det er langt nemmere at sige end at agere efter - ikke mindst for en stor og tung og gammel virksomhed som HP, der i sagens natur har en 'legacy.'

Hvordan tror du, at HP Danmark vil klare sig i fremtiden? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

HP's chef i Danmark: Her er min ledelsesfilosofi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere