Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Ny forskning: så god - eller upræcis - er din fitnesstracker

Mange overvejer nok at købe et smartwatch eller fitness-wearable for at forbedre træningen. Ny forskning viser nu, at trackerne ikke nødvendigvis er det bedste, du kan bruge. Faktisk løber du nok allerede med noget, som er endnu mere præcis.

De fleste holder ikke deres nytårsforsæt om mere træning længere end til vinterferien. Men hvis du stadig har løbebukserne på, så overvejer du måske også at købe dig en fitness-tracker til at supplere din træning.

Men vent lige med at købe en fitness-tracker.

En undersøgelse fra det medicinske universitet i den amerikanske stat Pennsylvania, Penn Medicine, viser nemlig, at det langt fra er alle trackere, som er mere præcise end den smartphone, som mange danskere alligevel løber med på overarmen for at have musik i ørerne.

En gruppe forskere testede skridttællerne i seks forskellige trackere samt skridttællerne i Samsung S4 og iPhone 5S i et par forskellige motionsapp - heriblandt Fitbits app.

Det positive i testen er, at mange af produkterne er præcise nok til rent faktisk at kunne bruges til at beregne, hvor langt du har gået eller løbet.

Den knap så gode nyhed - i hvert fald for producenterne af fitness-trackere - er at deres trackere langt hen ad vejen ikke er meget bedre, end smartphonen i lommen.

Næsten lige gode
Universitetet tog seks forskellige trackere, heriblandt fitbit One, Jawbone 24UP og Nike Fuelband - tre af de mest populære trackere for motionister, og de gik præcis 1.500 skridt på et løbebånd. Smartphones blev testet samtidig.

De to smartphones var kun 7 procent fra de egentlige 1.500 skridt, imens for eksempel Nike Fuelband var meget langt fra, og enten viste alt for mange skridt eller alt for få.

Da de talte skridt bliver brugt til at danne anden information på trackerne og telefonerne, er det vigtigt, at de er så præcise som muligt. De fleste trackere viser for eksempel kalorieforbrug ud fra blandt andet skridttælling.

Den mest præcise tæller var Fitbits lille skridttæller, Fitbit One.

Drop ikke wearables helt
Men du skal ikke droppe wearables helt endnu. Testen fra det amerikanske universitet testede kun seks forskellige trackers, og wearables findes i et hav af forskellige typer. Skal du mere end bare løbe en tur, så kan det give mening at købe et mere avanceret smartwatch eller aktivitetstracker.

Det kan også være, at du er en af dem med en stor smartpone såsom iPhone 6 Plus eller Note 4, og skal du løbe med dem på dig, så kræver det næsten en taske ved siden af.

Men din telefon? Ja den burde langt hen ad vejen være god nok til at tælle dine skridt.

Læs også: 12 sjove fitness-trackere til din løbetur 

 




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere