Artikel top billede

Her er de syv mest populære Linux-udgaver lige nu

Her er listen over frikodefolkets yndlings-distributioner lige nu.

Det kan være svært at finde hoved og hale i Linux-verdenen, for antallet af distributioner er enormt, og det skroter ikke på opfindsomhed og kreative løsninger til verdens harddiske.

Ikke alle udgaver er lige brugervenlige, men de mest populære og benyttede distributioner listes på websiden Distrowatch.com, så du kan finde inspiration til en udgave, der også passer til dig. 

Her er yndlings-udgaverne i de sidste tre måneder.

Mintgrøn kode

Siden 2011 er det distributionen Mint, der har domineret blandt Linux-ildsjæle.

Distributionen har for alvor bidt sig fast som yndling, hvilket også kan se på tallene fra slutningen af 2014 og begyndelsen af 2015.

Mint ligger suverænt på førstepladsen.

Læs også: Lyn-guide: Her er de ti bedste og nemmeste Linux-distributioner

Distributionen er en af mest brugerstyrede Linux-udgaver på nettet, og egentlig er guldmedaljevinderen baseret på Ubuntu, der er at finde på andenpladsen på distrowatch-opgørelse - så gammel kærlighed ruster altså ikke helt.

Ubuntu har tidligere ligget på førstepladsen. Det kan du læse merte om her: Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling.

Bag distributionen står Mark Shuttleworth, en karismatisk idémand fra Sydafrika og tidligere Debian-udvikler.

Tråde tilbage i tiden

Og netop Debian, der trækker tråde helt tilbage til 1993, ligger nummer tre.

Debian er sandsynligvis det største stykke open source-software, der nogensinde er udviklet, og der findes langt over 100 Debian-baserede Linux-udgivelser.

På de efterfølgende pladser ligger OpenSUSE, Fedora, Elementary og CentOS

Listen baserer sig på statistik fra Linux-verdenens egne rækker, som beskriver, hvor mange besøgende der leder efter information om de respektive distributioner.

Statistikken er således ikke den endegyldige sandhed, men den giver et solidt fingerpeg om, hvilke distributioner der har den største bevågenhed.

Læs også:
Lyn-guide: Her er de 10 fedeste websider om Linux

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Linux-administrator: Her er mine daglige sikkerhedsudfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere