Artikel top billede

Her er de syv mest populære Linux-udgaver lige nu

Her er listen over frikodefolkets yndlings-distributioner lige nu.

Det kan være svært at finde hoved og hale i Linux-verdenen, for antallet af distributioner er enormt, og det skroter ikke på opfindsomhed og kreative løsninger til verdens harddiske.

Ikke alle udgaver er lige brugervenlige, men de mest populære og benyttede distributioner listes på websiden Distrowatch.com, så du kan finde inspiration til en udgave, der også passer til dig. 

Her er yndlings-udgaverne i de sidste tre måneder.

Mintgrøn kode

Siden 2011 er det distributionen Mint, der har domineret blandt Linux-ildsjæle.

Distributionen har for alvor bidt sig fast som yndling, hvilket også kan se på tallene fra slutningen af 2014 og begyndelsen af 2015.

Mint ligger suverænt på førstepladsen.

Læs også: Lyn-guide: Her er de ti bedste og nemmeste Linux-distributioner

Distributionen er en af mest brugerstyrede Linux-udgaver på nettet, og egentlig er guldmedaljevinderen baseret på Ubuntu, der er at finde på andenpladsen på distrowatch-opgørelse - så gammel kærlighed ruster altså ikke helt.

Ubuntu har tidligere ligget på førstepladsen. Det kan du læse merte om her: Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling.

Bag distributionen står Mark Shuttleworth, en karismatisk idémand fra Sydafrika og tidligere Debian-udvikler.

Tråde tilbage i tiden

Og netop Debian, der trækker tråde helt tilbage til 1993, ligger nummer tre.

Debian er sandsynligvis det største stykke open source-software, der nogensinde er udviklet, og der findes langt over 100 Debian-baserede Linux-udgivelser.

På de efterfølgende pladser ligger OpenSUSE, Fedora, Elementary og CentOS

Listen baserer sig på statistik fra Linux-verdenens egne rækker, som beskriver, hvor mange besøgende der leder efter information om de respektive distributioner.

Statistikken er således ikke den endegyldige sandhed, men den giver et solidt fingerpeg om, hvilke distributioner der har den største bevågenhed.

Læs også:
Lyn-guide: Her er de 10 fedeste websider om Linux

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Linux-administrator: Her er mine daglige sikkerhedsudfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere